I krig, kärlek och klädinköp är allt tillåtet!

Det finns egentligen inte så mycket att säga... Det händer inte alltför mycket i denna lilla stad. Jag längtar tillbaka hem, fast jag vet inte riktigt vad jag längtar till där heller för det lär vara lika tomt och tråkigt, eftersom alla har åkt hem över jul. Jag känner mig lite likgiltig, vilket är väldigt farligt känner jag för mina kommande studier och folk som jag umgås med. Jag vet inte riktigt vad jag vill och känner för tillfället.

Jag längtar nog efter flytten tror jag, det är det som får allt annat att hänga lite löst. Jag har fått så mycket fint i mina julklappar  och födelsedagspresenter som jag längtar efter att få ta fram och börja använda. Jag har nämligen packat ner allt i en speciell kasse som jag ska plocka fram när jag flyttat in i min lägenhet. Jag längtar!

Imorgon ska jag åka svänga förbi stan och ta mig en snabbis till mellandagsrean och leta efter lite födelsedagspresenter och sena julklappar. Hoppas det inte är alltför mycket folk, men den turen har jag väl inte på mellandagsrean. Jag läste ett lite roligt ordspråk (som är lite förnyat) i tidningen idag som jag älskar "I krig, kärlek och klädinköp är allt tillåtet." Jag håller till fullo med! På dem bara!!

Bland annat ska jag försöka hitta något till pappa och farmor & farfar. Jag skulle vilja åka ut till IKEA också och kolla runt lite där och på skopunkten, men det känns inte så roligt att svänga förbi där själv. Sen har jag inte så mycket pengar att spendera, eftersom jag sparar allt  till lägenheten. Jag försöker i alla fall!

På måndag beger jag mig till sthlm, ska ta en sväng på stan och sedan åka till farmor och farfar.

Nej nu ska jag ta och gå en långpromenad med hunden, tror jag ska plocka med kameran också. Bilder från hela julhelgen kommer förmodligen läggas upp i morgonkväll. Hunden och jag ska nog ta och bege oss mot Pershyttans vackra natur...


Grattis till mig

Tänkte bara slänga in ett snabbt inlägg innan jag ska börja med att baka tårta och laga mat.

Julafton var igår och den dagen spenderades på jobbet och sen hemma hos pappa med hela familjen. Det var väldigt mysigt och det blev alldeles för mycket att äta, precis som det alltid blir på julen. En hel del julklappar blev det också men det tänker jag inte rabbla upp här. Får bara lov att tacka alla människor.

Nej nu ska jag göra min födelsedagstårta och laga lite god mat åt familjen. Vi höres! :)


22:a december

Jag tänkte mest bara säga God jul och Gott nytt år till allihopa.

Jag har precis vinkat av älsklingen och kommit hem efter ett hårt träningspass på gymmet. Det är konstigt hur beroende man kan bli av en enda människa!! Jag är beroende av dig snygging. Hoppas du får det bra uppe i norrland. Ångrar lite att jag inte följde med... Men men, jag håller på att packa för fullt inför en hemflytt till pappsen under några dagars tid, och allt måste verkligen med! Det går inte att glömma något. Arbetskläder, kläder till julafton, kläder att gå ut i, skitkläder som man kan ha och rensa källan i osv osv. Sen ska allt smink, datorn, diverse sladdar och olika par skor och sist men inte minst ska jag och alla julklappar med. Det kommer bli trångt i bilen!

Nu bär det av till julmiddag hos mormor! (Bilder kommer senare på svärfars julgran som vi pyntade igår... 150 julgranskulor och mängder av glitter och annat)


Julbak och julmys

Nu har vi nästan bakat färdigt. Det är bara chokladtryffeln som ska stå och stelna lite till. Annars så är både mozartkulorna och mintkyssarna färdiga till morgondagen och jul.

Nej nu ska jag kasta mig över älsklingen igen! :D


"Jao man har väl pumpat en del"

Ja, jag har faktiskt pumpat en del. Det är inte bara något som de säger på reklamen. Ikväll har det varit världens träningspass! En halvtimme core, 7 minuter på löpbandet och sen en gymrunda med höjda vikter. Dock med en sambo som bara fånade sig, vilket resulterade i vissa svårigheter i att klara av vissa maskiner på bästa sätt. Men tillslut så gick det som en dans! Så nu sitter jag här med känningar speciellt i benen, men också i armarna.

I morgon vankas det tentaskrivning 8.00-13.00. Efter det ska jag möta upp älsklingen och inhandla ingredienser till allt vårat julgodis som vi ska baka. Mumsis!

Nej en sista genomläsning av tentorna väntas nu. Sen ska jag besöka duschen.

16 timmar kvar!


Congratulations

Jag får börja dagen med att säga:

- Grattis Johanna på födelsedagen!

Annars är det inte så mycket mer att säga. Ska till universitetet snart och fika en sväng med B vid 13-tiden. Efter det så är det bara träning och gym. Först core, sen gym. Annars ska jag väl försöka plugga till tentan som är i morgon, men det lockar inte alls måste jag få lov att säga. Nej nu ska jag måla mina tånaglar!

27 timmar kvar.


Fääärdig...?

Sådär. Nu är jag klar för denna gång. Efter en del trixande och fixande så det det rätt skapligt ut. Eller? Ser blomman helt crazy ut?

Det blev en riktig bloggfixarkväll ikväll. Sitter brevid sambo för en gångs skull och vi fixar bloggarna ikapp, medan tv:n står på i bakgrunden. Samtidigt sitter jag på msn och pratar med min yngsta syster och hjälper henne lite smått med hennes bloggs utseende. Man känner sig så uppkopplad :)

Jag har fått nya drömmar, eller jag har börjat släppa fram mina drömmar lite smått, som jag har haft och tänkt på i hemlighet, länge. En dröm om ett eget företag. Vi får se om jag lyckas göra något av mina planer. Får spinna vidare på mina idéer, så länge säger jag inte så mycket mer. Allt för att göra er nyfikna. Haha!!

2 dagar kvar!


New outfit again 2

Ny design igen.

Är inte riktigt nöjd med hur det ser ut... Funderar lite på textfärgen på mina inlägg och tillhörande rubrik. Något förslag någon? Har hittat en jättefin färgkarta med alldeles för mycket färger, så nu kan jag inte bestämma mig.


Miljöombyte

Precis hemkommen från en heldag på stan. Eller inte riktigt en heldag. Jag och B åkte in vid10-tiden, sen gick vi på stan för lite miljöombytes skull. Efter en stund slank vi in på Wayne's coffee och tog varsin bagel med creem cheese. Gott! Vi plaserade oss i hörnet vid fönstret så vi hela tiden hade uppsikt över allt folk som gick förbi. Inte nyfikna här inte! Där satt vi i 3 ½ timme (vi pluggade). Vi såg massor av intressanta saker. Polisbilar som åkte runt, runt, runt i stan, en hel del klasskompisar och lite annat spännande folk. Poliserna kastade också in en spännande person i bakluckan, för att sedan åka iväg. Japp, vi såg massor! När vi tröttnat på pluggandet gick vi en sväng på stan igen. Ansiktskräm, presentsnören och en glitter eyeliner inhandlades från min sida.

Åh, när jag stod och betalade mitt fika så gick B och plaserade sig vid bordet. När jag kom dit så låg det ett sött paket där det stod "God jul önskar B." Tack söta för det fina ljuset!!

Ne nu är jag fruktansvärt trött och jag längtar efter en varm och härlig dusch!

3 dagar kvar.


Norrland

Jag har fått väldigt mycket känningar för norrland på sistonde. Jag vill dit, till snön och kylan, det vackra landskapet och den mysiga gemenskapen det verkar vara. Tro det eller ej, men så är det. Jag som aldrig tyckt om kyla speciellt mycket och som fryser konstant från september till april. Jag vill dit! En lite längre period, sen skulle jag få panik. Jag gillar storstadslivet med massor av människor och myller. Men det norrländska lugnet lockar, och jag gillar norrlänningar. Se bara alla jag fastnar för... Min pojkvän (kan man i och försig inte betrakta som norrlänning längre, men ändå), Brolle och Anders (frusna män söker kärlek), för att nämna några. Tänk er ishotellet (kommande bröllop?), hundspann, skoter, skidor, mysiga långfärdsturer med varm choklad och frallor, släde, myskvällar framför brasan etc etc. Bara massor av idylldrömmar, men det är i alla fall något...




Nu ska jag hoppa i sängen och drömma om norrland och framtiden.

Iiiiihhhh!!

Denna dag verkar inte kunna gå bättre. Först påskrivning av kontraktet, sen så ringde de från jobbet vilket resulterade i att jag ska jobba lite i jul, sen när jag kommit hem så hade min tidning som jag prenumerar på kommit, och så är det vattenaerobic ikväll!

Jag ska jobba på självaste julafton bland annat. Det ska bli spännande och se vad jag tycker om det. Konstigt nog längtar jag faktiskt efter att få jobba. Att få komma bort från skolan som har tagit död på mig, och få en uppföljning på de människor som jag har byggt relationer med på två sommrar. Det är så konstigt, för när jag har jobbat där de senaste sommrarna så har jag verkligen vantrivts. Förra sommaren hade jag världens ångest så att jag grät över att behöva gå dit och jobba. Men i sommras blev det bättre och bättre, och nu vill jag verkligen tillbaka. Inte för gott, haha! Det skulle ta knäcken på mig helt. Det är ju inte direkt ett jobb som jag vill jobba med, men det ger så mycket. Det ger mig inblick i hur man bemöter människor (bra till mitt kommande yrke) och sen blir jag glad över att kunna underlätta för en annan människas liv och göra denne glad. Ja, jag längtar.

Något annat jag längtar till är att träffa älsklingen. 4 dagar kvar nu. Jag kan knappt hålla mig lugn. Känner mig så glad och uppåt, det är verkligen outhärdligt när man vet att man ska träffa varandra igen så snart! Längta längta längta!!

Känner att jag behöver skriva av mig massor. Hej och hå! Kanske ska ringa till farmor och farfar och prata av mig lite istället. Det var ett tag sen sist. (Det där med pluggandet går så där...)


Kontraktet skrivet

Nu är det klart. Kontraktet ligger här i sin mapp på bordet. Jag ler lyckligt och konstaterar att det inte är så månda dagar kvar. Jag har nämligen skrivit hyreskontrakt, på min lägenhet. Bara min på 28 kvm.



Nej nu ska jag plugga lite innan jag ska bege mig till skolan. Idag kan väl inget gå dåligt!?


Wallander

- Tack Johanna för allt fika och en trevlig stund hemma hos dig.

Idag när jag var och tränade med sambo så var jag äntligen tillräckligt modig för att prova löpbandet. Det har alltid sett så skräckinjagande ut, med speglarna precis bakom. Jag ser mig själv som i en film, där bandet bara går fortare, fortare och fortare. Tillslut kan jag inte springa fortare och jag flyger rakt in i speglarna bakom. Men det gick bra. Jag provade till och med att springa på bandet. Men det var inte det lättaste. Jag måste nog lära mig att gå ordentligt på det först, innan jag springer på det. Men det var i alla fall inte sista gången jag använder mig av det.

Veckan som kommer består av mycket plugg. (Jag ska plugga. Spark i arslet för fan!) Sen ska jag göra tenta på fredag. Stort U på det kommer det att bli. Sen på fredag kommer älsklingen också. Då blir det julbak och mys!


Lördag den 13:e

- Jag har gröt här inne om du vill ha.
- Har du inte ätit den?
- Nej det var just det... Att äta upp den

Somliga var inte så pigga idag, behöver jag nämna veckodag?

Jag har tillbringat större delen av dagen hemma hos Bitta och pluggat. Druckit den andra kaffekoppen i hela mitt liv och ätit pepparkakor. Det kommer inte bli en vana det där med kaffet, men vad gör man inte när hennes man var så söt och gjorde kaffe och gav oss pepparkakor, (det var inte vi som påpekade att vi var tvugna att ha det om han inte ville ha två sura kvinnor i lägenheten sen). Efter fyra timmar av plugg var vi ganska trötta i huvudet och det var väldigt skönt att cykla hem i snön  :)

Mer har inte hänt idag. Har börjat slå in alla julklappar men insåg att alla presentsnören är hemma hos mamma.

Det mysigaste just är när man kan titta ut i mörkret och se all snö lysa upp omgivningen. Det blir en sådan härlig julstämning då. Har börjat planera julbaket på fredag, det ska bli så mysigt. Längtar dit!!

(- Grattis Madde på 20-årsdagen!)

Nehe, undrar om man ska sno en lussebulle ur frysen...


Då var den långa vägen framme vid sitt slut

Så var det över för i år. Dock tycker jag personligen att det var fel person som vann. Kevin i all ära, han sjunger jättebra och har fantastisk scennärvaro... Men han känns falsk. Jag röstade personligen på Alice. Tyvärr räckte det inte enda fram. Men hon gjorde en superb avslutning av Idol. Lycka till i framtiden Alice!


Ursäkta?

Idag fick jag detta mail:

Hej

Du måste vara bekräftad användare för att kunna se ditt antagningsbesked.

Du har blivit antagen till din sökta alternativ: Introduktionsutbildning i svenska med engelska och samhällskunskap.

Med vänlig hälsning
Xxxxx Xxxxxxxxx
 Antagningen
----------------------------------------------

Jaha, men grattis till mig då! Det låter som en otroligt spännande utbildning. Speciellt när man inte har sökt något...


Personligt inlägg

En viss person ville ha något att läsa på min blogg, och tyckte att det var dags för mig att skriva ett blogginlägg. Dock har jag inget kreativt att skriva här så...  Därför fick jag några förslag "Skriv om mig, myskocken! Skriv att du saknar att någon lagar mat åt dig och kramar dig."

Börjar det bli genomskinligt om vem personen i fråga är? Snäll som jag är skriver jag i alla fall ett blogginlägg till dig.

- Ja jag saknar att någon lagar mat åt mig. Men allra mest saknar jag dig personligen. Jag struntar i om du lagar mat eller inte, till mig, jag vill bara ha dig nära. Jag vill kunna få kramar av dig när som helst på dygnet och när jag känner för det. Jag vill kunna se på dig när vi pratar (nu ser jag bilden på dig i min telefon när du ringer, men det är absolut inte samma sak). Jag vill kunna mysa med dig oftare och när som helst.

Här märks det tydligt att man inte "kan få allting här i världen". Jag kan inte få alla kramar jag vill ha när som helst och jag kan inte alltid se på dig när vi pratar. Men det gör inte så mycket, för jag vet att när vi träffas så står tiden still och det är underbara dagar tillsammans.

Men det bästa utav allt, är att jag vet, att vi älskar varandra.


tenta tenta tenta... nerver

Just nu har jag mycket att göra käns det som. Tenta som ska göras, julklappar som ska inhandlas, vänner som man borde underhålla, träning som inte får komma på efterkälken igen, all sömn att ta igen... Ni kan inte ana hur mycket som ska fixas och ordnas. Jag blir galen!! Fredag den 19:e efter klockan 13.00 kommer bli underbar. Lugn och mys och pyssel.

Men nu. Duscha!


Slips del 2

Tänkte göra en uppföljning av våran lärares slips val. Här Bitta får du svar på tal om din kommentar! ;)

Bitta om Slips: Men herregud, den är ju på pricken lik! Ser inte bra ut detta om man har tid att i detalj rita av slipsen på föreläsaren ;)

- Jag har all tid i världen på våra otroligt intressanta föreläsningar!


Slips

Det här är vår föreläsares vackra slips.




Hem ljuva hem... - Nee

Jag är åter hemma i regniga Örebro. Tyvärr. Aldeles för långt ifrån kärleken för att det ska vara sunt! Men nu är det bara 11 dagar tills vi ses igen och inte 37 dagar som det var sist. Men det har varit en underbar helg, med många fina minnen som har ettsat sig fast. Längtar tills den 19:e.

Nu sitter jag här och försöker plugga till tentan som kommer. Tog hjälp av några gammla övningstentor, men det hjälpte inte så mycket. Det går väldigt sakta framåt och jag förstår knappt hälften. Yippie!! Men jag ska snart ner till träningen och rensa huvudet lite. Det har varit en lång och tröttsam dag. Kan säga att våran föreläsare hade en väldigt intressant slips. Till och med så intressant att jag var tvungen att rita av den. Ska rita upp den i det braiga programet paint efter jag kommit hem, så ni inte går miste om dagens roliga.

So long, have a nice time!


Det lider mot sitt slut

Nyss hemkommen från en ytterligare dag på stan! Dock blev det inga julklappar till familjen denna dag, men tusenlapparna flög iväg ändå kan jag säga.

Dagen började med att jag gjorde pannkakor till älsklingen till frukost, för det hade jag tydligen lovat i telefonen!? Tänkt vad man säger mycket som man inte riktigt menar!! Men men, gott blev det i alla fall. Sen bar det av mot stan, denna dag på cykel. Där blev det jack- och skorletande. Från 12.00 till 15.30. Sista halvtimmen hittade vi (älsklingen) både jacka och skor. De sista två affärerna vi gick in på. Så nu är jag stolt ägare till en vit/svart ullkappa och ett par svarta skinnstövlar. Tack för hjälpen gullet!

Vi hann också med en fika på Café Pronto. Varm choklad med grädde och marshmallow och en stor chokladmuffins med hallon på. Mums! Men nu blir det absolut hårdträning fram till jul! Måste ju komma i min nyårsklänning ockå!

Igårkväll var vi på bio, Twilight.
- Se den!


Det var inte jag...

... som skrev gårdagens inlägg. Utan det var så klart min pojkvän som var inne på bloggen och fixade. Dagen igår var underbar, precis som jag förutspått att hela helgen kommer att vara! Vi gick på stan i några timmar och handlade lite julklappar och en underbar nyårsklänning. Inte en sådan som jag hade tänkt mig att jag skulle köpa, men den här var så underbart snygg så jag kunde inte gå ifrån den!! Och det där med att inte betala en enda krona är sant, dock så ska jag överföra pengar till älsklingens konto. Så gratis var den inte, bara för stunden.

Och jag saknar inte Johan Palm, det är något som han bara skrev. Dock blev jag ledsen när Robin åkte ur Idol, han är ju bäst.

Nu har jag pluggat i över en timme och nu har älsklingen kommit hem igen, så nu måste jag umgås med honom.

Puss so long


Malmö 5/12

Dagen skulle börja med shopping men började med fika. Kenneth är verkligen beroende av kaffe, stackarn.

Sen bar det av till Whoops vilket alltid innebär klänningsmaraton. 1 timme senare kom jag därifrån med endast en klänning utan att betalt en krona.

Sen blev det att söka efter skor, blev dock inga men det blev ännu en fika, denna gång blev det ingen bakelse utan istället en god baguette.

Malmö är så vackert i juletider, levande eldar, paket i träden och många polisära utryckningar.

Livet i Sveriges Chicago är väldigt spännande, vem blir rånade nästa gång?

Nu blir det vin och idol, jag bara saknar Johan Palm så mycket.

 //Hemlig gästbloggare

Stress stress

Nu har jag stressat färdigt. Har hunnit träna, packa, duscha och äta på 2 timmar och tjugo minuter! Har säkert glömt hälften av alla kläder. Bussen till stan går om 30 minuter sen går tåget 16.24. Hoppas att jag kan plugga så mycket som möjlligt på tåget, men den chansen finns väl inte. Är något fruktansvärt åksjuk. 20.49 rullar vi in i Malmö. Äntligen!!

6 timmar kvar nu honey!


Dresses

Åh, jag har kollar runt lite och hittat massor av fina klänningar som jag skulle vilja ha. Forever 21 har ett underbart utbud, och jag har hittat 4 klänningar som jag lätt skulle kunna ha på mig!!

 







Happy New Year, almost.

Nyår är planerat, bokat och betald. Det ska bli riktigt roligt i år! Trerätters middag med hundra inbjudna. Nu är det bara kostym som ska inhandlas till älsklingen och en riktig nyårsklänning till mig. Hoppas kunna hitta en nere i Malmö i någon rolig butik, så att man inte har någon från Ginatricot som alla andra har. Åh, vad det är spännande :)



Nu har jag börjat förbereda lite hemma tills torsdag, då tåget går till Malmö. Tvätta och planera kläder. Det är bara över helgen men ändå!

Nu ska jag på ortopediföreläsning i fyra timmar. Ha en trevlig dag!


Tyvärr

Det var bara ett önsketänkande.



T - vad är det för bilder du menar?


Turn back

Jag säger bara en sak, det är för bra för att vara sant!
Resten får ni höra en annan gång. Men jag tror bestämt
att lyckan har vänt och kommit åter.