Välkommen tillbaka

Och lidandet är öööveeeeer! Tack och lov. Nu är det helg. Jag håller på att packa för fullt. Kläder, böcker, smink. Den här helgen ska bli lugn. Långa promenader och mys med katterna. Ingen dator eller mobiltelefon som ringer. Freedom!

Okej, vad det någon som trodde på det där? Några samtal från älsklingen hinner jag med... Säkerligen X antal sms. Och jag uppdaterar säkert bloggen, när jag har tröttnat på lugnet i skogen. Vilket istället blir - vi hörs förmodligen ikväll!Puss so long!


Hemtenta pågår. Var god och stör ej!

Jag sitter med hemtentan. Har suttit konstant sen 08.30. Har kommit halvvägs. Kan bara nämna att jag ska sitta halva natten så jag blir klar med skiten! Annars har det inte hänt någonting. Glömde bort tvättiden mitt i allt elände, men jag hann med att tvätta allt. Dock så är det kläder precis över allt nu. Känns som en underbar dag.

Ska bara svara på en fråga till sen ska jag cykla till affären, funderar på att köpa snabbmat. Om jag inte tar en matlåda. Hinner inte wooka som jag planerat.

FAN! Nu har jag glömt att orkidéen står i vatten. Den har stått där i en timme... Suck.


Paris och Nicole

Fredagsplaneringen är i full gång. Jag hoppar över torsdag och fredag dag. Då ska jag nämligen skriva hemtenta. Det kommer inte bli roligt. Men på fredag eftermiddag hoppas jag att tentan är färdig i hyfsad tid. Helst innan 15. Om det så ska vara att jag sitter uppe hela torsdagnatten! Jag ska nämligen till Nora, där jag ska fixa syrran och en av mina få kusiner. Lillsiss' ska ha maskerad med sina kompisar, och hon och kusinen har anställt mig som sminkös och hårfixare. Paris Hilton och Nicole Richie står på schemat. För min del hoppas jag på bra bilder...

Det är så mycket som ska fixas inför en sådan sminkning. Man ska veta hur Paris och Nicole sminkar sig, har håret och vad som är typiskt för dem. Detta har resulterar i mängder av sökningar av bilder. Det ska tas fram färger, penslar och hårgrejer. Man ska helst haft en provsminkning innan så att man vet vad som väntar. Men det hinns inte med denna gång, utan det blir action från första början. Det gäller att ha tungan rätt i munn så att säga.


√ Check!

Nu har jag fått bekräftat. Jag har sommarjobb och är timvikarie i vår. Garanterad jobb. Ett bekymmer mindre.

Dagens metodövning var nog det tråkigaste jag varit med om. Alla timmar känns bortkastade, och en sak att tillägga. Universitetet har bara skitgrejer. Flera av rullstolarna var trasiga och gick inte att ställa in. Ska vi komma med den ursäkten när vi jobbar sen? "Nej tyvärr kan jag inte göra något, för jag vet inte hur man gör. Tack vare att utbildningen hade trasiga rullstolar". Suck.

Inte nog med det. Har mensvärk och livet är pest och kolera. Jag borde ta mig upp till gymmet och träna. Både för mitt intag av semla igår och för att anmäla mig till träningen imorgon. Men jag orkar inte. Det duggar ute och det är kallt. Jag vill bara ligga här i min soffa och sova bort tiden. Om inte, i alla fall läsa böckerna till morgondagens hemtenta.

Det är dagar som denna, chokladkartongerna i skåpet lockar extra mycket.


Jobb

Efter ytterligare en dag på jobbet så är jag trött. Inte fysiskt trött, utan psykiskt. Ett avbrott i studietiderna. Vet inte om det gjorde så gott för mig personligen. Men plånboken tycker om det. Man ska alltid försöka se det positiva.

Har i alla fall lyckats med att laga god mat. Potatis och purjolökssoppa. Något mer positivt denna dag.


Arbete

Första kvällen på nya jobbet.

Nu vet jag vad ni menar med olika arbetsroller och utbildningar...

Suck!


Bodybuilder next?

Träningen på gymmet gick bra. Har fått massor av nya maskiner att arbeta med, och lite tips om hur man kan använda samma maskin till flera typer av träning. Wonderful. Så nu ska jag dit på onsdag och friska upp minnet och hoppas att jag kommer ihåg något av det han sa. För det är väl typiskt? Att man skulle få en snygg och vältränad, manlig tränare som skulle visa maskinerna? Speciellt när man inte har några muskler själv och får börja med löjligt låga vikter. Bah! Men jag ska träna stenhårt i en månad nu, sen ska jag be om en uppdatering igen. Han tyckte nämligen att jag skulle prova lite med fria vikter... Får väl se om jag ens vågar mig in i det där rummet.

Fick också lite tips på hur man ska träna. Och sen fick han visa om några maskiner som den förra instruktören har visat fel på. Inte konstigt att jag fick så ont i nacken i en av dem. Jag satt ju helt fel. Tränat i onödan känns det som! Han berättade också om Nautilusmetoden, eftersom jag inte fått någon information om den heller. A lot of news.

Jag måste verkligen köpa ett par nya träningsbyxor och bag nu! Jag håller på att svettas ihjäl i mina byxor som jag tränar i för tillfället.

Nej nu ska jag göra mig i ordning till jobbet. Första kvällen. Jag börjar bli smått nervös. Wish me luck!


Nya maskiner på gymmet?

Om en timme ska jag befinna mig på gymmet. Hade jag tänkt. Och det duggar ute. Jag avskyr den här årstiden. Snö och duggregn. Vilken härlig kombination, gärna ihop med en dunjacka. Mums.

Jag har äntligen fått lite träningsvärk! Har inte kännt något av min träning, hur mycket jag än tränat. Men efter löpturen igår, känner jag äntligen av mina muskler. Så nu har jag fått det bekräftat, de finns där fortfarande!


Lista av veckan

  • Veckans positiva: att träningen gått så bra
  • Veckans negativa: varit på dåligt humör
  • Veckans bästa köp: Tidningen Elle och semlorna

  • Veckan som kommer: Löööööning och jobb!

Måste köpa:
- Ett par nya träningsbyxor (jazzbyxor)
- Mat
- Bok om kost?
- Kläder och skor...


Träningsresultat

Träningen tidigare idag var underbar. 40 minuter på löpbandet, styrketräning och extra benträning i trappmaskinen. Jag känner mig otroligt nyttig och duktig. Som belöning ska jag göra en smoothie ikväll. Hallon och fläder. I morgon ska jag få hjälp med nya maskiner. Då jag vill satsa extra på ben, rumpa och midja. Det blir nog trots allt en beach 2009.

Nu har jag varit igång med träningen i två veckor. Och jag måste få säga att det känns otroligt skönt. Jag är mycket piggare och känner mig nyttig. Det var hemskt att inte kunna träna på en månad. Så nu hoppas jag på ingen mer sjukdom. Och att jag får fortsätta i mitt tempo utan några skador.

Dock skulle jag vilja vara bättre på att laga nyttig mat. En varierande och rolig kost. Min blir alldeles för ensidig och med samma ingredienser. Jag behöver något nytt. En sådan där kurs om kosthållning kanske vore på sin plats ändå?


Söndagsträning

Snön vräker ner utanför fönstret. Bokstavligen talat. Usch. Kan inte snön bara försvinna så det kan bli vår någon gång? Jag vill inte ha mer kyla och blöt snö. Jag vill ha värme och sol. Grönska och ljus. Men det är väl förmycket att hoppas på så här i slutet av februari.

Nu ska jag ta på mig, X antal lager av kläder. För att sedan bege mig upp till gymmet. Funderar på att tillbringa några timmar där. Om det inte är alldeles för mycket folk. Skulle vilja träna lite kondition och styrka. Ska det bli någon beach 2009, så är det väl på tiden att man sätter igång ordentligt. Imorgon blir det dessutom träning med personlig tränare.

Ha en bra söndag allihopa!


Lördagsmys

Nu är jag hemma igen. Har tillbringat ett par timmar med B och hennes pojkvän. Det bjöds på mat, vin, trevligt sällskap och melodifestivalen. Jag hade även med mig semlor som tillagades och åts upp med god aptit! Jag inspekterade lägenheten och även B:s pojkvän, i smyg. Har ju inte träffat honom så mycket, och var väldigt nyfiken på vad det var för typ. Men du kan vara lugn B, han är helt klart godkänd (även om du inte hade brytt dig om min åsikt). Ni är ett väldigt fint par. Jag är glad för er skull.

Nej nu ska jag se slutet på filmen jag påbörjade imorrse.


Papillon

Är de inte söta? Jag är fullkomligt fast vid dessa små söta skapelser. De är av rasen Papillon. Jag har haft hund i större delen av mitt liv. Andra djur också för den delen. Och nu när jag bor själv, utan några djur. Känner jag att det är något som saknas. Det är en del av mig som känns tom. Jag vill skaffa hund. Inte nu, men lite senare. När jag har jobb och fått lite pengar till att köpa en. De är ju inte så billiga.

Tyvärr är det så att den personen som jag är tillsammans med, inte vill ha hund. Inget djur över huvudtaget, någonsin. Vilket är tråkigt, för jag behöver ha djur i min omgivning. Okej, inte flera på en och samma gång. Men något djur. Kom då inte och säg att jag ska skaffa fiskar. För det vill jag inte. De stinker och är tråkiga. Nej jag vill ha ett pälsdjur. Allra helst en hund. Så vad gör man?
Singelparförhållande it is!

Jag har  precis läst en intressant artikel i tidningen ELLE. Det handlar om de nya singelparen. Du reser, festar och flyttar utomlands - men gärna utan din partner.

Jag känner lite att det är benämningen jag så länge har letat efter. Distansförhållande låter så fel på något sätt. För er som inte vet, så bor min pojkvän för närvarande 50 mil härifrån. Detta på grund av studier och ren nyfikenhet. Han har bott där i cirka ett och ett halvt år. Innan så har han alltid bott i samma stad som mig. Ett tag var vi till och med grannar. Och vi har snart varit tillsammans i sex år (det är fasligt vad tiden går fort när man har roligt). Därför tycker jag det låter missvisande med distansförhållande. Vi har trots allt bott i samma stad i nästan alla år vi vart tillsammans.

Jaha, singelparförhållande tänker ni. Ja tänker jag. Det är så rätt.
- Vi äter kakan och har den kvar - förhållandet hindras inte av att du tackar ja till något på annan ort. Ex studier 50 mil bort.
- Gläds åt varandras framgång - även om vi saknar varandra så missunnar vi inte varandra att utvecklas och hitta en karriär.
- Är gärna tillsammans - finns det något underbarare än att träffa varandra efter att ha varit ifrån varandra ett tag? Man inser snabbt hur mycket man egentligen älskar människan. Och hur mycket denna upptar ens tankar.

Dock vill jag inte ha det så här för evigt. Jag behöver närheten. Men visst fungerar det. Det är utvecklande för båda parter. Jag känner att jag har fått utvecklas något ofantligt under den här tiden. Behöver inte bara bero på att vi är ifrån varandra, utan den helt nya situationen som uppenbarades för ett och ett halvt år sedan.

Ja jag erkänner, jag har gillat den här tiden. Missförstå mig inte.


Där med basta!

Ja, jag sitter nu här i soffan. Precis som jag sa. Dock ser jag inte ut som ett russin. I kroppsform, dock kanske lite lik i färgen.

Nej, efter att ha beklagat mig (lite väl mycket kanske) hos min pojkvän, fick jag en spark i arselt och en tillsägning. Det var bara lyda och ta sig iväg. Så kvällen har resulterat i en mys- och tahandomdigsjälv kväll. Jag har varit och solat, tagit en promenad till Willys, inhandlat grejer till frukost och smoothie. Samtidigt som jag la ner tidningen ELLE i korgen. Tagit mig hem. Duschat, tänt ljus, ätit avokado och läst ELLE. Och första gången på länge har jag nog lyckats slappna av och ägnat mig åt det jag gillar. Jag satt i en och en halv timme och dreglade över tidningen. Så många spännande reportage och bilder! Nej, mer tahandomdigsjälv kvällar åt folket!

Tack älskling för insikten! Jag hoppas du förlåter mig för den senaste veckan. Humöret har inte varit på topp. Men det är påväg åt rätt håll igen. Ha lite tålamod bara. Jag älskar dig över allt annat. Jag hoppas att du vet det.
Fredag

Ja här sitter jag. Äntligen är det fredag. Dock en väldigt tråkig fredag enligt mig. Mina planer om utgång har tagit en negativ vändning och det hela ser ut att sluta i soffan, själv. Sååå... Jag är uttråkad! Alla, precis alla är sjuka nu. Nu när jag äntligen är frisk. Så ingen kan göra något tillsammans med mig. Utan de ligger bara nedbäddade hemma utan att komma upp. Jävligt roligt måste jag få säga. Vad ska jag göra ikväll då? Det är inget på tv och jag kan inte duscha hur länge som helst. Jag kommer sluta som ett russin i så fall. Ett russin som ligger i soffan och ser på let´s dance. Hur sexigt låter inte det?

Nej, hoppas ni får en bättre kväll! :)


Bloggar om bloggar

Jag är otroligt nyfiken av mig. När jag blir gammal är det mig ni kommer skymta bakom gardinen. Gärna med kikare i handen för att se bättre. Därför tycker jag att det är helt underbart att det har blivit så populärt att blogga. Man får veta allt om personerna runt omkring en, och ännu mer om personer man inte känner. Man kan vara helt anonym och läsa vilket blogg man vill. Är det inte underbart? Man kan vara den där gammla damen bakomgardinen, fast helt osynlig.

Detta har resulterat i ett gäng bloggar som jag följer slaviskt, dagligen. Gärna så att jag kollar alla cirka 10 gånger per dag för att se om det har hänt något nytt. Har precis räknat ihop att det är över 22 stycken. Och fler blir det med tiden. Ibland är man bra nördig!

Idag har jag lagt till en ytterligare, sprillans ny blogg, bland mina bokmärken. B har begärt skillsmässa från sin gamla blogg och gått vidare, genom att skaffa en ny. Det ska bli spännande och se hur denna utvecklas. Jag älskar designen på bloggen. Keep the good work up!


Dagen i ord

Plugga. Seminarie. Städa. Plugga. Handla (?). Matlagning. Aerobic.

Dagen i kort.


Semla

Jag har ett sjukt stort begär efter semla. Det flyger runt semlor vart jag än tittar. Och jag vet en till som har ett stort semelbegär. Vilket man ibland kan utnyttja till sin fördel...

Elina säger: Vad gör du på lördag?
B säger: ehm.. inget än så länge tror jag!
Elina säger: Vad gör du om jag tar och köper en påse semelbullar, ett stycke mandelmassa och en förpackning grädde. Och kommer förbi?
B säger: står utanför din dörr redan på fredag!!

Så nu längtar jag efter lördag istället. Det är lite svårare att se lördagar flyga runt vart jag än tittar. Tack och lov får man väl lov att säga. Vet inte om jag skulle anses som frisk annars... Nu har ju ingen sagt att jag är det i vanliga fall heller. Men ändå.

Nej nu ska jag upp till gymmet och träna bort allt fett, så att semlorna får plats på lördag!
Favoritfotograf
Fotograf: Camilla Åkrans

Här är en av mina favoritfotografer. Hon har en alldeles speciell stil och jag fullkomligt älskar hennes bilder. Hon tar så otroligt läckra bilder. Den här bilden tilltalar mig. Varför vet jag inte, kanske för att den skiljer sig ur mängden av hennes fotografier. Jag tror det har att göra med ljussättningen att göra. Jag vet att jag skrev ett arbete om hennes bilder tredje året på gymnasiet. Tyvärr fick jag aldrig tillbaka det, då våran lärare inte ville lämna tillbaka några av våra arbeten. Vilket är lite synd.

Hon ställer ut på Nordiska Museet i Stockholm just nu. Utställningen pågår 30/1-09 - 13/4-09. Där hon och 22 andra duktiga fotografer visar sina bilder "modebilder". Jag vill åka dit!


Allmän varning

En ny dag med nya tag. PMS och allmän orklöshet/humörsvängningar. Hör inte av er om ni är känsliga, för här kan vad som helst hända. (För ert eget bästa).

Eftermiddagen kommer bli en riktig pain in the as! Ska iväg till gymmet ikväll också. Känner att jag måste ta ut mig på något som inte är levande.

Kill the machineTystnad och isolering

Jag hatar det här. Jag känner mig förvirrad, och inte vet vad längre. Öppna upp dig för fan!

(Det är inte meningen att alla ska förstå)


Universitet - student - plugga - mer?

Alla universitetskataloger som jag har beställt, har nu trillat ner i min brevlåda. Dock har jag inte riktigt hittat något som tillhör det jag vill läsa om. Men det finns massor av spännande kurser som jag skulle vilja läsa. I Lunds kataloger hade de bara program att läsa, och jag vill ju gå kurser. Fast det gör mig inget då jag inte har en tanke på att flytta så långt bort från familj och vänner. Umeå universitet hade också bara program i sin katalog. Där skulle jag egentligen velat läst, för de har ett så mycket bättre program än Örebro universitet. Men nu är det som det är. Jag visste inte om det när jag sökte. Däremot Götteborgs katalog. M M M. Mycket roliga kurser som jag skulle vilja läsa någon gång i mitt liv. Dock behöver jag inte flytta till Götet, vissa av kurserna finns här med. Men det hade varit roligt. Göteborg verkar vara en sådan mysig stad... Vem vet, jag kanske tar mitt pick och pack och drar.

- Marknadsföring och design
- Kostvetenskap
- Spanska
- Engelska

Bara för att nämna några spännande kurser. Det finns så mycket jag vill läsa. Men vi får se hur det blir med det. Det enda jag vet är att jag vill jobba ett litet tag efter examen, sen fördjupa mig in via kurser på företagshälsa. Och på något sätt så skulle jag vilja få möjligheten till att starta eget.

Just nu känns mina drömmar ganska långt bort. Kanske är bra det, då hinner jag planera och fundera klart.


Shoppa shoppa shoppa

Godmorning sunshine!

Jag har hamnat i ett shoppingberoende igen. Det är massor som jag vill köpa i klädväg. Men, med bara några hundra kronor kvar på kontot den här månaden, känns det som om det får vänta. Till nästa månad kanske. Eller månaden efter... Men jag vet att jag hur mycket räkningar som helst som kommer dras nu den 25:e. Så det får väl vänta ytterligare månader.

Det jag vill köpa är:
- Massor av fina underkläder
- Två baströjor, vit/svart
- Träningsbag

Träningsbagen är faktiskt viktigast. Allt får inte plats i handväskan, som jag använder nu. Så jag är i ett stort behov av en träningsbag. Ingen som vill skänka mig en? Eller ge mig lite pengar!? När jag har ett jobb ska jag shoppa i massor! Bara för kompensation. HA!


Kväller

Nu har jag precis betalat in pengarna till de grejer jag lyckades erövra på tradera igår. Japp, nu börjas det igen. Man ska inte ha tråkigt och ha tillgång till sin pojkvänns traderakonto. Det är inte så bra för plånboken. Jag är två böcker rikare, och cirka hundra kronor fattigare. Nu vill jag ha den 25:e. Snarast möjligt. Nudlar resten av veckan - yes indeed! Sen ska man inte alltid vara så snabb med tryckandet. Ena boken vill jag inte ens ha. Men tji där fick jag för det! Är det någon som är intresserad av Marian Keyes bok - En oväntad semester?

Är också klar med läsloggen. Stackars B fick stå ut med mitt gnällande ett tag. Men vad har man inte sina vänner till? Så nu är det bara att skicka in den. Imorgon.

Mot gymmet!


11:29

God förmiddag allihopa. Äntligen är jag hemma igen. Efter diverse förflyttningar.

Nu är det meningen att jag ska sitta och skriva klart min läslogg. Och efter det ska jag cykla och handla. Men ja... Här sitter jag nu i soffan, och inser att jag borde ta en powernap istället. Är fruktansvärt trött och det rycker i ena ögat. Men jag vet inte riktigt. Jag kan inte sova en stund mitt på dagen, för då blir jag så otroligt hängig och ännu tröttare efter det. Någon som har ett förslag till hur man ska bli piggare? Säg då inte "gå och lägg dig tidigare". Jag vet att jag sovit alldeles för lite denna helg. Men ibland blir det bara så.


Veckan

Om ni inte har märkt det så är det söndag idag... Igen. Veckorna bara springer iväg och jag vet inte vart de tar vägen. Så nu sitter jag här med almenackan i knät och lägger upp veckans to do. Det verkar ändå bli en ganska lung vecka. Peppar peppar ta i trä. Veckan innan hemtentan.

Måndag: Träna på KTC (kliniskt träningscentrum), vattenaerobic
Tisdag: Grupparbete, tvätt
Onsdag: Metodövningar CFH, gymma
Torsdag: Seminarie, aerobic
Fredag: Litteraturseminarie

Se. Det är ju knappt någonting. Det är snart helg igen. Jag förstår inte varför ni gnäller. Du hinner ju knappt märka att veckan börjar innan den är slut igen.

I veckan ska jag i alla fall ta mig till stadsbiblioteket och låna några böcker. Jag saknar att kunna läsa när jag vill. Men tyvärr har ju biblioteket ett sådant tråkigt utbud av böcker. Så vi får hålla tummarna att det finns någon kul bok, som man inte redan har läst. Varför ska böcker vara så dyra att köpa?Dagens fotografi.
Fotograf: Jag


Recension

Jag var på bio igår, som jag nämnt tidigare. Såg Benjamin Button. Eftersom flera av er frågat hur den var, slänger jag upp en liten recension, mina egna åsikter.

Benjamin Button:
En lång film på 2 timmar och 46 minuter. Bör inte ses på bio, just därför att den är så lång, och biosalongerna är fruktansvärt trånga. Handlingen var helt okej, det var inte en sådan film som det kändes att man hade sett tidigare och kunde gissa storyn på. En film som jag vill ha sett, men inte kommer se en gång till. Bra skådespelare. Dock gillade jag inte slutet. Jag tycker om filmer med lyckligt slut, det var inte den här. Så ta på den vattenfasta maskaran om ni har lätt för att gråta. Kort och gott: en film som känns bra att ha sett, även om den var bara "okej".


Semla

Dagen har bjudit på en semla. Och väldigt mycket mer. Till exempel så har jag varit ute och fotat med Johanna. Inga speciella bilder från min kreativa sida. Dessto mer från Johanna. Jag väntar på spänning efter bilder. Vi har hunnit med att fika dessutom, världens minsta semla fick vi. Snåla jäklar. Semelbak nästa helg! Bara för att.

Snart slut på helgen

Godmorgon Världen! Efter en välbehövd sovmorgon är jag fortfarande trött. Har släpat mig upp, käkat frukost och nu sitter jag här. Redo att inte möta världen. Solen lyser utanför fönstret. Det verkar bli ett underbart fotoväder.

Min kropp skriker träningsvärk, medan min mage och munn skriker semla. Vi får se vad dagen bjuder på.


Soffan - min bästa vän

Här ligger jag. I soffan. Utslagen som jag vet inte vad. Är så himmla trött. Och jag ska på bio ikväll, med mamma och min yngsta syster. Klockan 20.30 börjar filmen, som förövrigt är 2 timmar och 46 minuter, oändligt, lång. Det är bara att hoppas på att den är bra. Annars blir det nog den dyraste sömnen jag har varit med om.

Borde laga mat snart. Men jag är för lat. Jag ligger hellre här i min soffa och luktar på godisskålen. Men tacospaj lockar ganska mycket. Så det är väl bara att pallra sig upp strax.

Bara två minuter till....


Fotografier

Nu ska jag äntligen lägga in lite bilder ifrån gårdagen. De är alla oredigerade.Modell: Johanna
Fotograf: Jag


                  


Modell: Jag
Fotograf: Johanna. A


                       


Gårdagen i fotografier. Tack Johanna för ett par underbara timmar, och för riktigt fina bilder!!


Träning på en lördag

Har precis käkat frukost. Ska iväg och träna om en kvart. Afrogympa. Vet inte vad det är eller innebär så det ska bli späannande. Hade tänkt att det skulle vara skönt att komma upp tidigt för att träna... Men så är det inte. Är trött som jag vet inte vad. Men det är väl bara att släpa sig i väg. Sova får jag göra imorgon.

Ord och bilder om gårdagen kommer som jag lovat. Ska sitta och plugga hela dagen, så jag kommer behöva pauser. Kan säga så länge att dagen igår var underbar. Har inte haft så trevligt på länge med mina vänner.

Nej nu måste jag packa så jag inte kommer sent!


Fotografering

Nu är jag hemma efter några timmar tillsammans med Johanna. Vi har fotat, skrattat, vinklat, vi har sminkat och dekorerat. Detta flamsande resulterade i ett par riktigt fina bilder. Det kommer bevis senare ikväll eller imorgon. På söndag ska vi fortsätta fota och också promenera. Det hanns inte med idag. Längtar! Jag är nog inne i en fotofas nu.

Lovely.


Smsa nu Johanna!I am ready for action!Makeup

Nu har jag städat. Hela lägenheten. På en timme. Jag blir bortskämd av att det går så fort här. Är van att det ska ta flera timmar. Men icke. Next att göra blir att packa väskan tror jag. Sen iordningfix av mig själv. Plugga. Göra något att äta och vänta på att Johanna ska höra av sig. Det har hon i och för sig redan gjort, minst fyra gånger på en timme. Men det är bara för att hon har tråkigt. Ska försöka klura ut hur jag ska sminka henne sen.

Jag älskar att sminka folk, och mig själv. Fixa iordning håret och välja ut kläder. Det har jag gjort länge, och mina systrar har fått stå ut med mitt tjat. "Jag fixar". Men det här blir lite svårare. Jag har aldrig sminkat Johanna förut. Och jag har absolut inte sminkat någon person så som jag vill sminka henne nu. Ljust och vitt. Jag får se det här som en övning, eftersom jag vill ha crazy sminkningar snart. Till foton. Men då måste jag också ha mer smink. Hoppas Johanna vågar...

Vänner

Träningen är över. Tack och lov! De där som kallades muskler som som fanns i min kropp precis vid jul, de är som bortblåsta. Eller ska man säga förtvinade? De finns i alla fall inte där de ska, eller där de fanns förut. Men i denna takt kommer de snart vara tillbaka på sin rätta plats igen. Thank god!

Dagen imorgon som verkade bli en lugn och skön dag blev plötsligt stresig. Eller den blir vad man gör det till. Jag behöver faktiskt inte plugga. Det finns massor av tid till det i helgen. Det är bättre att jag får det städat och värnar om min vänner. Så B, du är varmt välkommen tomorrow! Annars så ska jag hem till Johanna och gå lös på henne med smink och kamera. Det kommer bli ett enda stort experiment av smink, färger och vinklar. Me like!

Jag blev genast mycket gladare och piggare av mina nya planer.


Dagen i kort

Hemkommen efter en ganska värdelös dag på universitetet. Men nu är det snart helg och imorgon är jag ledig! Eller, jag ska sitta hemma och skriva min läslogg tänkte jag. Efteråt blir det promenad tillsammans med Johanna. Tillsdess, idag, ska jag träna, plugga (helst), diska - det behövs verkligen, och städa.


Tänkte dela med mig av ett gott recept jag hittade på Smoothie. Den kommer i alla fall jag missbruka då mina favoritsmaker är just fläder och hallon.

Hallon- och flädersmoothie


Du behöver:
4 dl frysta hallon
1.5 dl koncentrerad flädersaft
2 dl naturell yoghurt 3 % fett, ev låglaktos

Gör så här:
Kör hallon, flädersaft och yoghurt i en mixer. Häll upp i 2 vackra glas. Strö på lite jordgubbskulor.


Dagen i ord

Idag har vi gjort ortoser i skolan. Viloortos och tumortos. Det var spännande. Och nu vet jag nästan exakt vad jag vill inrikta mig på när jag har fått min examen. Det är inte ortoser i alla fall. Dock måste jag plugga vidare. Men det får bli lite senare tror jag.

Har också hunnit med att träna idag. Det var fantastiskt skönt. Har bokat in ett pass på lördag också (förutom imorgon). Klockan nio, på morgonen. Det kan vara skönt att komma igång tidigt. Nu kommer det bli träning så mycket som möjligt. Ska förhoppningsvis hinna med att jobba lite vid sidan av studierna. Det hade varit härligt, att få in lite extra pengar. Då kan jag shoppa lite mer! Eller som älsklingen sa "då kan du ju spara dem". Glädjedödare!

Jag har precis druckit upp min smoothie, och det blev bra! Nästa gång ska jag nog riva i lite mörk choklad. Det kommer bli gudomligt gott. Kanske en nypa vaniljsocker också. Eller kakao. Måste bara till Willys och handla först. Nästa vecka alltså.

Nej nu ska jag återgå till Top model 11. Sen blir det dusch och bokläsning.


Veronica Maggio

Jag har totalt fastnat för hennes låtar. Hon sjunger bra och har sjungamedvänliga låtar. En härlig röst och med diggande musik. Helt klart underbar. Jag har därför alldeles precis införskaffat mig hennes nya skiva - Och vinnaren är. Denna musik kommer strömma ur mina högtalare länge. Precis som vanligt. Jag hittar en skiva - spelar den jämt tills jag hittar en ny, som jag spelar sönder... Otroligt tråkigt. Men det är jag i ett nötskal. Senaste skivan tror jag var Nickelback. Den är numer totalt utsliten och tråkig.Veronica MaggioTräning

Jag har precis vågat sätta mig i soffan. Men ska strax tvinga mig ur den igen. Jag ska nämligen bara hämta mina träningskläder och sen sticka direkt till gymmet. Var det tänkt. Men jag tog en kvarts paus, och en ask russin. Nej nu ska jag byta om och sticka iväg. Ska handla på hemvägen också. Kul!

En sak som är rolig i alla fall är att jag har fått jobb. Jag är härmed vikarie i vår och sedan i sommar, semestervikarie.


Alla hjärtans dag

Alla hjärtans dag. Snart är den här. Vilken hysteri det är egentligen. Jag säger som många säger varje år. Varför visa kärlek just på en speciell dag, när man kan göra det hela året om? Är det inte roligare att få små kärlekshälsningar eller små överaskningar när man minst anar det? Okej, jag erkänner. Jag är inte så bra att komma med överaskningar. Blir mestadels små sms som jag så kreativt har skrivit. Jag får försöka bättra mig. Men ändå. En en enda dag per år... Nej, sprid ut era kärleksbudskap över hela året.

Jag och min älskling ska inte köpa något till varandra i år, heller. Jag tycker inte att det är ett dugg tråkigt. Vi lägger pengarna på saker vi gör tillsammans istället. Som nu. När jag åker ner till honom i mars. Då ska vi hyra en bil och åka runt och utforska omgivningarna. Det är så mycket härligare än att krysta fram en present, bara för att.

Nog tjatat om mina åsikter. Honey, jag älskar dig!
Foto

En fotoidé dök upp i mitt huvud när jag satt och lekte med mina pärlor.

Pärlor - coral - händer - ljus


Coral är förövrigt min nya älsklingsfärg. Är inte skorna underbara?


Skitsnack!

Pratade med enhetschefen idag. Om omtentamen. Att den vi gjorde och kämpade för ett g, hade varit ett vg på första tentan.

Vi talade om våra åsikter om lärarens upplägg och att han föreläste på en läkarnivå. Svaret vi fick var. "Ja men då har ni ju fått bra utbildning. Ni har ingen aning om hur mycket vi kämpar med att hitta doktorander."

Förbandslåda på er!


Träning

Hemma igen efter träningen. Det var otroligt skönt. Äntligen kan jag komma igång efter en månads sjukdom.

Tjoho!

Jag börjar stenhårt. Gymmar på onsdag, går på aerobicen på torsdag, kanske lördagspasset och sen får vi se. Vill hinna med lite promenader i helgen också. Johanna? Någon annan?

Det är så underbart att äntligen få träna. I och med det så går jag tillbaks, stenhårt, till min diet. Beach 2009, här kommer jag!


Ro utan åror

Tårarna rinner stillsamt ner för kinderna. En klump av ledsamhet letar sig upp ur halsen. Det bildas små blöta fläckar på kudden. Tårarna blir snabbt kalla och smakar salt. Ensamheten trycker på, den visar ingen barmhärtighet.

Jag var dum och envisades med att börja läsa boken idag. Imorse gick det bra, jag hade ju sällskap som fick tankarna på annat håll. Men nu när jag läst klart boken känns det inte lika bra längre. Tårarna väller upp, gång på gång. Och allt som känns så bra, känns nu så fel. Jag önskar att jag inte vore ensam, att jag kunde krypa upp i din famn. Kunna känna din doft, och kunna lyssna på dina lugnande andetag. Varje sekund är ett liv.

Ro utan åror - Ulla-Carin Lindquist.
En bok som jag läst flera gånger, och jag gråter lika mycket varje gång.


Ensam, men ändå lycklig

Nu är jag hemma och ensam, igen. Har lämnat älsklingen på stationen. Lika lidsamt varje gång. Men det är bara att tänka framåt. Om cirka tre månader är vi tillsammans, i samma stad. Förhoppningsvis. Om inte, så är det som det är. Jag finns vid din sida i alla fall. Du är mitt allt. Mitt liv, min luft, min glädje. Utan dig vore livet tråkigt.

Det bästa med att komma hem från stationen, var att det luktar dig här. Jag hann inte mer än att öppna dörren så kände jag din lukt. Jag hoppas det finns kvar länge till.


Beck

Var vänlig stör ej

Mys

Nu sitter jag här hemma hos pappa. Väntandes på pojkvännen som är hemma hos sin mor och äter lunch, Jag tackade nej till inbjudan, ni minns det där om att jag tycker det är jobbigt med situiationer där man behöver prata engelska? Ja, det där var en sådan situation.

Hur som helst. Vi har haft det underbart tillsammans enda sen han kom hit. Som vanligt! :) Vi har varit på stan och shoppat. Varit ute och gått lite, lagat mat, varit på bio, myst och  myst lite till. Helt underbart, och jag vill bara att tiden ska stå still lite längre. Den har en förmåga att gå alldeles för fort när man inte riktigt vill det.

I alla fall. Vi ska ut till mamma sen och fika, och hämta några böcker som jag behöver ha.

Måste bara få säga vad jag shoppade igår. Jag hittade nämligen världens underbarast skjorta! På herravdelningen. I´m in love. Dock så gillar jag och min pojkvän samma typ av kläder, och ingen vill ge sig när vi hittat något som vi gillar. Vilket naturligtvis ledde till att vi köpte en varsin av samma skjorta.  Det är tur att vi inte har samma storlek i alla fall! Annars så inhandlades ett par undies, tisha, nagellack och strumpbyxor.


Pojkar och deras skjortor

Jag har nyss blivit erbjuden 20kr per skjorta som stryks.

Killar alltså!

Efter att ha tillbringat värdelös tid i skolan är jag nu äntligen hemma. Tillsammans med älsklingen som också har dykt upp. En av de första meningarna var "här kommer jag nog trivas". Vad tror han? Han att ska komma hit och bosätta sig eller? Tydligen för efter ha varit här i 10 minuter ser nu min nystädade lägenhet ut som ett bombnedslag med hans prylar högt och lågt. Och killar kallar oss tjejer stökiga och att vi skulle ha för mycket saker?

Fan heller!!

Men lika glad för det är jag. Han är äntligen här.


Myskväll

Gårdagens tjejkväll blev en myskväll här hemma tillsammans med Johanna. Det blev tedrickande, glassätande, prat och sveriges värsta bilförare. Jag är glad att jag inte vet vad det är för människor som man möter på vägen! Kvällen blev i alla fall lyckad och lite shoppningrundor har blivit inplanerade.

Fick hit mitt köksbord igår också, så nu är hela lägenheten färdig. Eller... Gardiner ska upp och lite ramar till fotona ska inhandlas. Men det är inget livsnödvändigt.

Nehe, om man ska ta och göra sig i ordning, för att sedan ta sig till universitetet. Det lockar inte alls, då snön vräker ner utanför mitt fönster! Men men. I eftermiddag kommer älsklingen och så får jag förmodligen besök av svärmor en sväng också. Ha en bra dag alla läsare... och en bra helg!


Russin

Som jag sa i tidigare inlägg så var min syster här igår. Medan jag och pappa åkte till ikea ställde jag fram ett russinpaket som hon gärna fick äta upp om hon ville. (Köp inte eldorados russin! Det finns inge värre). När jag väl kom hem och de hade åkt hem så var russinpaketet slut. Dock hittade jag X antal russin i soffan, och nu när jag kom hem efter föreläsningern undrade jag vad det var för svarta pluppar som ligger mitt på golvet. Kan ni gissa vad det var? X antal russin. Fråga mig inte vad hon hade för sig den stunden vi var borta, men det är tur att jag ska städa idag!!

Godmorgon

I gårkväll kom jag i säng lite sent, efter att ha tampats med diverse Ikeamöbler. Innan jag somnade kollade jag schemat så jag skulle veta när jag behövde gå upp. 08.15-11.00 hade jag skrivit i min kalender, så jag ställde klockan på 06.45. Jag vaknar, slår igång datorn för att extrakolla schemat och inser att jag börjar 08.30. Så nu har jag suttit här och slagit ihjäl tid, ca 45 minuter. Surt sa räven om rönnbären!

Inte kan jag göra något heller, så som att städa, för det är för tok på tidigt och jag skulle nog väcka mina grannar. Det rckte nog med att jag spikade igår kväll vid 21-tiden. Jag får ta tag i det när jag kommer hem. Upptäckte att jag slutar en halvtimme tidigare än vad jag trodde. Så dagen kanske ordnar upp sig ändå.

Ha en bra dag så länge.


Outfit

Igår var jag på intervju. Då såg jag ut så här.Skjorta: HM
Jeans: Ginatricot


Varning! Rörigt inlägg

Gash vilken dag! Jag har flängt runt hela stan och fått massor gjort känns det som. Jag har varit på jobbintervju, hämtat en bok från Bitta, varit och kollat på blommor. Jag har också fått besök av min syrra som fick hjälpa mig med läsloggen. Vet inte riktigt om det blev bättre, men den är i alla fall gjord och inlämnad. Har också hunnit med en tur till IKEA med pappsen, där bohylla, tv bord och badrumsgrejs inhandlades. Träffade också svärfar och dotter där.

Så nu är äntligen lägenheten färdiginredd. Okej, ett bord saknas. Men det ska pappa ta med imorgon, eftersom han glömde det idag. Yey!!

Så nu sitter jag här med ont i ryggen, tack vare den där jäkla bohyllan. Enligt beskrivningen skulle man ha varit två stycken som monterade den, men ensamstående som jag är slogs jag med den själv. Bokstavligen talat. Nu är det tack och lov bara tvätten jag väntar på. Känner att jag måste gå och lägga mig snart. Är hur trött som helst.

Oj, vilket rörigt inlägg det här blev. Ska försöka skriva ett bättre imorgon. Vet dock inte hur jag ska hinna. Har föreläsning, grupparbete, eget arbete + att jag ska storstäda innan halv sju, då vi ska ha tjejkväll här. Jag kommer stupa i säng.

Godnatt!


Lid med mig och alla AT-studenter

Illvrål!

Sitter med den där (förbandslåda) läsloggen! Det går inte alls bra för den som inte förstår mig. Jag bläddrar igenom artiklarna, läser frågorna, bläddrar igenom artiklarna lite till, kollar klockan, bläddrar igenom artiklarna lite till och får panik. För jag inser att tiden rinner iväg och här sitter jag, med ett tomt Worddokument. Vad är det här för skit!?!?

Nej nu ska jag bläddra igenom artiklarna lite till. I ren frustruation.


Engelska språket

En av mina svagheter är min engelska kunskap. Språket alltså. Jag är totalt värdelös på att både förstå och prata engelska. Därför är det extra jobbigt denna termin, då största delen av litteraturlistorna innhehåller böcker på engelska. Alla hemtentor innehåller böcker på engelska. Detta kommer bli en stor utmaning för mig och jag hoppas att jag klarar tentorna. Annars får jag inte fortsätta utbildningen.

När jag har tagit min examen, då ska jag gå en engelska kurs. För att lära mig språket och slippa skämmas varje gång det dyker upp engelska. Nu gissar jag mig till vad det står och svarar lite svävande på frågor. Jag avskyr att hamna i situationer då det är nödvändigt att prata engelska. Istället försöker jag missa dem tillfällen, men då missar jag också massor av roliga saker. Tyvärr!

Men det känns lite sent att läsa en kurs då, det är ju nu jag skulle behöva den där jäkla kunskapen! Tills dess får jag försöka kolla på filmer utan text, men det är ju så tråkigt. För då förstår jag inte allt, och det jag inte förstår kan jag gissa mig till genom bilderna.

Tills dess ska jag köpa pocketböcker på engelska. Men jag hittar inga bra som jag vill läsa. Har du något bra tips? Både på svenska och engelska böcker... En till nackdel är att engelska pocketböcker är lite dyrare än svenska, vilket inte är idealet för en students plånbok.


Rullstolsmek

Det har varit en lång dag idag, och längre kommer den att bli. Började med mekande av rullstolar. Det är nu man önskar att man hade spenderat mer tid tillsammans med pappa i garaget! Det är insektsnycklar, shiftnycklar och massor av andra verktyg som man ska ha ett humm om storlekar och grejer. Det är olja och oömma kläder som gäller, helst snickarbyxor och en keps bakofram. Jag var och är fortfarande helt svart om fingrarna. Känner mig väldigt manlig.

Vi lyckades också skruva loss för mycket delar på rullstolen, så vi fick ta hjälp av tecknikern för att lösa problemet. Men det slutade bra, och man lär sig väl av sina misstag får vi hoppas!

Resten av dagen har tillbringats med grupparbete och nu när jag äntligen är hemma ska jag sätta mig och läsa engelska artiklar tills imorgon. Tjoho!


Godmorgon

Godmorgon gott folk! Tänkte bara säga det, och tillägga att det är 6 minusgrader ute. Varför jag tillägger det är att mina vinterskor gick sönder igår. Typiskt! Så det kommer bli gympadojjor i 6 minus. Mina fötter kommer inte ha någon kännsel.

Nej nu ska jag käka frukost, så jag hinner till mekningen av rullstolar.


Mat

Hemma efter en heldag med föreläsningar om sittadet i rullstol. Det var intressant men väldigt utdraget. Nu ska jag i alla fall börja laga mat. Hemmagjort potatismos och falukorv i ugn. Det har jag varit sugen på länge. Ska se bara om jag lyckas med det, eftersom längtan är efter mammas recept. Det kommer bli spännande.

Annars består kvällen av plugg och träning. Precis som jag skrev igår.


I love my kalender

Nu sitter jag här nyduschad och uppkrupen i soffan. Tittar i min kalender och fösöker se hur veckan ska gå ihop. Jag har mycket inplanerat denna vecka. Så det ska bli spännande att se hur det här ska gå ihop.

Måndag: CFH 08.30-17.00. Vatten aerobic 19.30-20.30. Där emellan ska jag plugga och laga mat.
Tisdag: CFH 08.30-12.00. Grupparbete 13.00-framåt. Sen ska jag plugga som en tok.
Onsdag: Läslogg 00.00-16.30. Möte 10.00. Tvättid 19-23. IKEA? Städning av lägenhet.
Torsdag: Föreläsning 8.15-11. Plugga. IKEA? Tjejkväll.
Fredag: Seminarium 08.00-15.00. Älsklingen kommer hit.

Det kanske inte ser så mycket ut i era ögon. Men ni har ingen aning vad det egentligen innebär. Emellan allt så ska jag försöka klämma in promenader/träning, besök av mamma (?), plugg etc. etc.

Hoppas ni har en bra vecka framför er?

Jag älskar att ha en kalender. Utan den skulle jag inte klara av många dagar i mitt liv. I den står allt som jag ska göra och vad som händer. Det är inköpslistor, adresser, saker jag ska komma ihåg m.m. Den är helt underbar. Kalendern är mitt liv. Jag älskar att se de ifyllda raderna och känna mig viktig och behövd. Det känns så vuxet att när folk frågar något så säger man "vänta jag ska kolla min kalender" och så plockar man fram den.

Det är nog en liten fix-idé som jag har fått. Men utan min kalender skulle världen rasa samman.


Helg

Helgen har gått alldeles för fort. Jag har inte hunnit med det jag skulle och hade tänkt att göra. Som att till exempel läsa de två engelska artiklarna till läsloggen. Jag lästa halva ena artikeln, och förstod inget alls. Så det börjar bra. Suck. Annars har jag tillbringat lördag och delar av söndag i skogen. Jag har också druckit mitt första glas Martini, helt okej smak. Men jag längtar mer efter ett glas vin. Det får bli nästa helg. Då kommer älsklingen hit också. Hoppas veckan går lika fort som denna.

Nej, mer spännande än så blir det inte. Jag ska hoppa in i duschen nu. Sen ska jag placera mig framför min underbara tv och äta lite av mina frukter som jag köpt och kolla på Beck.