Inbjudan

Älskling, jag vill se Twilight.
Vill du se den med mig i helgen?
Jag bjuder. Du kan få en godispåse också!

(Kolla trailern innan, så att du vet om du vågar,
du kan få hålla mig i handen
,
jag vill inte se den själv)


Vart tog du vägen?

Jag börjar inse att dagarna rusar iväg. Snart är det julafton, sen kommer min födelsedag (äntligen) och rätt som det är så har vi litteraturseminarium. Nyss var klockan 19.00 och jag hälsade "vi ses till Wallander". Nu är klockan 20.10 och jar har lyckats få till fem rader på vårat arbete. Det känns som om jag sitter fast. Tiden tickar, men jag sitter som fastklistrad på min svarta pinnstol och kommer inte loss.

Sekunderna blir till minuter, minuter blir timmar, timmar blir till dagar och sen så är vi där.



John Blund är på besök

Nu är klockan 00.15 och jag är fortfarande vaken, och ska vara vaken minst två timmar till. Jag har nämligen lovat mamma att jag ska skjutsa hem henne från den hippiefesten hon är på (utklädnad, 70-tal och ABBA). Vilket jag såg framför mig var en relativt tidig kväll. Men icke sa nicke! De började 18.30 och de har inte hörts av än. Vilket resulterar i en otroligt sen kväll, eftersom det tar minst 1 timme att komma hem till mamma sen. Men men, jag ger inte upp hoppet. Även om min sambo har gjort det, hon gick precis och la sig. Svikare!

Har pluggat massor idag, eller inte lika mycket som jag ville men jag har i alla fall suttit över fyra timmar, så jag kan väl inte klanka ner på mig så fruktansvärt mycket. Jag ska ju till älsklingen nästa helg, så nu är det bara att ligga i och plugga på! Har hunnit ta en fika med pappa också, och tillbringat en stund på stan tillsammans med honom.

Jaha nu stängde sambo dörren och sa godnatt.  Nu känner jag mig ensamast i världen. Regnet slår mot fönsterrutorna. Mörkret har intagit sin plats i tillvaron och endast gatlyktorna ger ett svagt sken. Tvn sprakar i bakgrunden och några ensama godispapper ligger toma på bordet. Vad poetiskt det blev!

Sov gott, gott folk!

New outfit again

New outfit again! Jag trivs mycket bättre med denna, lite mer mina färger. Nog för att min färg är svart också, men färgkombinationerna var inte så roliga. Hela min garderob har varit svart tidigare, och jag har fått en del pikar om det. Men jag kämpar (och har lyckats riktigt bra tycker jag) för att få in färgklickar. Men det är banne mig inte lätt! Senaste inköpet var faktiskt en cerise tröja! Nu ska jag bara börja använda den också. Jag är en sådan person som, när jag köper något, hänger in plagget/plaggen i garderoben och sen så får de hänga där några dagar/veckor innan jag använder det. Idag använde jag för första gången till exempel min nya svarta baströja som jag köpte för en vecka sen. Jag kompleterade färgen svart med en brun väst till. Men kan ju inte vara färgglad varenda dag... *host*

Nej, nu får Anna komma! Se nu skrev jag ut hela namnet på personen. Jag orkar inte vara hemlig längre. Är det personer som jag vet inte vill nämnas med namn eller som skriver det till mig, så skriver jag naturligvis inte ut dem. I alla fall, nu får Anna snart komma! Jag är jättehungrig och det är hon som har dagens middag. Plus att min sambo börjar bli lite väl inne i krigsspelet hon spelar. "HEADSHOT... Din jävel!" (ska jag tillägga att hon sitter 1 meter från tv:n!?)


Gotta be somebody

This time, I wonder what it feels like,
To find the one in this life,
The one we all dream of,
 But dreams aren't just not enough.
 So I'll be waiting for the real thing,
 I'll know it by the feeling,
 The moment when we're meeting,
 Will play out like a scene,
 Straight off the silver screen,
 So I'll be holding my own breath,
 Right up 'til the end,
 Until the moment when,
 I'll find the one that I'll spend forever with.


Jag har kommit in i en sådan där period igen, och just
nu har jag fastnat för den här låten.



Bilkörning och kreativitet

Idag har jag kört bil, i flera timmar. Jag är ny inspirerad och känner kreativiteten flöda. Jag har varit i Gränna. Jag har kört i 120 km/h lagligt. Och jag har druckit min första kaffekopp i hela mitt liv!

Nu när jag kommit hem så är jag oerhört trött. Vill gå och lägga mig på direkten men det är lite tidigt 18.30 på kvällen, faktiskt. Men det kan man ju inte, så jag ska snart duscha och hoppas att tiden rinner iväg. Imorgon ska jag dessutom vara hundvakt, till det lilla monstret. Ser fram emot tjejkvällen imorgon också. Paj, en god sallad och bröd. By the way! A, jag hoppas du inte är hundrädd.

Nej nu ska jag hoppa in i duschen!


semester i 6 timmar

Relaxen igår - var välbehövligt. Finns inte så mycket mer att säga om det än att jag åkte ruchebanan X2 ggr. Jag tvingade mig själv. Sista gången var för att terapia mig själv, för att kunna åka den någon annan gång också. Annars var den mest hemsk. Forsen var däremot roligt, fick dock bara med mig sällskap tre ggr så det blev inga fler åk i den. Annars säger jag bara tack för en trevlig kväll, och vi syns igen på fredag girls.

Annars är det inte så mycket som händer. Jag har fullt upp med saker att göra igen, och jag känner att jag börjar bli stressad. Men det är väl bara att bita i det sura och ta tag i skiten. Klarade i alla fall anatomitentan, så nu är det bara en dom kvar!

Älskling, du är saknad.


Som en jävla berg och dalbana

Mitt liv är fortfarande lite upp och ner. Det går upp, och sen när jag tror att allt ska ordna sig, så går det helt plötsligt ner och jag är tillbaka på ruta ett igen. Upp- ner - upp- ner. Så... nu är jag tillbaka på ruta ett igen. Känns det som i nuläget i alla fall. Om det där jävla tentaresultatet ändå kunde komma, så jag vet om jag ska fira eller sörja på relaxen idag. Jag börjar bli nervös. Varför tar det så lång tid den här gången? Nu har jag en knut i magen. Det här känns inte alls bra. Varför ska det hända just nu? Jag måste sätta mig ner och börja på arbetet också. Har i alla fall tagit mig igenom sidorna som vi skulle ha läst till föreläsningen igår, om man nu hade varit på den... Alltid något. Jag måste duscha en snabbis också, raka bort min vinterpäls som jag så fint har sparat ut. Kan ju inte ha vinterpäls när jag ska på relaxen. Jag vill ju inte förstöra brännan (jag ska sola också) med massor av hår på benen så de blir vita, och framförallt inte skrämma iväg folket där. Framsidan på aftonbladet imorgon "snömannen har intagit Gustavsvik, med sina håriga ben". Ser ni det så kan ni vara lugna, det var bara lilla jag. Oj vilket rörigt inlägg. Men jag känner att det är så mina tankar är nu. Så ni får sätta er ner i lugn och ro och försöka bena ut kråkfötterna.

Jag försökte i alla fall.

Dark horse

"... Central pares innebär skada på det övre motorneuronet, och en skada på det nedre motorneuronet motsvaras av en perifer skada." Det är himmlans tur att man läst neurologi tidigare, annars skulle det vara invecklat att läsa om neurologin. *Host och harkel*

Just nu sitter jag och pluggar neurologi, medan jag hör på min sambos ilskna mumlanden från sin dator. Som tydligt lever sitt eget liv. Word-dokumentet har precis kommit på att man kan trilskas och vägra göra som en annan vill. För övrigt ska vi snart åka och handla några småsaker till kvällens tacos. Syrran och hennes tjejkompis kommer hit om två timmar och då ska jag göra i ordning dem, innan de ska ut på syrrans första kväll på krogen. Hon fyllde ju år igår, och då måste man ju skynda sig ut! Kan också påpeka att sambos ilskna mumlanden nu har övergått till samanbitna svordomar och att om jag var hennes dator, så skulle jag ligga jävligt lågt om jag vill fortsätta leva.


Veckans album:
Nickelback - Dark horse

Grattis systeryster!!




Grattis syrran på 18-årsdagen!


Upside down

De senaste dagarna har det hänt så mycket, att världen känns lite upp och ner. Något som är positivt i alla fall är att jag klarade psykiatritentan! Grattis till mig!

Mer än så orkar jag inte skriva för tillfället, har lite saker jag måste fixa innan träning och annat.

(På tisdag ska tjejerna och jag på relaxen!!)


.

Jag är glad över att concealer finns en sådan här dag.

Inga tentanerver i sikte!

Så har även denna helg avklarats. Dock med en del pust och stön.

Har skrivit tenta, tränat, städat, pluggat, diskat, fixat, sovit (sovmorgon för första gången på tre veckor ungefär) och dagdrömt. Men nu är man åter tillbakaskjutsad till verkligheten, när man sitter och blickar ner i sina anteckningar om depressioner och ångest. Ett oerhört upplyftande ämne att läsa om måste jag få säga. Speciellt när man är trött och slut på energi.

Veckan som kommer bjuder på ett fullspäckat schema, as always!

Måndag - tenta 9-12, FSAstud möte 16, vattenaerobic 19.30
Tisdag - föreläsning 9-12, shopping med mamma, plugg
Onsdag - föreläsning 9-12, träning, hem och gratta syster
Torsdag - plugga, core
Fredag - föreläsning 9-12, träna, sminka och fixa iordning syster för kvällen, hem till mamma

Hoppas ni haft en bra helg!

Ett varmt täcke

Tentan är gjord. Jag ligger i sängen. Kurslitteraturböckerna befinner sig på golvet. Tänker inte tjata mer om det.... Tenta i övermorgon igen.

Nu när jag krypit ner i min varma, sköna säng igen, så inser jag att det kommer bli otroligt tungt att släpa sig till gymmet lite senare. Utanför fönstret pågår en storm. Vad väljer man: Ett varmt täcke, eller en kall och jävlig storm med motvind vart man än går? Täcke - storm - täcke - storm... Ja jag trivs nog bäst här. Under mitt varma, mysiga, sköna, stora täcke. Men jag skulle ljuga om jag säger att godispåsen som jag tänkte köpa på vägen hem inte lockade alls!


Fredagskväll igen

Nu har jag riktigt varvat ner efter denna dag. Har fått finbesök av min äldsta lillasyster. Sen har vi varit på stan och så mötte vi upp min yngsta lillasyster. Det blev några inköp till min lycka. En svart stickad tröja i den modell som jag letat efter länge, en svart baströja och en stickad ROSA (chockrosa till och med!) bolero. Jag är så nöjd så nöjd. Och årets första julklapp är också inhandlad.



Min underbara tröja


Min söta bolero med svart baströja till


Kvällen bjuder på tv-tittande. Kanske ett glögglas. Lugn och ro. För att imorgon 8-12 skriva tenta. Önska mig lycka till!!


Du vet vem du är

Detta inlägg är ägnat åt en speciell person. Och denna person vet precis vem jag menar.




Vad tror du om idén?

Ett avslöjande

Denna dag känns faktiskt bra. Eller hyffsat bra i alla fall.

- Har hunnit med att plugga massor, så nu har jag tröttnat på alla tentor jag har.
- Sen har jag skrivit om labrapporten en gång till.
- Jag har gymmat (cyklat 1 mil och tagit extra tunga vikter, så nu har jag ont i kroppen). Skööönt!
- Jag har fått massor av bra musik från Johanna (så nu vet alla vem J oftast är). Guld till dig!

          Nancy Sinatra, Regina Spector, Katie Melua... för att nämna några

- Jag har pratat med älsklingen flera gånger, men när du ringde imorrse var du inte populär kan jag säga!
- Jag har planerat morgondagen.

Morgondagen består för övrigt av: ännu mer tentaplugg, en sväng på stan med båda mina systrar, det ser jag fram emot, en sväng i baren och poesikväll med Johanna. Dock ska inte vi läsa våra underbara dikter från 8:an (tror jag det var!?), utan  Ismael Ataria ska få läsa sina. Jag tror det blir bäst så.



Me like!

"Some days I'm a super bitch
Up to my old tricks
But it won't last forever
Next day I'm your super girl
Out to save the world
And it keeps gettin' better "

Christina Augilera - Keeps getting better


2008-11-12

Omtapetsering i bloggen pågår. Vad god och ha tålamod!

Idag har jag och två klasskamrater, pluggat och fikat på musikhögskolan. Mycket trevliga timmar blev det, och jag fick något gjort faktiskt. Till det drack jag en chai latte för första gången, och till det så tillät jag mig själv att äta en vaniljmunk. Träning ikväll, nämnde jag det?

Dagens inlägg, eller nulägets inlägg, blir inte längre än så här för jag har egentligen inte tid att sitta här. Måste gå och fortsätta läsa lite fysiologi och helst varva det med lite neuroser och psykoser.


OBS! Läs inte om du inte orkar med gnälliga människor!!

Gaaah! Jag vet absolut inte vart jag ska ta vägen någon stans. - Bort från datorn för det första. Men sen då? Jag har två tentor, nu inom en vecka. Jag har två heldagsföreläsningar (läs idag och imorgon) inom psykiatri. Jag har massor av kurslitteratur som jag måste läsa tills nästa vecka. Jag har inget liv utanför skolan/skolarbetet. Jag har ännu mer kurslitteratur att läsa. Jag har två stora seminarieuppgifter som ska redovisas muntligt. Jag har ännu mer kurslitteratur att läsa. Jag har vänner som man måste träffa ibland (vilket är helt omöjligt i dagens läge!). Jag har en familj som jag saknar, men inte hinner träffa. Jag har ett stort behov av en egen lägenhet - ge mig! Jag har en pojkvän som (tack och lov, måste jag få säga nu) bor i Malmö, men hur kul är alltid det på en skala? Jag känner att jag börjar tappa greppet om mitt liv. Förlåt, så kallade liv. Det börjar sakta men säkert glida mig ur händerna.

Mitt liv kretsar runt mina studier. Inte ens när jag cyklade hem från skolan, tillsammans med en klasskamrat kunde vi prata om något annat. Vi konstaterade av m.rectus femoris jobbade när vi trampade oss upp för backen. När jag sitter på gymmet konstaterar jag vilka muskler som jobbar. När jag sitter på bussen och ser folk med rolatorer så konstaterar jag att de är fel inställda eller av modell X. När jag tittar på tv och blir rädd för något så konstaterar jag att det är mitt autonoma nervsystem som är påslaget, och det är sympatiska påslag. När jag umgås med vänner kan jag inte låta bli att slänga in "så gör vi därför att... osv".

Ja, mitt inlägg är idag gnälligt. Men jag har inte ork till något annat.
Over and out! Nu ska jag dyka ner i fysiologiboken igen, och sen hoppas jag att jag hinner till gymmet innan de stänger!

I am back in town!

Jag är tillbaka från skogens alla skuggor och sitter nu tryggt hemma i soffan med datorn i knät. Jag behövde inte mer än komma innanför dörren så längtade jag tillbaka. Tillbaka till trygghet och lugn. Men så är livet, någon gång så ska man kasta sig ut ur sitt bo, pröva sina vingar och förhoppningsvis klara av sin första flygtur. Jag har kastat mig ur mitt trygga bo, jag prövar mina vingar förfullt och någon gång hoppas jag att jag kan känna känslan av att jag har kommit hem. Tills dess är det bara att fortsätta att pröva sina vingar och känna vindens smekningar under dem.

Kate Ryan

J skickade denna video till mig - lördagskvällen är gjord!


Hej älgar heter Hej rådjur!

Hej älgar blev det inte riktigt igår, istället blev det Hej rådjur. Igår blev mamma och jag påhoppade av en hjord rådjur. Vi var ute och gick på en kissrunda med hunden och tillsammans med två av katterna, när det plötsligt från ingenstans med ett brak, hoppar fram en eller hundra rådjur, svårt att säga i mörkret, framför oss. Jag fick panik och hunden jag håller i kastar sig efter i diket och jag flyger efter, motvilligt. Några sekunder efter när vi hunnit förstå vad som hänt och återhämtat oss, kastar sig ytterligare något rådjur, över vägen bakom oss. Det hela slutade i ett virrvarr av rådjur, mamma, mig själv, en hund, ett alldeles för långt hundkoppel, flygande ficklampa och skräckslagna katter. Nej! Hädanefter stannar jag inne! Om det vore så lätt ändå... Jag är ju hund/katt och marsvinsvakt och hunden måste ju gå ut ibland.

Dagen idag har inte bjudit på så mycket roligt. Har skjutsat mamma till tåget, varit ute och gått med hunden en timma, pluggat, kokat över riset och fäktats med diverse leriga katter och hundar som absolut INTE ville tvätta av tassarna. Det hela slutade med att jag var lika lerig som diket utanför. Kan tillägga att hunden var mer svart än vit när vi kom in!

hejdå stan, hej alla älgar!

Nu åker jag till landet och skogen.

Håll till godo:



tjuvtittat.se

Spärra in mig!

Jag är på shoppinghumör! Jag vet inte vart jag ska ta vägen, bara att jag inte ska gå in i någon affär alls för tillfället. För då kan det hända jobbiga saker känner jag. jag kommer tömma hela affären och därmed mitt bankkonto!!. Jag vill shoppa massor av kläder, vinterjacka, vinterskor, stickade tröjor, mer skor, ännu mer skor, bokhylla, skrivbord, massor av inredningssaker, ljus, smink osv osv. Listan kan göras oändlig och allt behöver jag! ... Nästan.


Nästa fredag ska jag och min syster, S, gå på stan. Hoppas att min abstinens har försvunnit tills dess, annars kan det bli farligt dyrt! Jag hade föresten besök av min kära syster idag. Det var mycket trevligt, och jag hoppas inte att det dröjer länge tills vi ses igen (säkerligen syns vi imorrn, så så var det med det).

Nu ska jag försöka hitta något gott att äta i våran kyl/frys. Jag är jättesugen på saltlakrits...



Tentan är gjord

Nu har jag gjort tentajävlen! Äntligen är den gjord och avklarad. Nu är det bara två kvar på två veckor.

Har börjat läsa en bok idag också, eller lyssna på en ljudbok rättare sagt: Emma, Mias dotter. Den är jättebra! Sista boken om Maria Eriksson. Snart ska jag käka, och sen ska jag ner och hårdträna. Känner att jag skulle behöva det. Alla menssmärtor som finns för tillfället ska dö!

Saknar dig

Då är vi i mål

- Nu är det tentadags!
Yippie...


långa nätter

Mitt nya liv är nu tillbaka igen. Efter några veckors sjukdom har jag äntligen besegrat förkylningen och tagit mig tillbaka till gymmet! Det var fruktansvärt skönt efter träningen, mitt i var det dock inte lika skönt. Jösses, vad man tappar muskler och kondition när man är sjuk och inte gör någonting! Jag hade precis höjt alla mina vikter innan jag blev sjuk, så gårdagens runda blev rätt kämpig kan jag ju säga! Men nu är det bara att kämpa på. Träning, diet och mitt nya liv - here I come... again!

Jag har fastnat för Mellisa Horns musik, som så många andra. Hennes texter är underbart bra, och de går på repeat hela tiden (tillsammans med mamma mias soundtrack, som jag inte heller har kunnat släppa).

"Säg, är det långa nätters fara att se det man vill se och var den man vill vara
 och någon att ty sig till när långa nätter inte gör som man vill "
-



Hjälp!

Idag pratade jag med mamma om helgen. Jag skulle var kattvakt åt henne fredag-lördag, var det bestämt. Okej, det går bra tänkte jag. Men idag när jag ringde ändrades just mina planer. Jag ville åka hem för att få lite sällskap och för att jag saknade familjen, tjiii där fick jag!

- Då kommer jag på fredag? När kommer du hem på lördag?
- Nej men jag är kvar tills på söndag, tror jag.
- Jaha okej, men då kan jag umgås med T (min yngsta syster).
- Nej hon ska till sthlm över helgen.
- Okej men då umgås jag med S då (min andra syster).
- Nej hon är också i sthlm över helgen.
- Jaha... Pappa då?
- Nej han följer med dem. Jo du föresten, jag hade lovat att passa hunden i helgen, kan du ta honom också?

Så nu ska jag sitta ute i skogen en hel helg med tre tossiga katter, en galen hund och två feta marsvin. Kan det bli bättre helgsnöje!?

Söndagkväll

Dagen börjar lida mot sitt slut, och sömnen börjar göra sig hörd. Dagen har inte varit så mycket roligare än städning av lägenheten, matlagning och pluggning. Veckan bjuder inte heller på så mycket spännande.

Måndag - tentaplugg, träning
Tisdag - tentaplugg
Onsdag - tenta, träning
Torsdag - tentaplugg, besök av syster, träning
Fredag - föreläsning, tentaplugg, åka hem till mamma
Lördag - tentaplugg
Söndag - tentaplugg

Inte en alltför spännande och stimulerande vecka. Får hoppas att något oväntat dyker upp och gör vardagen lite roligare...


Lemon tree

I'm sitting here in the boring room
 It's just another rainy Sunday afternoon
I'm wasting my time I got nothing to do
I'm hanging around
 I'm waiting for you
 But nothing ever happens and I wonder

I'm driving around in my car
I'm driving too fast
I'm driving too far
I'd like to change my point of view
I feel so lonely
I'm waiting for you
But nothing ever happens and I wonder

I wonder how
I wonder why
Yesterday you told me about the blue blue sky
And all that I can see is just a yellow lemon-tree
I'm turning my head up and down
I'm turning turning turning turning turning around
And all that I can see is just another lemon-tree

I'm sitting here
I miss the power
I'd like to go out taking a shower
But there's a heavy cloud inside my head
I feel so tired
Put myself into bed
While nothing ever happens and I wonder

 Isolation is not good for me
Isolation I don't want to sit on the lemon-tree

I'm steppin' around in the desert of joy
Baby anyhow I'll get another toy
And everything will happen and you wonder

I wonder how
I wonder why
Yesterday you told me 'bout the blue blue sky
And all that I can see is just another lemon-tree
I'm turning my head up and down
I'm turning turning turning turning turning around
And all that I can see is just a yellow lemon-tree

And I wonder, wonder
I wonder how I wonder why
Yesterday you told me 'bout the blue blue sky
And all that I can see, and all that I can see, and all that I can see
 Is just a yellow lemon-tree

Cleaning woman

Jag har farit runt i lägenheten med dammsugaren i högsta hugg nu på morgonkvisten. Det var något fruktansvärt skitigt och äckligt här. Dammråttor stora som hus hade tagit med sig hela tjocka släkten och flyttat in i vardagsrummet. Men nu är de utkörda!! Det är bara det ofräshaste som är kvar nu, toaletten och disken... Det var väl roligt, att få läsa om min städdag?



Nej nu ska jag börja plugga lite grann, innan jag tar på mig mina gröna plasthandskar och dyker ner i toaletten!

Gårdagen idag

Då är gårdagen avklarad. Det var riktigt trevligt igårkväll och alla mina bilder som jag tog, bevisar att det var jävligt kallt och mörkt. Alla var i stort sett suddiga, men vissa blev bra i det formatet också. Förutom att fota och frysa fötter och ben av oss, lagade vi mat, kollade på Idol och sjöng massor av ABBA låtar (från mamma mia filmen). Wonderful!!

Nu är det nog en dusch och sedan stan som gäller. Måste köpa en mössa och vinterskor (och massa andra saker)!
Ha en trevlig dag allihopa!