Lägemhetsbesiktning idag

Och det gick ganska bra. Vi ska få omtapetserat i två rum. Vi ska själva tapetsera vårt sovrum, köket är ganska nytapetserat. Det kommer bli kanon. Jag känner det på mig :) Det ska bli så kul att börja om, få välja tapeter och inredning. Göra precis som man själv vill och tycker. Woho!! Kan knappt vänta. Imorgonkväll ska vi till lägenheten och titta. En sista titt innan vi flyttar in på fredag :) Jag kan knappt bärga mig!

Äntligen morgon!!

Efter en hemsk natt med mardröm efter mardröm, så är det äntligen (!!) morgon, och måndag. Så nu är det dags att ta tag i livet igen. Helgens strapatser var roliga. Fredagen spenderades på stan och hemma hos Bitte. I lördags var det en dag på stan (igen) och sedan det utgång. Igår var det söndag. Det räcker väl som kommentar? ;)

Den här veckan kommer gå i raketfart. Ikväll ska vi packa, imorgon ska vi packa, på onsdag är det besiktning på nya lägenheten, på torsdag får vi nyckeln, och på fredag börjar flytten. Samtidigt som en C-uppsats ska skrivas. Jag känner att motivationen är på topp. Nu är det bara tröttheten som måste försvinna. Sökes, något uppiggande!

Köpa ny väska? :)


Kommer ni ihåg att jag sa att jag ville ha en ny väska? Jag vet fler som inte jublar av lycka över det. Senast igår fick jag höra att jag borde hålla mig till enbart en väska. Boooring!! ;) Men jag förstår poängen. De två senaste veckorna har jag bytt väskor hej vilt. Eftersom vädret inte varit stadigt har jag varierat mellan ett flertal jackor, och där med också väskor. Vilket också betyder att jag aldrig fått med mig det jag behövt. Det är USB-minnen, plånboken (X antal gånger), papper, pennor, kalender och diverse. För att inte tala om läppsylet. Jag är lite lik Maria Montazami som behöver sitt läppstift. "Utan läppstift känner jag mig naken, rädd, exposed." Byt bara ut läppstift mot läppsyl, så har ni mig (trot föresten att det är något jag ärvt av mamma, förutom de smala vaderna!).

I alla fall. Nu har jag packat väskan för en ny dag, på stan. Och det viktigaste har jag med mig. Plånboken och läppsylet. Så idag ska inget kunna gå fel!


Slut på lat-heten


Köket, precis när vi flyttat in

Nu är det dags att vara lite aktiv. Musik på högsta volym, med diskborsten och diskmedlet i högsta hugg, ska nu vårt kära diskberg besegras. Efter det ska jag dyka ner i flyttkartongerna. Köket ska nu åka på makeover!

Woho - fredag imorgon


Efter en väldigt effektiv dag på Universitetet, är nu C-uppsatsen i ett ännu bättre skick!! Och där med tar vi nu helg . Imorgon ska vi spendera dagen på stan. Något stort, vitt och klänningsaktigt ska hämtas, en tröja ska shoppas och ett läppsyl ska inhandlas. Jag är totalt körd utan läppsylet!

Sen är det helg. En helg som ska spenderas tillsamans med älsklingen i flyttkartonger, kanske ska vi göra några våfflor och fira med ett par glas vin. Det kommer bli en bra helg. Ännu bättre att helgen börjar imorgon.

Flyttpackar

Ja nu har jag äntligen börjat att flyttpacka. Hela tre lådor är än så länge klara. Nu är jag inne på min fjärde, där spel ska vara. Försöker samla ihop så att sakerna är på samma ställe, till exempel som spelen. Dock hittar jag inte mitt Monopolspel... Det ligger tydligen inte tillsammans med de andra spelen. Och jag hittar det inte. Det roliga är att den här lägenheten är på 48 kvm (och jag hittar inte ens en stor spelkartong) och nu ska vi flytta till en lägenhet på 90 kvm. Undrar hur mycket jag kommer att tappa bort där...!?

Uppdate: Jag hittade det i städskåpet :D

Shoppingsugen

Skor och väska står på önskelistan.



 




Godmorgon


Anemone hepatica

Blåsippan ute i backarna står,
niger och säger: Nu är det vår!

Barnen de plocka små sipporna glatt,
rusa sen hem under rop och skratt

Mor, nu är våren kommen, mor!
Nu får vi gå utan strumpor och skor.

Blåsippor ute i backarna stå,
ha varken skor eller strumpor på.

Mor i stugan, hon säger så:
Blåsippor aldrig snuva få.

Än få ni gå med båd strumpor och skor
än är det vinter kvar, säger mor.


Vid den här tiden förra året var det full blom i rabatterna. Blåsippor och krokusar i mängder var redan utslagna. I år är de enda vårtecknena jag sett (än så länge) videung och vårfåglar.

Trött, tröttare, tröttast!

Godmorgon!
Är fruktansvärt trött idag. Efter en helg med sena nätter så blev det en tidig kväll igår, men också en tidig morgon idag. Vi får väl se hur effektiv jag orkar vara med c-uppsatsen.

Helgen var förövrigt bra. Var ute och gick, rev lite tak, klappade katter, var på trädgårdsmässan. Men framförallt umgicks med mamma och syrran. Men nu är det ny vecka, med nya tag. Ska börja flyttpacka också. Roligare saker finns ju!

Fredag :)

Nu är det fredag igen. Och fredagen ska spenderas på universitetet. Ska gå igenom den härliga C-uppsatsen. Sen ska jag träffa mamma på stan, sedan följa med henne hem. Där jag ska spendera helgen. Klappa på katterna och riva lite står på schemat.

Ni får ha en bra dag, och helg! :)

Bjuder på en suddig middagsbild



Är man hemma får man unna sig lite god mat :) Nu har jag slitit klart med C-uppsatsen. Nu ska jag diska, packa, städa och fixa lite bilder!

Godkväll alla härliga männsikor ♥

C-uppsats i all ära

Sitter för tillfället och korrekturläser C-uppsatsen. Det är inte så att vi är färdiga (tråkigt nog), men vi har kommit en bra bit påväg. Bakgrund, metod och resultat är nedskrivet. Därför, har vi nu skrivit ut en varsin kopia och sitter och läser igenom. Det är inte klokt vad blind man blir när man bara sitter och skriver!

Det kommer behövas många ändringar innan det blir bra, men det känns ändå ganska lugnt. Det kanske var det den effektiva dagen vi haft idag som gjorde det? Eller den effektiva dagen vi kommer behöva ha imorgon också. För på onsdag kommer domen, då ska vi möta draken och besegra den. Vi kan kalla henne Katja. Jag gillar sagor med ett "så-levde-de-lyckliga-i-alla-sina-dagar" slut. Så ska det även bli i denna lilla C-uppsats.

Tänkte bara meddela att jag lever

Men inte så mycket mer. Kommer inte bli så mycket uppdateringar på några dagar, då jag har lite annat att tänka på och prioritera. Har man mycket i tankarna är det lätt att man glömmer bort det allra viktigaste. Vilket jag lyckats göra. Så nu ska jag försöka tyda signaler och omorganisera mitt liv lite grann. Förhoppningsvis leder detta till fortsatt lycka och kärlek, en examen och sommar.

Carpe diem, och ta vara på den!

Home!

Nu är vi hemma igen. Efter en helg med mycket sol och trevligt sällskap. Ont i hela kroppen och solbränd i ansiktet. Det kan inte bli bättre :) Men nu är det tillbaka till verkligheten, enkäterna till C-uppsatsen ska hämtas och sammanställas. Det som är skönt är att det är strålande sol ute, perfekt för en promenad om en stund!

Fredag


Fredag, igen. Men denna helg är inte som alla andra helger. I kväll ska vi åka upp till sälen, tillsammans med Madde och Chrille. Åka lite skidor och förhoppningsvis inte bryta några ben. Kommer hem på söndag igen. Så nu får ha en bra helg, det ska vi :)

Huvudvärk och magkurr

En dag med förvånadsvärt bra kritik på C-uppsatsen. Inga konstigheter alls. Detta firar jag med att boka in en sälenresa till helgen samt komponera ihop en Laxpaj. Knappt så jag kan vänta på att den ska bli färdig, för jag är utsvulten till tusen!

Seminarium

Dags att samla ihop de få hjärnceller som fortfarande är aktiva, och sen bege mig till Universitetet. Kanske man till och med ska komma med någon intelligent fråga.

Inspiration








Om ni inte förstått det än så är jag helt inne i inredningstagen, i mitt huvud. Tankarna snurrar konstant med hur man skulle kunna göra, vad man kan tänkas behöva och vart all spännande inredning finns. Därför besöker jag många bloggar och hemsidor om inredning. Bilderna du ser ovan kommer från H&M Home. Själv tycker jag att kuddarna och påslakanet är underbara!


Just nu är jag på jakt efter burkar, en byrå, bokhylla, skrivbord, stol, mattor, servetter, tapeter, ramar och papper. Har du något spännande att erbjuda. Tveka inte att höra av dig.

Servetter

Nu har jag lagat middag, ätit middag och gjort matlådor. Duktig som jag är. Chili con carne blev det, med grönsallad. Intresseklubben anntecknar ;)

Det jag tänkte komma till, om det är någon som har fina servetter. Gärna med motiv, men också enfärgade, som ni inte vill ha kvar. Får ni gärna ge dem till mig :)

En lång dag

En lång dag med massor, gör si men inte så, om det är så gör si, men kom ihåg undantagen. Massor av matnyttigt vetande till examen, men samtidigt något riktigt skrämmande. Löneförhandlingar, legitimationssökningar, anställningsintervjuer, lagar mm. Jisses säger jag bara! Jag vill inte sluta plugga. Men det är väl dags att ta nästa steg ut i vuxenvärlden. Först ska jag bara göra en karriärsplan och söka några kurser ;)

Men just nu känns det som om inget kan gå snett! Idag skulle jag kunna gå hur långt som helst! Jag klarade nämligen tentan i Forskningsmetodik. Den där kursen om forskning på engelska. Ja just den! Jag, jag, JAG klarade den. Så nu är jag ytterligare poäng mot en examen. Happy happy me!!

Nu när jag har sådant här flyt, ska jag göra alla saker som är bra att göra medan man har energi. Skriva lite ansökningar, checka av to do listan (som förövrigt är jävligt lång nu!). Det är alltså bara att sätta igång.

Behöver jag nämna att jag är lycklig?? Jag klarade tentan, jag klarade tentan tralalalalalaaaaa... :D

Huvudvärk

Solen strålar och det ser helt underbart ut utomhus. Tyvärr ska jag sitta på föreläsning hela dagen, så jag kan inte njuta ändå. Men förhoppningsvis är det en intressant och lärorik dag vi kommer ha idag ändå. FSA:s arbetsmarknadsdag. Alltså, arbetsmarknaden för oss nu när vi går ut. Massor av nyttigt att veta.

Ha en trevlig dag allihopa! :)

Puh!!


Parkerad i soffan inför Vasaloppet.

Denna helg har varit en prövning. Gårdagen bestod av heldag på stan med tjejerna, 10.30-21.00. Massor av shopping för vissa, lite mindre åt oss andra ;) Käkade på Saigon och gick på bio. Man behöver verkligen komma ut och ha en riktig tjejdag, sådär ibland. Så tack girls för en bra dag!

Idag har det varit Vasaloppstittande, promenader, dans och storhandling. Så nu sitter jag här med fötterna på bordet, med en ond rygg och onda ben. Ska snart släpa mig till duschen och sedan stupa i säng. Men helgen har varit väldigt bra. Dock lika kort som vanligt.

Shoppingdag


Jag är så glad att jag bjuder på en bild av mig själv!
Blondie.

Idag ska det shoppas. Massor av planerande ligger bakom och nu är det dags att försöka hitta det som är skrivet på listorna. Det är shoppingtur med tjejerna som är på g! Strålande sol är det dessutom, och jag är på bra humör. Det kan inte bli bättre ;)

Fredagsmyys

Hoppas jag på. Kenneth kommer snart hem, då ska vi ta oss till affären och hitta någon god middag. Sen hoppas jag på en mysig kväll med tända ljus och en bra film :) En lång varm dusch med myskläder. Det hade varit ett perfekt avslut på den här dagen. Och otroligt välbehövt också.

Så var det fredag igen


Är det någon som kan tala om för mig vart veckorna tar vägen? Jag hinner inte med längre. Idag blir det en tur till biblioteket igen, jag mitt smartskal hade ju lyckats glömma USB-minnet igår. Så det blev bara lite löst plugg. Men över en lunch blev det annat nödvändigt planerande. Så idag är det koncentration på C-uppsatsen som gäller!! Banne mig. Nu ska vi skriva ihop bakgrunden ordentligt. Inte bara lite hopp här och var! Önska oss lycka till för det lär behövas. Haha!

Torsdag


Torsdag. Snart helg igen alltså. Veckorna går sjukt fort nuför tiden. Men än så länge är det bara torsdag. Och denna torsdag ska jag spendera på stadsbiblioteket med Bitte. Fortfarande C-uppsatsen som ska skrivas.

Efter solskenet igår, och det solsken som behagar komma idag, känner jag att mina vårkänslor börja komma mer och mer. Och min inspiration till saker och ting börjar ta form. Just nu är jag på jakt efter en byrå.

Men inspirationen får ligga och gry ett litet tag till, nu ska jag göra mig iordning och ta mig till stan. Ha en underbar dag allihopa!

I stort behov av något att hänga alla smycken på

Just nu har jag många av mina smycken i en glasskål. Riktigt snyggt om man sorterar och lägger upp dem, men har man lite brottom och river runt där i så blir det ett virrvarr av pärlor och kedjor. Smyckena fastnar i varandra och det ser bara tråkigt ut. Därför är jag i ett stort behov av en smyckeshållare. Kanske dags att skriva upp en sådan på inköpslistan?

Underbar dag

Mötte Johanna på stan, käkade lunch tillsammans. Riktigt trevligt. Sen begav vi oss ut på fotopromenix, dock var det så kallt att vi gick en promenad men det blev inget fotande. Hamnade hemma hos henne och drack en kopp te. Tack för dagen darling. Loppisbesök snart!? :)

Är det någon som har förslag på bra loppisar här i Örebro, tell me! För jag är helt lost på sådant.

Varför kan inget gå bra för?

Och som grädde på moset råkade jag lova älsklingen att gymma ikväll. Fan! Ja det är väl bara att ta ut sina agressioner på gymmet, det kanske är en bra idé?

Och föresten, är det någon som har tråkigt imorgon. Släng iväg ett sms. Jag är leeeedig ;)

Morgonstund har guld i mun


Klockan är nu 07.47 och jag är ganska pigg än så länge. Klockan ringde 06.45. Lika bra att gå upp och komma igång. Vädret utanför ser härligt ut. Klarblå himmel och en underbar soluppgång. Dock ser det väldigt kallt ut. Men det hade inte suttit helt fel med en promenad. Hoppas på en sådan senare under dagen. Om inte annat ska jag promenera till universitetet senare.

Bokrea


Orchidaceae

Efter en väldigt exlusiv middag, fiskpinnar med potatis, ska jag nu trotsa vädergudarna (för andra gången idag!) och bege mig ut på promenad. Ska ta svängen förbi ICA och hämta ut ett paket som ligger och väntar på mig. Två böcker från bokrean. Man måste ju börja någon stans.

Nu när man inte behöver tokplugga på kvällar och helger måste man ju ha något att göra. Och vad är inte bättre än att läsa? Nu kan jag äntligen ta upp mitt bokintresse igen! Och jag ser dessutom fram emot att få fylla en ny bokhylla med massor av böcker, i lägenheten. Bokhyllor fulla med böcker är för mig väldigt lyxigt. Fina böcker som alla har olika historier att förtälja.

Jag ska fylla bokhyllan med underbara böcker, fotopärmar och doftljus. Jag ska slänga ut all kurslitteratur, anatomi och psykologi i all ära, men de böckerna ska få en egen plats. Och det är inte i min fina bokhylla!

En händelserik dag idag


Fast lastbil nr 1


Fast lastbil nr 2

När jag kommer ut i köket på morgonen möts jag av ett par killar som står utanför vår balkong. På 6:e våningen. De skottade av taket, och jag tror att de hade ner mer snö på vår balkong än vad som hamnade nere på gatan. Duktigt gjort, så nu tycker jag att de får skotta av den också, för det gjorde minnsan jag här om dagen.

Nästa spännande händelse på vår gata var en jättelastbil som var alldeles för lång för att köra här igenom alla krokiga gator. Så klart fastnade den i en snödriva. Till undsättning kom en annan lastbil, som också körde fast i sitt försök att komma fram. Fast den fastnade för att den var för tung för vägen. Det tog ett bra tag för dem att komma loss. 

Märks det att det är tråkigt att plugga? Hihi :)

Det bästa

Nästan varje morgon (de senare veckorna) är det älsklingen som har gått upp först, vid 06.20. Själv har jag haft turen med sovmorgon till 08.30. Men det bästa med att ligga kvar i sängen, förutom att man får sova vidare, är att när Kenneth går upp. Bäddar han in mig i alla täcken och kuddar. Jag har då mitt täcke på mig, en filt, hans täcke och ibland även överkastet. Jag sover på två kuddar och har en kudde på vardera sig om mig. Instoppad som en mumie nästan. Men åh, så skönt det är!! Man behöver inte frysa någon stans, som man annars gör när vårt sovrum är så förbaskat kallt. Samt att man kan sträcka ut sig utan att någon är ivägen ;)

Älskar dig min finaste

Måndag

Idag är det måndag igen. Helgen gick lika fort som vanligt. Besök av familj, fika, promenader och städ. Så har min helg sett ut i kort. Tö och idag, snö. Ingen vår i sikte här inte. Så mycket mer har jag inte att säga egentligen. Ha en bra vecka :)