Kvällen

Valborgskvällen spenderas hemma i lägenheten. Eftersom alla har åkt hem till andra städer. Själv ska jag städa det sista och bara ta det lugnt. Måste bara nämna att jag gjorde ett fynd idag på stan. Hittade en ljusgul kofta med trekvartsärmar för hundra kronor. Kan det bli bättre? Sen köpte jag även ett rosa nagellack från Depend. Billigt och bra.


Foto: jag 2006



Valborgssol

Vädret är underbart! Har precis vaknat upp, har legat på balkongen och sovit/solat. Ska sitta där ute ett tag till tänkte jag, men några studenter här nere började grilla. Vilket får mig att tänka på mat och matlagning... Kanske dags för att äta något?



Sol underbara sol

Åh, vet ni?  Solen lyser. Och det är nästan varmt ute! Ska städa här i lägenheten och ta en tur upp på stan. Ska möta mamma och den äldsta lillsyrran. Ska inhandla födelsedagspresent till en kusin och sen får vi se om det följer med ytterligare kassar med innehåll hem. Sen ikväll, när solen behagar komma till min balkong, ska jag tillbringa en stund där. Måste ju underhålla solbrännan jag fick i helgen!



Ni har väl inte glömt, Grey's?

Nu sitter jag här och kollar på Grey's anathomy och målar naglarna. Tänkte se lite vårfräsch ut, i och för sig ser inga andra det men jag vet i alla fall om det. Det är huvudsaken! Hoppas eran kväll är fin.



Musik i mina högtalare: Flipsyde



You used to call me
Just to say I love you baby
You would always treat me like a lady
Everyone was jealous of the way
We kept keeping on feeling were so strong

Always knew that I would occupy your mind
You could always find a little more time
To show me I was number one
Put me there on my throne
Lately where's the feeling gone

When it was good
We were sitting on the top of the world
When it was good
No I never wanted nobody else
When it was right not like tonight
We were sitting on the top of the world...



Lärarfritt

Jag är redan hemma. Eller jag har varit hemma i en halvtimme. Metodövningarna var... intressant? Om inte annat så var de lärarfria, så det blev som det blev. Hade också information om arbetet som ska skrivas cirka två veckor, vi fick tilldelat oss demens. Hoppas det blir roligare än vad det låter. Jag hade hellre velat haft biopolär sjukdom. Men man kan inte få allt här i världen.

Nehe, jag ska väl kolla igenom läsloggen en sista gång sen ska jag ta mig ut på en promenad.



Morning

Det är grått ute, och på morgon nyheterna sa de att det kanske skulle regna idag. Usch! Jag sitter i alla fall beredd och ska ge mig iväg till universitetet snart. På dagens schema står det metodövningar. Det ska bli intressant, om läraren är frisk. Slutar vid 14 också, vilket gav mig extra timmar på eftermiddagen (trodde vi slutade 16). Ska kanske ta mig till Ö&B och titta lite, och sen promenera med B. Så klart ska jag plugga också... Jag SKA plugga.



Tjoho!

Jag fick vg! Jag klarade kognitionstentan. Vilken glädje. Och sen i ett ämne som är så intressant, och kanske en framtida yrkesinriktning. Det kan inte kännas annat än bra! Det hela ska jag fira med att släpa mig till gymmet (har inte alls lust!). Snart... om ett litet tag... ska bara sitta i soffan lite... en liten stund.



I går kväll

Gårkvällen blev lyckad. Vi tog en sväng förbi Willys och inhandlade maten, sen var det bara att köra. Grillningen blev lyckad och maten blev god. Sällskapet var det inget fel på heller, och E hade med sig lilla valpen som var otroligt söt! Det var helt enkelt en mysig kväll. Och grattis (igen) i efterskott M.

Nehe, nu väntar jag till eftermiddagen ska komma. Har seminarie 13-17. Därefter ska jag tvätta från 19. Lovely!



Vackert väder

Nu: grillning med girlsen här hemma på gatan!

(älskling, du är saknad)


Miss Dior Chérie

Föresten, är det någon som har missat denna underbara reklam?





Shopping at friday

Ska grilla med tjejerna tonight. Jag och B började diskutera klädval, förvånade? Då kom jag fram till att man skulle kunna ha ett par enkla jeans och den där mysiga hooden som man (inte) har i garderoben. Så blir det en sådan där perfekt myskväll, eftersom det också blir lite kallare på kvällen är det bra med en tjockare tröja. Så då är bara problemet att det inte finns någon mysig, tjockare tröja i garderoben, hemma hos mig. Så på fredag ska jag bege mig till stan där inköp av tröja ska göras. Och ett sött litet rosa nagellack. Bara för att visa min kvinnliga sida.


Någon som vill ge mig pengar till denna skönhet?



Måndag hela veckan lång

Efter en god natt sömn vankas en ännu ny vecka. Solens strålar lyser genom diset som ligger över stan. Jag har precis gjort mig i ordning och ska snart ta mig till universitetet där jag ska göra en HLR-kurs. På ungefär en timma. Sen ska jag hem och fortsätta plugga och skriva den sista läsloggen. Ever! Ska hinna med en träning och matlagning innan 18 också. Då det vankas promenad med B. Ska bli skönt att komma ut och röra på sig.





Veckan

Kvällen har bjudit på en tur till Willys. Sen en smaklig måltid med vaniljyoghurt, kellogs allbrain med äpplen och två kiwis i. till efterrätt blev det ett plommon. Gottigt.

Veckan som börjar imorgon kommer se ut som följer:

∞ Måndag: HLR, plugg, träning, promenad med B
∞ Tisdag: Casesemenarium, tvätt
∞ Onsdag: Metodövning, träning
∞ Torsdag: Valborg, - vad gör man då?
∞ Fredag: ÄLSKLINGEN KOMMER HEM!
∞ Lördag: Älskling <3, (middag hos mormor)
∞ Söndag: Älskling.

Behöver jag nämna att jag längtar till fredag?



....

Vad tror ni om att flytta till Danmark??

Home sweet home

Nu är jag hemma. Borta bra men hemma bäst. Dock är det lite ensamt.

Jag har haft riktigt sköna dagar hos mamma, och stunder hos pappa också. Det har varit strålande väder, och jag har bara tagit det lugnt. Idag var det dock sämre, men jag och mamma grävde lite i rabatterna och den blivande gräsmattan i det stilla regnet. Har också sytt till mitt linne som varit förstort, och lagat mina vantar som varit trasiga. Men inte pluggat som jag borde. Det gör jag imorgon.

Nehe, nu ska jag ta mig till affären lite snabbt och inhandla det som bör inhandlas. Vad det nu är.



Semester i Nora

Åh, jag har det underbart. Det är fint väder ute som resulterade i att jag satt tre timmar i solen igår, det hela ledde till en underbar röd bränna. Vilken jag tänker förbättra (förvärra) idag. Var på tjejmiddag hos S igår också, ett litet födelsedagskalas. Det var väldigt kul att få träffa dig igen! Och denna gång får det inte gå så lång tid tills nästa gång heller.

Annars gör jag inget som jag tänkt att jag skulle göra. "Jag ska plugga massor i helgen, och gå långa promenader". - Jo tjena! I och för sig gick jag ut med hunden i morse, men jag har varken pluggat eller gått de där långa promenaderna. Jag har bara gjort, ingenting! Underbart skönt, men plugget ligger där i bakhuvudet och gnager. Men skit samma! Snart ska jag åka ut till mamma och sola lite till, sen ska jag kanske hälsa på syrran på sommarjobbet! Grattis föresten!

Nehe, ha en bra dag allihopa! Nu ska jag ut i solen!!



Torsdag förmiddag

Idag kan jag äntligen skriva "good morning sunshine"! För utanför mitt fönster strålar solen. Det känns som om detta kan bli en härlig dag.

Jag ska cykla över till B och lämna hennes böcker (kände mig inge bra igår kväll), sen ska jag hem och packa det sista. Sen drar jag till Nora. Hem till mina föräldrar. Hur länge jag stannar där beror på väder och sällskap. Jag har en förmåga att alltid åka hem till dem, när folk inte är där... Så vi får se. Ska i alla fall träffa S imorgon. Det blir tjejkväll med massor av snack.

Nu känns det som helg!



Snark!

Ikväll har jag haft tvättid. När jag kom ut och skulle ta hissen ner med all tvätt, kom den inte. Nej det stod still på bottenvåningen. Eller rättare sagt, den satt fast. Längre ner i hisschaktet, än vad det finns våningar till. Så... Bara så ni vet bor jag på 6:e våningen, tvättstugan är på bottenvåningen. Och som grädde på moset har jag gymmat idag, och tränat exktra mycket ben. Och med detta springande i trappen upp och ner som det varit ikväll, är mina ben så tränade OCH trötta som de bara kan vara!

Inatt sover jag gott!



Knack knack, någon hemma?

- Jag bara undrar, är man trött när man försöker sänka volymen på datorn med tvdosan?



A feeling

Jag har fått en sådan där känsla igen, eller jag vet inte riktigt vad man kan kalla det för. Det känns lite motsträvigt med det mesta. Kursen vi läser nu är jätte intressant så det känns inte så jobbigt på det viset. Men utöver den. Det är så mycket som ska  fixas och som ska göras, krav som ställs. Livet rullar liksom på utan att jag riktigt hänger med.

På min semester i sommar ska jag verkligen  ta semester! Jag har fyra veckor på mig att göra precis vad jag vill. Jag ska åka någon stans, koppla bort det liv jag har och bara vara! Om det än så blir norrland eller Kraków. Nu vill jag härifrån. Jag vill göra något nytt. Upptäcka något spännande. Se andra platser. Göra andra saker. Kunna göra exakt det jag vill utan att räkna pengar eller känna pressen öka.





Tre kvart och sen var det slut

Och så var jag hemma från studiebesöket. Det hela tog tre kvart. Och vi ställde frågor till henne. Hon sa inget utöver det. Otroligt spännande. Vi fick sitta i ett träningskök, se ett målarrum, musikrum, snickarrum och ett datarum. Tre kvart. Det var vårat studiebesök det.

Men nu är jag hemma, har precis klämt i mig soppa. Fryser som en tok, och vill inte göra annat än att ligga under filten och kura ihop. Men så blir inte fallet. Ska lämna böckerna till B senare. Sen ska jag ta ett långt pass på gymmet. Hoppas att få upp lite värme i kroppen, och väcka min sovande kondition.



Onsdag

Ja jag vet. Det blev dålig uppdatering igår kväll. Ska bättra mig. Hade bara inte tid att skriva. Men nu är det en ny dag, där vi tar i med nya tag. Jag ska på studiebesök i dag, det ska bli otroligt spännande. Även om det bara är en och en halv timme. Efteråt ska jag till B och lämna över lite böcker, så hon kan plugga. Och så ska jag hinna med och träna innan tvättiden klockan 19. Fullt upp hela dagen, nästan.

Nej nu måste jag fortsätta göra mig iordning.



Morning!

Godmorgon allihopa. Hoppas ni har sovit gott? Eller bättre än mig i alla fall. Drömde så hemska mardrömmar att jag var tvungen att lägga mig och läsa i en halvtimme för att lugna ner mig. Dock sov jag inte så bra efter det heller, vilket resulterar i att jag är väldigt trött nu. Undrar hur en heldag på universitetet ska gå till? Fryser jättemycket också, ställde mig i duschen för att tina upp, men det gick inge vidare. Oj, vilken toppendag det här kommer bli känner jag! Eller inte.

Hoppas ni får det bättre!



Mat och träning

Jag cyklade i motvind till affären, handlade och cyklade i motvind hem. Inhandlade bland annat två middagar utifrån en inspiration av buffé (Icas tidning). Nu när jag tänker efter blev det bara vegetariska middagar. Men det gör inget, för det är otroligt gott. Får kompensera det med att äta kött nästa vecka.

Tog mig också till gymmet. Otroligt mycket folk där, men det gjorde mig inget. Det är inget spännisgym, så man behöver inte skämmas när man använder lätta vikter, eller när man blir röd i ansiktet av ansträngning. Det är så skönt. Tänkte för övrigt börja ta upp konditionsträningen på riktigt igen. Hade tänkt att börja imorgon, men insåg att jag hade heldag på universitetet. Sen måste jag plugga. Men på onsdag. Då ska jag börja!

Nehe. Har precis klämt i mig ett kokt ägg och en tallrik fil med Kellogg’s All-Bran Apple & Fig. Blev så inspirerad när jag stod där vid flinghyllan, jag borde prova nya saker oftare. Därför innehöll också min varukorg massor av nya saker som jag inte provat tidigare! I'm going wild and crazy, så att säga.



Matproblem

Jag bad min kära pojkvän om matidéer, till svar fick jag: bulgur, aivar, tonfisk, olika sortes kött, frysta grönsaker, fisk. Tack så mycket. Och nästa fråga, vad gör man av alla dessa ingredienser då? Jag är inte alls bra på att ta lite ingredienser och sen göra en maträtt av det, då blir det bara en enda gegga av det. Nej jag måste ha färdiga recept att utgå ifrån. Så nu står jag på ruta ett igen. Funderar på att köpa mycket sallad i alla fall, lite frukt men sen då? Ska jag laga linsgryta, kanske paj, korvstroganoff, pasta med pastasås. Listan kan göras lång, och jag vet inte vad jag är sugen på.



Har ni också samma problem?


Dags för ny vecka

Då var det åter måndag. Vilket innebär för mig en stunds seminarie så här på förmiddagen och sedan någon timmes grupparbete. Inte speciellt spännande, och dagen fortsätter i samma ointressanta tema. Ska iväg och handla och sedan  gymma. Det kan inte bli roligare än så. Har ni något förslag på maträtt så säg gärna till.

Ha en bra dag allihopa!



Promenad, nu!

Nu är det äntligen färdigstädat här hemma. Ska i och för sig torka golven sen. Men det får bli efter den efterlängtade promenaden som jag tänkte bege mig ut på nu. Det blåser dock väldigt, och solen har i stort sett gått i moln, så det blir ingen direkt solig och varm promenad. Men men, jag behöver frisk luft snarast.



Grillning och 90-tal

Gårkvällen blev lyckad. Efter att ha letat fram grillen från källaren började våran härliga grillkväll. Köttet lades i marinad och tzatzikin blandades. Köttet grillades och vinet hälldes upp. Det blev underbart gott, och årets första grillning är därmed avklarad! Men kvällen tog inte slut där. Den fortsatte in i vardagsrummet där Mamma miasoundtracks strömmade ur högtalarna, som sedan sakta övergick till 90-talets underbara musikkultur. En underbart rolig kväll som resluterade i en väldigt hes röst när den väl var över. Men så ska det vara! - Tack för kvällen tjejen!





Dagen som är kommer bjuda på städning av lägenheten, inhandling, promenad och förhoppningsvis en stund i solen (om den vill komma fram igen), annars ska jag plugga.

♥ 

Lovely du!

Underbara sol och underbara sällskap. Dock ett minustecken för alla svinkalla vindar som envisades med att finnas där vi var. Dagen har i alla fall varit bra. Suttit vid slottet, suttit vid stadshuset (?), köpt glass på Donken och iaktagit alla barnvagnar med bebisar i. Har inhandlat en vinflaska som befinner sig hos Johanna. Kvällen bjuder nämligen på årets första grillning. Det blir sång (massor av sång), mat och vin. Kvällen kan inte gå fel!


Johanna

Kameran följer med och bilder SKA tas. Bildbevis på kvällen kommer säkert.



Sol underbara sol!

ÅÅh, solen lyser idag med. Och jag kan bara konstatera att det kommer bli några timmar i solen idag! Ska ner till stan och möta upp Johanna. Det lutar åt att sitta vid slottet och sola. Jag kan också garantera att jag kommer köpa en glass också! Det kommer bli så mysigt.

Hoppas ni får en härlig dag!



Stoppa världen!

Jag tror att det här världen is going crazy! Det är nästan så att jag blir mörkrädd. Vad har hänt med allt folk? De här vårkänslorna som ploppat fram, måste ha satt griller i huvudet på alla tror jag. Och jag är inte ensam med de tankarna. Eller är det de här som kallas utveckling? Är det jag som har missat allt, och stannat kvar i den där lilla rosa bubblan. Och alla andra har gjort hål på den och gått vidare med sina liv. Nej jag har hon inte missuppfattat allt. Jag blir bara så förvånad över folks val och tankar. Ja, jag står för allt och du får tycka precis vad du vill.

Ja, då har jag avreagerat mig lite. Men mer behövs. Risken finns att älsklingen får ta del av det här. Om inte han är ute för länge ikväll. Nehe, då ska jag återgå till Så ska det låta.



Mamma! Ehm, jag menade syrran!

Jag förstår inte, skulle inte du också vilja att din mamma opererade sig för att kunna se ut som du? Det trodde jag vara alla döttrars dröm. Jag skulle verkligen älska om min mamma såg ut precis som jag, ja då kan vi ju leka systrar. Vem vill inte se ut som sin mamma? Bara att mamman i detta fall är 22 år äldre, och 50 år gammal.

Jag förstår inte hur vissa människor tänker...


(bild lånad av aftonbladet)

http://www.aftonbladet.se/wendela/article4924337.ab



Sol

Åh, det är underbart väder ute! Solen strålar som aldrig förr och det är varmt när det inte blåser. Jag tänkte snart kila ut och njuta av solen. Dock har den inte kommit till min balkong än, så jag måste gå ut och gå eller hitta en parkbänk jag kan sitta på och njuta.

Är det någon som har tråkigt idag, ikväll eller i helgen. Hör av er!



Jag klarade det!

Jag klarade omtentan och tentan med Curt! Woho! Så fruktansvärt skönt är det! Det är nu jag skulle fira hela helgen. Men vi får väl se. Ska i alla fall sitta med grupparbete från 11 idag. Vilket firande, eller inte!

Ha en fin dag i den strålande solen!



Då var dagen avklarad

Det gick bra den stund jag var på gymmet. Ändringar skulle göras i mitt träningsschema, så maskinernas nummer stämmer överens med mina papper. Och jag skulle hitta maskinernas plasering och komma överens med dem. Det var både nya och gammla maskiner av samma sort, så man kunde välja och vraka mellan finesserna. Även konditionsmaskinerna var annorlunda, så nu måste jag lära om allt som jag precis lärt mig. Men det ska nog gå bra. Om ni inte förstår allt jag skrivit, så är det så att jag har bytt gym. Det här gymmet ligger mycket närmre mig, och eftersom jag inte har någon träningspartner längre behöver jag inte träna i Brickebacken. Därför har jag bytt.

Jag har även hunnit med att tvätta och äntligen tagit min vitsippspromenad. Det var ritkigt skönt att komma ut i skogen och tänka på det som faller en in. Saknar det faktiskt, hur mycket jag än vill vara stadsmänniska behöver jag skogen och lugnet för att fungera!



Färdig

Läsloggen är klar och inskickad. Det gick ju på några sekunder att skriva. Hur bra den blev är en annan sak. Tog i alla fall upp tre olika saker, som alla gick in i varandra. Resultatet får ni ta del av på måndag.

Nej nu ska jag ta mig till gymmet hade jag tänkt. Here I come.




Torsdag - snart helg igen

Godmorgon världen!

Är det inte lite irriterande, det är blå himmel på ena sidan av huset och grått på den andra. Vilket resulterar i att det inte är någon sol! Jag hoppas den hinner komma fram senare i alla fall, för då ska jag gå ut och gå och plocka vitsippor. Men först ska jag skriva klart läsloggen jag började på igår, gå till gymmet och ta en sväng förbi jobbet. Detta verkar resultera i att jag förmodligen inte kommer ut och går innan middagen.



I'm going wild and crazy in the kitchen!

Tandläkarbesöket gick väldigt bra. Han kollade lite snabbt på tänderna och konstaterade att det var länge sedan han hade haft en vuxen med en så god nolla (skulle tro att det är ett slags betygsystem). Så det var skönt. Det som var nästan ännu skönare var att det bara kostade 300:-. De har ju någon sådan där reducering, mellan 20-29 får man 600 kronor varannat år. Eller något sådant, jag kan inte lova att jag har helt rätt. I alla fall så ska jag tillbaka om två år. Tack och lov!

Nu har jag precis lagat mat. Chili concarne med ris. Riktigt gott. Jag gick wild and cazy och hade i färsk chili dessutom. För första gången i mitt liv. Det blev lyckat. Känner mig nästan som en riktig kock. Nu har jag hela två maträtter som jag kan skryta om att jag är bra på. En laxsallad med spenat och fetaost, serverad med egengjord guacomole och chili concarnen. (Linsgrytan nämner jag inte, för den kan vem som helst lyckas med). Okej, inte så många än, men det kommer fler!

Nehe... Nu kommer snart syrran, om en timme... Undrar om man skulle börja titta på läsloggen så länge?



Läslogg

Nu har jag tagit mig igenom en artikel och 3 olika kapitel, som handar om personer med psykiska nedsättningar. Så nu är det bara läsloggen som ska skrivas. Men det blir efter tandläkarbesöket, eller imorgon. Beroende på hur tidigt syrran kommer och hur hungrig jag är, efter jag varit och handlat.

Jag blir så irriterad, vi skulle fått ut tentaresultaten igår. Men det har inte kommit ut än. Vad fasen är problemet? Släng ut resultaten nu så man vet om man ska skratta eller gråta!



Lista

Jag blev utmanad av Johanna att göra en lista på - fem saker jag vill göra under 2009:

• Flytta ihop med älsklingen (kommer att göra)
• Åka till norrland, skåne, Malmö och Gotland
• Köpa en digital systemkamera, och hinna fota mer
• Ha ett underbart sommarlov och hinna pyssla med allt som jag vill
• Klara mina studier gallant

Oj, det var många saker under alla kategorier... Men det är så mycket jag vill göra.


Jag utmanar: Bitta, Malin, Tova och Anna. Frivilligt.



Onsdag

På dagens schema står det: plugga till läsloggen, handla, ta en promenad och gå till tandläkaren. Vilken otroligt upplyftande dag detta kommer bli. Eller inte! Fy, jag avskyr tandläkaren. Tack och lov ska han bara få titta på tänderna och inget annat! I annat fall går jag därifrån på en gång. Ja just, jag får besök av min ena syster senare idag. Det påminner mig om att jag borde plocka undan lite saker... Om inte annat borde jag diska, kanske, helst dammsuga också. Men det orkar jag nog inte.

Nehe, ni får ha en underbar onsdag. I det här gråa vädret...



Myskväll med mig själv

Är inte kvällen underbar så säg? Har precis läst ut en av alla böcker som är till litteraturseminariet. Och nu ska jag hoppa in i duschen tänkte jag. Ska unna mig en lång och varm dusch. Efter detta så börjar Ugly Betty klockan 20. Till det tänkte jag nog göra en smoothie. Efter det är det två avsnitt av Desperate Housewives! Kvällen kan inte bli bättre. Känner att jag behöver ha en ta-hand-om-mig-själv och myskväll innan jag drar igång ordentligt med pluggandet igen.

- Du finns i mina tankar.




Älskling

Det där med frakter är svårt.

                                                                      ♥

Älskling

Blodapelsin och färskpotatis.

                                                                                           ♥

Sex-årsdagen

Japp. I dag den 14:e för sex år sedan var det klarblå himmel och strålande solsken. Jag och min vän M hade spenderat en liten tid hos K. Och där på Sundsbergets gata hände det. Vi blev tillsammans. För sex år sedan! Det är inte klokt vad tiden går fort när man har det bra. Och underbart har vi haft det. Och har det. Jag älskar dig mer och mer för var dag som går. Det kan låta som en klyscha, men jag menar det verkligen. Du är en väldigt stor del av mitt liv, och kommer alltid att vara det.



Det här är nog den första bilden på oss tillsammans. Hemma hos Ks föräldrar. Då var man inte gammal kan jag säga. Eller vi ser inte speciellt gamla ut. Samma klädstil hade vi redan då ser jag nu. Bruna manchesterbyxor. Grrr!



Nyår några år senare. Lika nykära fortfarande.



Nutid. Fortfarande med samma typ av klädstil (om inte blir det mer och mer). Ett riktigt typexempel var i helgen. I lördags bar jag en turkos tunika, och min älskling kommer då i en turkosrandig piké. I lördagskväll var jag en ljusrandig skjortrklänning, och då kom älsklingen i en randig skjorta han med. Trots det är vi lika kära som förr, om inte mer. Ännu galnare och jag är ännu mer beroende av dig och så fortsätter det.

Älskar dig!


Ensamt

Har precis kommit hem från en heldag på Universitetet. Och upptäcker att min älskling inte skojjade om det han sa imorse. "Nu har jag bloggat åt dig, och bloggar en gång i timmen från och med nu". Men det var trevligt, du känns lite närmre då.

 Kom i alla fall hem till en städat lägenhet, till och med disken hade han hunnit få bort. Lovely! Saknar dig redan faktiskt... Det är väldigt tomt och ensamt här. Men jag får stå ut, du kommer ju tillbaka alldeles snart! Om 17 dagar för att vara exakt. Kan det bli mer underbart?



Älskling

Tåget anländer till Malmö 15.10.

                                               ♥

Älskling

Det är lika mycket förseningar i 1 klass vagnen.

                                                            ♥

Älskling

Tåget befinner sig nu i Alvesta.

                                                        ♥

Älskling

Tåg är ett underskattat resmedel.

                                                                   ♥

Älskling

Snart ses  vi igen.







                                                               ♥

Jämnställdhet i hemmet?

Älsklingen mekar med cykeln medan jag vattnar blommorna och städar. Det är inte jämnställt tänker kanske ni. Men jag tänker att mina blommor vill överleva, och jag kan inte meka med cykeln. Jämnställt och bra säger jag då!

Jag saknar faktiskt att ha en man i huset... ehm, lägenheten! Inte bara rent tekniskt, utan av rent fysiskt, sällskap. Om inte annat så skulle jag vilja ha honom i garderoben, som man kan plocka fram när man är sällskapssjuk. Nej det var elakt sagt. Men jag längtar verkligen till inflytten i våran gemensamma lägenhet. Det kommer bli så underbart bra!! Då kan vi meka med cykeln tillsammans, så är vi absolut jämnställda, hehe!



Påskhelgen i kort

Slänger in ett snabbt inlägg medan älsklingen är på stan och jag är ensam hemma. Här hemma är det underbart. Men dagarna går alldeles för fort när man har det bra. Imorgon bitti åker älsklingen hem igen. Men dagarna vi haft tillsammans har varit underbara!

Fredagen spenderades hemma hos svärfar. Påskmat skulle ätas och ägg skulle målas. Lördagen tillbringades hemma hos pappa. Vi åt för första gången detta år ute. Ett underbart väder var det! Kvällen bjöd på fest och utgång på Nora Statt. En härlig kväll blev det. Igår gjorde vi inget speciellt alls. Hann med en skogspromenad där vi fotade alla miljontals blåsippor. Och idag så har vi varit på Marieberg. Jag har shoppat tre par skor och ett par jeans!  (Bilder kommer). Äntligen hittade jag de ljusa jag velat haft länge. Utan hål i!

Nehe, nu ska jag ta mig i kragen och gå hem till B med en bok som hon ska ha. Hoppas ni har haft en bra helg!





Glad Påsk

Tänkte bara säga Glad Påsk till er alla. Själv ska jag hem till Nora idag, och äta ytterligare ett påskbord. Hoppas på något godare än ägg och påskmust.

Nej nu ska jag hoppa in i duschen, och se gå i genom garderobn i jakt på något i klädesväg. Det är ju strålande solsken redan, och det ser ut att bli en underbar dag! Som just ska spenderas i solen.




Freedom

Jag är friii, jag är friii, jag är friiii, ÄNTLIGEN!! Den där jag helst inte vill nämna vid namn, är nu inlämnad för bedömning. Helst vill jag inte ens se den någon mer. Men men. Nu är jag äntligen fri, i si så där fyra dagar. Äsch, bättre än ingenting alls!! Jag ser till och med solen sticka fram mellan molnen. Woopdidoo! Som en kär klasskamrat skulle säga. Nu kan inget gå fel!

Jag ska härmed släpa mig in i duschen, tänker inte nämna hur jag ser ut i håret. Ännu mindre säga hur det ser ut i lägenheten. Ehm, ja. Jag ska nog städa lite. Kanske. En viss person var ju här igår kväll och vräkte ut alla sina kläder och grejer på hela golvet... Så det ser lite stökigt ut faktiskt. Undrar hur det blir i våran lägenhet, när vi båda gillar att slänga kläder runt om oss? Nehe, jag kanske ska gå igenom resväskan och kläderna och se om jag hittar något användbart. En ny mysskjorta skulle inte sitta fel.

Nej, men då så!



Hemtenta, återkommande rubrik

Åter en hemtenta som ska skrivas. Denna gång en Stefan som ska behandlas. Frågor som ska lösas och svar som ska hittas. Jag blir tokig på det här. Men, imorgon efter 16.30, då är det helg. Jag ska bara ta det lugnt hela helgen! Njuta av tiden och förhoppningsvis av solen.



Effektivitet

Morgonen har varit väldigt effektiv måste jag få säga. Har tagit en rask promenad gymmet, tagit en runda där, tränat lite extra på en benmaskin, tagit en rask promenad till frissan, gått hem, och nu sitter jag här. Ska städa lite innan jag ska iväg till jobbet klockan 14, tänkte jag. Älsklingen kommer ju imorgon, och någon annan snubbe som ska kolla in lägenheten. Och då kanske den ska se lite fräch ut i alla fall.

Solen lyser och jag har inte alls lust att jobba då!



Spara kontra slösa!?

Nu har jag beställt en del av nästa delkurs kurslitteratur. Suck och pust vad det är tråkigt! Det kommer gå på ungefär 850 spänn! Fy fan! Tror ni inte att jag har andra saker att lägga mina sista kronor på? Jag ska ju för fasen till tandläkaren den här månaden också! Varför ska kurslitteratur vara så dyr? Tre böcker för 850 spänn!!! Min stackars spargris är ledsen (om jag hade haft någon, det är väl närmast min plånbok som är ledsen. Och trasig!).



Nej, nu ska jag hoppa in i duschen. Sen ska jag gå och lägga mig. Just för tillfället går jag i sömnen!



Gääsp!

Dagen har varit lång! Otroligt lång! Hade ett ganska intressant seminarie på förmiddagen, men på eftermiddagen gick det bara utför. Föreläsningen var säkert väldigt intressant, om man orkade lyssna. Jag satt och halvsov. I desperata försök i att hålla mig vaken, ritade jag hela blocket fullt av blommor och diverse. Och om man tittade åt sidan, såg man B och M:s block fulla av påskkärringar och stjärnor... En riktigt kreativ föreläsning måste jag ändå få säga.

Nu inser jag att jag aldrig kommer att komma upp till gymmet idag. Inte en chans på miljonen. Jag är så trött att om jag lägger mig ner nu sover jag resten av kvällen. Så jag ska vara hemma, läsa lite inför tentan (jag ska i alla fall tänka på böckerna). Tänkte kila till gymmet 08.30 imorgon istället.

Dessutom ska jag klippa mig i morgon. Blev så inspererad av B, nyklippt och fin i håret. Så jag bokade mig en tid i morgon förmiddag. Det kommer bli hektiskt! Gymma 08.30 - klippning klockan 11 - jobba klockan 14. Men vad gör man inte för att vara lite påskfin? Det blir sovmorgon på fredag! Banne mig. Älskling, tänker du vara morgonpigg då åker du ut! Det är ord och inga visor!



Måndag

Seminarie om fälstudierna och föreläsning om demens. Hoppas dagen blir intressant, oroväckande trött idag.



Veckans planering

∞ Måndag: seminarium, föreläsning om demens
∞ Tisdag: gymma, jobba 14-21.30
∞ Onsdag: hemtenta, älsklingen kommer på besök
∞ Torsdag: hemtenta, gymma, träffa älsklingen igen
∞ Fredag: umgås med älsklingen
∞ Lördag: familjemiddag
∞ Söndag: umgås med älsklingen

Veckans början är hektisk. Och inte förens på torsdag eftermiddag kan jag andas ut och njuta av älsklingens besök. Får ju bara en kort visit på onsdagen, men efter inlämningen av hemtentan kan jag helt njuta av hans närvaro. Jag känner att jag behöver lite ledighet, vilket jag hoppas få efter jag lämnat in hemtentan. Enda till tisdagen. Det är fyra hela dagar som jag bara kan ta det lugnt, och inte stressa över någonting alls... Jo tjena!



Trädgårdsmässa

Nu är jag i  fas igen. Dagen har spenderats tillsammans med mamma. Vi har varit på trädgårdsmässan samt varit och handlat mat till mig. Jag har shoppat massor av frön till min kommande plantering, och en väldigt fin orkidé. Mitt mål är ha många fler orkidéer i min samling och jag har ett presentkort att spendera på Interflora. Dagen i korthet, den har varit väldigt bra. Och jag jag fått massor idéer till min semester i augusti. Då ska jag plocka fram min krativa sida och skapa!

Kvällen består utav lite läsning och sen diverse tvprogram. Bland annat Gossip girl om en halvtimme.

Hoppas ni haft det bra!


Vitsipporna börjar att slå ut.


My new love



Värme

Dagen har varit effektiv, trots hemtentan. Efter jag lämnat in den begav jag mig till gymmet. Ett pass avklarades fort, och jag promenerade hemåt. Tog jag en ny väg hem, en underbar skogstur, vilket ledde till att jag plockade årets första vitsippor. Det kändes lite för tidigt, men men. Nu ÄR våren här! Och jag hoppas den ska stanna.

Vid hemkomst, käkade jag lite lunch och slängde iväg ett sms till min granne downstairs. En promenad planerades, och vi begav oss ut på en timmes spatsertur (synonymordboken för promenad) i skogen. Efter det plaserade jag mig på balkongen med en bok. Och där blev jag sittandes i en och en halv timme. Sen blev det för kallt, klockan var då 18.30.

Så nu har jag precis kommit hem från en tripp till affären. Ingredienser till kladdkaka inhandlades. Så imorgonbitti ska jag upp och baka, för att bjuda mammsen och syrran som kommer på besök. Vi ska på blomstermässan på Conventum över dagen. Jag hoppas på lite tips, för jag vill odla! Annars så består kvällen av storstädning. It look like hell!

Hoppas er dag varit fin!


Färdig

Klockan är 12.33 och tentan är inlämnad!! Grattis till mig, nu tar jag helg!

Detta ska jag fira med att gå till gymmet. Efter det ska jag ta en promenad och fota vårtecken tänkte jag. Det är ju underbart soligt väder, och jag kan inte sitta inne länge!

Ikväll blir det storstädning.



Nästan klar!

Woho! Jag har bara en och en halv fråga kvar på tentan, och oj vad svårt det blev att koncentrera sig nu! Det är så mycket annat som bara tar över min fantasi nu. "Jag har ju enda till 16.30 imorgon på mig, jag hinner". Det känns lite läskigt. Men jag kanske ska ta en paus ändå? Läsa en av mina nya böcker som jag hade beställt, och som kom idag. En shopaholic i New York och En shopaholic säger ja. Det är ju inte bra att sitta framför datorn hela dagen... Hehe. Japp, så gör jag! Ha en trevlig fredagskväll allihopa!



Stenbocken

Du får chansen att starta något nytt och kan lämna gamla problem bakom dig. Den här månaden kan du äntligen blicka framåt. När det gäller jobb är det kanske lite värre den här perioden. Bit ihop, det kommer att bli bättre. Privat är det fint. Du umgås mycket med dina vänner. Din charm är bedövande. Få kan motstå en Stenbock i toppform.

- Det kanske inte bli så tokigt ändå.




Tenta

Jag har nu suttit i två timmar, och ska sitta tills imorgon. Senast klockan 16.30 ska det vara inlämnat. Ja tentan såklart, men det förstod ni va? Jag tyckte den var så underbart kul att göra sist, så jag ville göra den igen. Varför inte liksom? Jag sitter hellre inne framför datorn, än att gå ut och gå i det soliga vädret. Of course! Det finns inget bättre att spendera en fredag- och lördagdag på. Jag förstår att ni är avundjsuka. Men jag var först! Ni kanske kan göra om andra tentan? Den är ju om en vecka. Det är riktigt skoj.

Nehe, nu är min 10 minuterspaus över. Och jag ska återgå till min roliga tenta om biomekaniskt perspektiv. Bit på den du!



Kvällspromenad

"Nu ska jag gå till gymmet", skrev jag och loggade ut från msn. Men så blev det inte alls det. Jag bytte om till träningskläderna, och var på väg ut genom dörren när jag kände att jag verkligen inte alls orkade ta mig dit upp. Jag hade varken ork eller lust. Så jag satte på mig stegräknaren och tog en lång promenad istället. Och tur var väl det. För det var underbart skönt att traska runt i skogen och höra fåglarna kvittra. Istället för att sitta instängd på ett gym och höra alla stön, från dem som har för tunga vikter för sitt eget bästa. Jag plockade till och med lite videung som jag nu har sättit i en vas. Och nej! Jag plockade inte från träden, utan de hade gallrat ur skogen. Så jag bröt kvistar från döende träd.

20 000 steg har dagen resulterat i. Underbart skönt.



Shopping

Nu är jag hemkommen från stan. Har något fruktansvärt ont i fötterna och ryggen! Känner mig inte alls peppad till att gå iväg och träna sen! Dessutom har mitt headset till mobilen blivit glapp, så jag kan inte lyssna på musik. Jag börjar bojkotta den här jäkla telefonen nu. Den upplever nu sina sista dagar.

Men annars har jag shoppat massor av fina vårkläder och saker där till. I love shopping! I mina kassar fanns: 2 bas t-shirtar, 1 bas linne, en tunika, en kjol, 3 par trosor, 1 guldarmband, en väska, lite smink + mina nyklackade skor! Titta älskling, inte ett enda svart plagg! Nu får du allt vara stolt. Jag har verkligen gått över till alla andra tänkbara färger som finns (men svart är fortfarande finast, och passar till allt).



Dock hittade jag inga skor. Eller dem jag hittade var slut i min storlek. Inte heller någon fin vårjacka. Jag är trött på Örebros shoppingutbud!



Shopping today!

Ändrade planer för dagen. S var tvungen att hoppa in och jobba idag. Men det hindrar inte mig från att åka ner till stan och länsa affärerna. Jag måste ha kläder, med eller utan sällskap i butikerna.

Just nu håller jag på att tvätta för fullt. Dock var det inte så mycket att tvätta denna gång, undrar vad jag har haft på mig i veckan!? Och det fina vårvädret som de lovade igår... Ja, det är inte här i alla fall. Skymtar lite blå himmel mellan molnen, men ingen härlig sol som jag hoppats på.

Ha en bra dag allihopa!



Morgondagen

Jag längtar efter morgondagen. Det är så mycket som händer då, och det är bara bra och roliga saker! Först så ska jag tvätta från 7-11. Okej, det kanske inte är så kul. Men sen ska jag kila ner på stan, lämna in mina skor för omklackning. Nu är våren kommen, och då kommer klackarna fram! Sen ska jag iväg och skriva kontrakt till lägenheten. Efteråt ska jag träffa S. Vi ska shoppa loss. Hoppas jag, om jag inte blir för snål. Listan kan nämligen göras lång med grejer... Efter den långa shoppingturen hoppas jag på att jag orkar ta mig till gymmet. Utan cykel så är det lite motsträvigt.

Men dagen kommer att bli bra hur som helst.

Listan på saker som jag vill köpa imorgon:
- Baströjor
- Bas t-shirtar
- Skor x 2
- Smycken
- Tunika/klänning
- Kjol
- Smink/nagellack
- Träningslinnen

Ja... den kan bli längre. Dock är inte plånboken lika tjock. Någon som vill skänka en krona?



Våren är påväg

Underbara Fjugesta. Men nu är tiden där över och förbi. För alltid. Hoppas jag. Hann med ett besök på Conventum i förmiddags, där vi fick se på de nyaste modellerna av vissa hjälpmedel. Det var riktigt spännande och intressant. Jag hoppas att min kommande framtid blir lika intressant och spännande.

Var precis över och kollade in nya lägenheten. Den kommer bli underbar!! Liten, men underbar! Ett stort kök, åh vad jag har saknat det. Mitt är alldeles förlitet, om ens befintligt. Ett underbart, ljust sovrum, och ett pyttelitet så kallat vardagsrum. Och en stor hall! Jag kommer bli bortskämd. Ååhhh, jag vill flytta nu. Helt plötsligt känns min lägenhet väldigt liten.

Föresten, något som inte har med saken att göra. Har jag sett ett väldigt fint vårtecken. Blåsippor och tussilago! Nu är äntligen våren påväg!



Foto: Jag 060402