Jag har gett efter för grupptrycket

Jag har blivit medlem på Facebook. Herregud. Den här dagen trodde jag aldrig skulle komma. Men nu är jag där, och fast för alltid.

Vettigare saker än så kommer jag inte på att skriva. Kenneth är inte hemma inatt, då han jobbar i sthlm idag och imorrn. Så jag är ensam. Tv:n står på som sällskap (jag känner med dig Malin). Jag har diskat lite och försökt plocka undan diverse saker. Kenneth kommer ju hem imorrn kväll och då ska vi ha myskväll och fira hans födelsedag. Som i och försig är på onsdag. Men eftersom han åker till Malmö onsdag morgon (till torsdag) så firar vi den lite imorrn, och för resten av alla familjer på lördag.

Ja... några förvirrade ord från mig. (Någon bild kunde jag inte lägga upp heller, eftersom sidan ska krångla!)

Puh!

Efter en dag med kort sagt, en stormig början, är jag nu hemma och har ätit middag. Hela natten har jag legat mig och varit nervös för älsklingens skull, då han det är hans första dag på jobbet idag. Hoppas det gick bra för dig! Sen när han väl har gått (vid 6-tiden), låg jag vaken, vred och vände på mig. Tills klockan ringde vid 8-tiden. Jag går upp, fixar mig och sätter mig vid datorn. Kollar ett mail från en klasskamrat där det står att jag inte alls klarat tentan. trots att jag pratade med henne förra veckan och sa att jag klarat den... "Men läran sa..." Hmm!? Jag får panik, eftersom vi måste ha alla tentor klara för att få börja den här terminen, börja idag alltså. Smsar Bitta i förvirringen att jag kommer över.

När jag väl är där, efter en jävligt snabb cykeltur, och med huvudet fullt av scenarior, hasplar jag ur mig (med andan i halsen) vad som hänt. Jag får med stackarn till skolan där vi pratar med Sissela (underbara Sissela!), där vi reder ut problemen. Allt är förmodligen ett missförstånd och jag får massor av papper där jag kan bevisa att jag klarat tentan och kursen. Hur hon har fått mitt resultat är ett frågetecken, då vi har tentakoder... Och hur läraren kan lämna ut uppgifter bara sådär, det förstår inte jag! Så nu har hon fått ett upprört mail om allt som hänt.

Va fan? Kolla upp fakta först, och lämna inte ut tentaresultat bara sådär!

Men tack Bitta för att du följde med! Jag bjuder på fika någon dag, för att kompensera frukosten och sjalen du aldrig hann få med dig!

En kort update om helgen

Jag och Kenneth åkte in till Nora i lördagskväll. Där besökte vi Madde och Chrille. Där sjöngs det singstar, skrattades och skrålades. En trevlig kväll hemma hos dem blev det i alla fall. Fick chansen att träffa lite vänner som man annars inte träffar så ofta tyvärr. Sen drog vi ut till Stadshotellet... Och det, ja? Det var spännande det med. Eftersom det är en liten stad så stängde det redan vid 1. Då vi tog oss hem och stupade ner i sängen.

Igår tog vi en sväng på marknaden tillsamans med min lillsyrra . En obligatorisk runda. Det inhandlades nya strumpor, 14 par för 100 kronor. Det var ett kap! Samt två honungsburkar och lite olika muffinsformar.

På kvällen besökte jag Bitta, tillsammans med Malin. En skön kväll att runda av med. Dessutom tillsammans med två av de bästa tjejerna som finns!

Grattis sweet

Grattis till Bitta och hennes sambo! De har nämligen förlovat sig. Är så glad för hennes skull, det kunde inte bli bättre! :) Så in och skriv grattis till henne.

Jag har köpt världens finaste jacka

På Zara. Mer säger jag inte. Försöker ladda upp för kvällen. Det är dock inte lätt när man inte är på topp. Men vad gör man? Efter en dusch kanske det känns bättre?

Har ni sovit gott?

Det har jag gjort. Älsklingen är ju hemma igen. Äntligen!

Idag ska vi upp på stan en sväng. Shopping står på listan. Byxor och träningsredskap ska tydligen inhandlas. Jag följer bara med som åskådare, och bedömmare. Kanske känner på ett par skor, kanske provar. Och längtar. Längtar till CSN-pengarna kommer inrullandes på kontot.

Sen ska jag ta en sväng förbi gymmet. Och ikväll ska vi ju till Nora. Noramarken ni vet. Kanske?

En ganska tråkig dag än så länge

Vaknade 8. Gick upp och åt frukost och hamnade framför tvn. Sen har jag i princip bara tvättat, städat och handlat. Tills nu. Nu kommer snart älsklingen hem och då blir det fredagsmys :)

Hoppas ni får en bra fredagskväll!!

Shoppingen igår



Hittade ungefär det jag letade efter. En maskara, underkläder och ett par jeansleggings. Alla svarta jeans var slut i min storlek. Typiskt va!? Så jag köpte ett par svarta jeansleggings istället. Det får funka så länge. Sen unnade jag mig ett fint armband och örhängen, samt ett par plommonfärgare strumpbyxor. Det var ju lika bra att köpa det medan det finns i affärerna menar jag.  Vi tog en fika på stammiscafét Waynes. Morotskaka och mineralvatten. Mums! För övrigt var shoppingen lyckad. Vi var i stan i cirka fem timmar. sen var vi trötta som få!




Tjejkvällen var lyckad

Mer än så säger jag inte för stunden. Mina ögon är inte riktigt som de ska... Jag ser lite suddigt. För övrigt hoppas jag att Bitta kom hem.

Åh, jag kollar på project runway

Ett helt underbart program och idag designar de damunderkläder. Det kan inte bli bättre!!

Ett snabbt inlägg

Shoppingen på stan gick bra. Har köpt lite småsaker och unnat mig lite grejer. Visar förmodligen upp det imorgon. Nu ikväll kommer som sagt Bitta över. Och hoppas att Malin också kan komma upp en sväng (hon bor längre ner i mitt hus). Det skulle vara kul att ha lite girltalk :)

Ha en bra kväll allihopa!

Jag är så jävla glad!

Jag klarade tentan! Tjoho! 7,5 poäng under full pott dessutom! Grattis till mig. Åh, dagen kunde inte ha börjat bättre. Inte alls faktiskt. Nu kanske man ska unna sig något nytt på stan, bara som en liten feedback. Man får ju betinga det som är bra ;D

Aaaahh! Så jävla skönt!

Kläder, kläder och åter kläder






Tror ni jag är extremt shoppingsugen eller? Jag blir tokig! Det är inte alls bra att jag ska till stan imorgon. Fyy!

Jag fick en sådan där känsla

Åh, vad mysigt att sitta och skissa. Kreativiteten flödade. Jag sprang in i sovrummet och tog fram skissblocket, hämtade asken med skisspennor och satte mig i soffan. Och POFF så var all kreativitet borta. Jaha... Vad ska jag göra nu?

Längtar efter morgondagen


Bild: Kenneth ♥
I'm happy (and going crazy)!

Klockan 11 ska jag träffa Bitta uppe på stan. Vi ska shoppelishoppa! Lönen kommer ju in på kontot imorrn, och för första gången på länge ska jag unna mig lite saker. Har 50 kronors rabatt på Åhlens, samt att jag fick 100 kronor av mormor, som jag tänkte lägga på något kul.

Min lista:
- svarta jeans
- maskara
- underkläder
(- smycken och/eller nagellack)

Jag har redan utsett några svarta jeans att välja mellan. Och maskara att försöka utse den bästa av. Så det är egentligen bara underkläderna som kommer bli ett letande efter. Men det kommer bli bra! Åh vad jag längtar. Och det bästa utav allt. Efter shoppingturen, på kvällen, har Bitta dessutom blivit utkörd hemifrån. Så hon kommer hit. Och det betyder - tjejkväll. Med Sushi, en vinare och mycket mycket skratt och prat!!

Jag lovade en bild på mitt pysslande



Bilder: jag
Bilderna gör inte mössan rättvisa. Men det är svårt att fota svart på svart.

På så sätt kan en gammal mössa bli som ny. Endast med lite paljetter och pärlor. Så nu kan jag använda denna mössa ytterligare en säsong. Ett billigt alternativ om man inte har så mycket pengar att röra sig med.

Jag lagade middag


Bild: Jag

Det bidde pannkaka, har varit otroligt sugen på det ganska länge. Jag är som ett stort barn
som aldrig kommer att växa upp.

Paljetter

Jag var duktig och gick ut och gick på förmiddagen. Hela 40 minuterspromenad blev det, innan jag blev alldeles för blöt. Hann i alla fall gå förbi kiosken och köpa trisslotter.

Nu på eftermiddagen har jag fortsatt att pyssla. Jag har förvandlat min tråkiga stickade basker till en ny mössa. Efter lite paljetter och pärlor så är den i skick som ny. Ska se om jag lyckas ta någon bra bild sen så får ni se. Annars så är jag påväg ut till köket. Ska tillaga mig lite middag.

Det regnar ute

Ett otroligt uppiggande väder. Det är grått och det vräker ner. Det blir alltså en hemmasittardag. Eller jag ska ta mig ut och köpa trisslotter och posta ett brev. Men utöver det så tänker jag vara hemma hela dagen. Om regnet fortsätter att falla. Annars så skulle jag vilja gå ut och gå en promenad. Vi får väl se, vad dagen har att erbjuda...

Nu ger jag upp för stunden

Uppdatera sidan och se den nya höst-outfiten.

Natti natti!

Den filmen gjorde min dag



Dagen kunde inte ha slutat bättre. Eller jo, om Kenneth kunde komma hit nu så man fick lite sällskap. Men annars. Så kunde inte kvällen slutat bättre. Faktiskt.

Ni får sova så gott sen. Det ska jag :D

Tisdagkväll

Hemma från stan. Det tog sin lilla tid. Två olika viljor som skulle välja affärer. Vilket ledde till kaos. Men jag blev i alla fall bjuden på mat, av pappa. Trots att han inte var med. Men men, gratis mat tackar man inte nej till. Sallad på Salladin. Mums. Dock leder det till uppsvälld mage. Väldigt uppsvälld :P

Nu sitter jag här och kollar på Linas kvällsbok... Undrar om den är bra.

Höstrenovering pågår

Så ta det lugnt. Vet inte riktigt vad jag är ute efter... Dock ett litet mer "höstigare" och stilrenare uttryck. Så det lär väl ta ett tag innan jag blir nöjd. Så så länge får ni stå ut.

Nu har jag varit effektiv

Besöket på gymmet gick bra. Träningen över huvudtaget går väldigt bra nu igen. När jag väl kommit igång. Har höjt/ökat massor av vikter idag, och ska höja massor av vikter på fredag också. Min kropp kommer vara helt död i helgen. Men vad gör det? Tränade även en liten stund här hemma också. Lite magövningar. Men jag har dålig fantasi, så jag ska hämta hem min bok jag lånade ut till min syster.

Sen har jag då betalat massor av räkningar, mailat flera personer, sålt två böcker, städat hela lägenheten och nu ska jag ta mig till ICA. Handla lite nödvändigheter och posta lite brev. Efter det ska jag upp på stan, möta en del ur familjen. Kolla upp lite födelsedagspresenter och få tiden att gå. Klockan är ju bara 14.20, men det känns mer som om det är kväll. Så går det när man går upp tidigt!

Det gäller att hålla hårt i pengarna nu

Flambards Dress SEK 799, Lipsy - NELLY.COM

Lolita Blouse SEK 1549, Ra-Re - NELLY.COM

Tuko Jacket SEK 799, Ichi - NELLY.COM

Tröjorna är ju helt underbara. Och ser ni jackan? Hur skön ser den inte ut?

Solen strålar

Och jag är på väg till gymmet. Snart i alla fall. Om en liten stund. Om kanske 30 minuter. Frukosten måste ju smältas först, så man inte känner sig kräkfärdig när man väl är där. Så länge ska jag väl kolla lite räkningar... maila lite folk? Kanske städa lägenheten... Eller så städar jag lägenheten sen! Det ser ut som *** här hemma.

Nu är jag hemma

Precis som jag tänkte så drog det hela ut på tiden. Men vad gör man? Besöket var i alla fall trevligt. Extra trevligt för mamma och syrran som lyckades få nya garderober medan dem var där. Och eftersom jag har en annan kroppsform än dem fick jag inget. Siri kunde ha några koftor, så de blev oversizev och skitsnyggt. Och hade det varit på mig så hade det inte sett klokt ut. Ska jag tillägga att hon är 179 och lång? Medan jag är 172,5 och... kortare. Jag har alltid varit den som varit längst i mitt sällskap. Men är jag tillsammans med Siri och Tova känner jag mig frukansvärt kort. Och då är jag ändå 172,5 cm...

Men vad gör man? Jag är nu shoppingsugen! Och sugen på något att äta!

(Jag har brist på bilder)

Det tar längra tid än vad man tror att pyssla

Så nu ska jag åka hem till Mormor och få middag. Jag åker inte själv, utan mamma och stora lillasyrran ska med. (Hon bor i Arboga). Min favoriträtt ska det bli. Eller i alla fall vad jag hörde sist. Lasange. Finns det något bättre? - Nej! :)

Vi hörs ikväll. Jag antar att vi blir kvar en stund också. För dem som vet så är inte min familj experter på att hålla tider. Så jag vet helt enkelt inte när jag är hemma. Men men. Jag har ju semester :D

Nu ska här pysslas!


Bild: Jag

paljettband

Hej allihopa

Tänkte bara nämna att solen skiner ute och snart ska jag göra mig iordning för en kort sväng på stan. Vaknade imorse och kom på världens bästa idé! Nu ska jag bara lyckas genomföra den, så att det blir snyggt.

Nehe, dags att göra sig iordning. Sen stan! :)

Hemma från en dagstur på jobbet

Det har gått bra. Det var ungefär som förut, när jag lämnade dem. Förutom en ny kvinna som kommit in, en psykpatient. Lite kul att träffa på en som har den diagnosen, även om det är helt fel ställe att placera henne på!

Nu är jag trött och längtar efter morgondagen. Då ska jag ner till stan och köpa pyssel. Samt att jag ska på middag hos mormor.

Nu ska jag iväg till jobbet

Jag längtar till den 27:e!!

Ha en trevlig söndag allihopa. Så hörs vi ikväll.

Godmorgon alla morgonpigga människor


Bild: Jag
- I brist på nya bilder får det bli denna, inget märkvärdigt, men bloggen ser ju lite roligare ut


Själv vaknade jag vid 08. Men jag vägrade gå upp, så jag låg i sängen en timme till. Vem vill gå upp tidigt på en söndag? Speciellt när man ska jobba från klockan 12 också! Så idag blir det inte så mycket gjort... Går och väntar på att jag ska börja jobba i princip.

Jag har märkt en sak på denna korta samboperiod


Bild: Jag
2006-09-15
De som känner mig sen tidigare vet att denna bild är förebilden till en av
mina tavlor som jag hade med på våran konstutställning Februari 2007.
Slutprojektet på gymnasiet - Estet bild



Man hinner liksom inte riktigt med det man brukar göra  när man är sambo. då menar jag det som jag gjorde när jag bodde själv, mina rutiner. Eller så är det helt enkelt för att det har varit så mycket de två veckorna som vi varit sambos i. Inget negativt med det egentligen, bara att jag saknar lite egentid. Och det vet jag att Kenneth förstår ♥ Som svärfar säger är vi två väldigt envisa av oss, och ibland blir det bara förmycket av det goda.

Jag har inte hunnit gå igenom alla mina tidningar som jag prenumererar på till exempel. Jag har fått läsa dem lite sporadiskt då och då. Och det ger inte samma känsla som det gör när man precis fått den. Då man kryper upp i soffan, drar på sig filten och bara myser för sig själv.

Så ikväll har jag gått igenom en av mina kataloger som jag fått. Från Panduro Hobby. Jag älskar att pyssla. Men de senaste åren har jag varken orkat, haft lust eller funnit inspiration. Vilket är väldigt tråkigt, då jag tidigare var en ganska kreativ person. Men nu ska jag försöka ändra det. Den här veckan som kommer, tänkte jag försöka pyssla lite. Har fått lite inspiration av katalogen. Så på måndag är det jag som ska upp till stan och handla paljetter, smyckestråd och lite annat smått och gott. Något kul ska jag väl göra på min semester! :)

Sitter och suktar... igen!









Lite så som de ser ut vill jag börja klä mig. Mer kvinnligt, moget och snyggt. Strikt utan att det ska se stelt och uppklätt ut. Jag är jobbar ju inte på bank... tyvärr kanske man kan säga. Då har man i alla fall något att skylla på, varför man är så uppklädd. Jag vet inte om jag som arbetsterapeut skulle vara så smart att komma i en liten dräkt på måndagsmorgon, då jag ska ligga på golvet och meka med rullstolar... Eller ja. Vi får väl se vart jag hamnar, och vad jag jobbar med. Men vad tror ni? Kläderna är ju helt underbara!

Så där ja...


Har redan hunnit tröttna på min ensamma kväll. Eftersom planerna ändrades tänkte jag ta det lugnt, pyssla om mig själv, göra saker som jag tycker är roligt... Jag hann gå igenom H&M:s och Ellos kataloger, kolla runt lite på internet efter kläder i höst, skriva lite recept i min receptbok, kolla lite bloggar... Sen tröttnade jag. Jag kan ju inte lägga mig redan, så jag får väl stå ut i några timmar till... Kanske hitta någon bok att läsa, plöja igenom ännu mera bloggar, sukta efter ännu mera kläder...

Kanske att man kan ta sig ett glas vin och tända lite ljus.

Planerna inför kvällen är ändrade


Tanken var att det skulle vara tjejkväll här hemma. Vin, prat och kladdkakebak. Men nu har Bitta gått och blivit sjuk. Och jag vill inte bli sjukare än vad jag redan är, då jag ska hoppa in och jobba imorgon. Så vi bestämde oss att skjuta upp tjejkvällen.

Istället vet jag inte riktigt vad jag ska göra... Skriva ut alla papper till nya kursen, sälja lite böcker, skriva i recepten i min nya receptbok, pyssla lite (men med vad?)... Kanske något av det? Om inte annat ska jag iväg och träna om en liten stund. Måste bara ha något i magen först. Typ knäckemackor.

Nu har jag sommarlov

I en vecka ungefär. Sen börjar pluggandet igen. Tentan gjorde jag imorse, och det kändes som om den gick bra. Gick det åt pipsvängen vet jag inte vad jag gör för fel. För nu kunde jag allt. Och svarade på allt. Men nog om det. Tentan har jag gjort - alltså kan jag inte göra något åt saken → Nu är det bara att vänta.

Så länge har jag sommarlov. Tadaaa. Sommarlov utan att behöva tänka på att plugga. Trodde jag. Ska skriva ihop något inför VFU:n också. Men det får bli i veckan. Så länge har jag lite saker att göra. Men har ni tråkigt, kan ni höra av er. För så mycket saker har jag inte! Jag vill gärna ha lite social erfarenhet denna sommar också.

Det är fredagskväll och här sitter jag ensam


Bild: Kenneth
Mellbystrand 2009

Om 13 timmar har jag omtenta. Om 13 timmar avgörs min kommande framtid. Om 13 timmar... Äsch! Jag har i alla fall några timmar på mig att få in det sista som tydligen behövs att banka in. Då det inte verkar fastna på annat sätt. Skulle behövt lite hjälp från älsklingen, men han såg sin chans och stack till sin far och syster. Och lämnade mobilen hemma, typiskt! Jag som tänkte skicka ett gulligt "Älskling... kom och hjälp!" sms. Eller kanske inte, det hade nog mer varit "ÄLSKLING, nu är det PANIK! Sluta fika och kom hem!"

Men där sprack den planen. Jag får väl lägga mig och läsa igenom allt en sista gång. Sen hoppas jag att han kommer hem och hjälper mig lite i alla fall. Vill ju inte sitta här hela natten!

I ren panik över tentan tittar jag runt efter fina höstkläder som jag önskar att jag hade råd med


Allt kommer från H&M, eftersom det är väl ungefär bara där jag kommer ha råd med kläder i höst. Känns det som just nu i alla fall. Men jag vet att det finns mycket fint inne på Zara också, som jag önskar mig. Men men, vi får väl se vad som hamnar i min garderob tillslut.

Mörrn mörrn


Bild: Jag
I brist på bilder att lägga upp, blev det denna. Ored.

Hur står det till med er? Själv har jag kvar den där huvudvärken och tyngden i huvudet. Men jah har i alla fall tagit mig upp i sängen, så det är ombytta roller här hemma. Älsklingen ligger kvar och jag har tagit mig in i  tvrummet. Hade jag legat kvar hade jag aldrig kommit upp sen! Men nu är jag i alla fall uppe. Ska snart äta frukost och sen plugga. Imorrn är det ju the big day.

Huvudvärken börjar återkomma och ett slags halsont har blivit värre


Bild: Kenneth

Vi har precis ätit middag. Lite sent jag vet. Men vart tog den här dagen vägen egentligen? Jag har suttit och pluggat hela dagen. Helt plötsligt är klockan runt 17.00 och älsklingen kom hem från sin vän. Då kom jag på att jag inte ätit något alls. Förutom det där onyttiga. Men istället för att äta gick vi ut och gick en sväng istället. Det var skönt med frisk luft, men jag kan inte neka till att min tankar gick åt "tänk vad mycket du kunde plugga nu egentligen, och så går du här och såsar". Men men. Frisk luft och motion måste man ju ha ändå.

Nu är det Simon & Tomas på tv. Mitt och tydligen Kenneths också, favoritprogram. Det är så kul att se hur de gör och tänker. Samt att man får många nya idéer!

Sitter här och utbyter musik genom Spotify med Bitta

Hon skickar: You sexy thing - Hot chocolate Grooooovy!
                       Gravity - Sara Bareilles Repeat!

Jag skickar: You raise me up - Josh Groban Avslappning
                       Goodbye my lover - James Blunt Humöret sviktar neråt

Hon skickar: Krama mig - Björn Skifs Ett desperat försök att munta upp
                        I don't want to be - Gavin DeGraw "earcandy"

Ett litet härligt musikutbyte, som ger både skratt, tårar och andra känslor! :D

Vaknade och kände mig som en klubbad... jag vet inte vad!


Dagens outfit:
Tröja - Älsklingens hood (som han inte vill veta av)
Mysbyxorna är mina
Och så klart! Hans snowboardsstrumpor, finns det något skönare?

Huvudvärken bultade, bihålorna var täppta, öronen gjorde och ett litet halsont gjorde sig påminnt. Vilken härlig morgon. Speciellt efter en natt med mensvärk och kuddbrottning (älsklingen envisas med att ha massor av kuddar både högt och lågt, och i en 1.20 säng finns det inte så mycket plats...). Och som grädde på moset ska ska jag tokplugga idag till tentan på lördag. Great! Very nice! Vad gör man åt saken? Älsklingen tyckte visst att jag var lite väl gnällig (?). För när jag nästan somnat på sängen igen efter frukost, kom han in med en ibumetin-tablett och meddelande att han skulle cykla till affären och handla lite. Hem kom han med massor av gott. Skinka från charken (!!), två äppelmunkar, ett winerbröd och lite godis ♥ Han är så söt! Så nu har jag gottat mig, och sitter nu här hemma ensam och pluggar.

Och när man är sjuk så får man ju ha myskläder på sig!

Kvällen blev lyckad

Vi åt middag på La Pampa. Drack vin. Pratade, skrattade och hade det allmänt trevligt. Vi tog in notan. Begav oss till Njuta. Satt på uteserveringen, smuttade på drinkar och drack öl. När klockan närmade sig 20.30 begav vi oss till SF. Lite godis inhandlades (självklart) och biljetterna hämtades ut. Klockan 21.00 började filmen, och den slutade cirka 23.30. En alldeles för sen tid för lilla mig. En taxi beställdes och vi åkte hem. Alla nöjda och glada, om än trötta (jag i alla fall). Men kvällen var mycket trevlig. Och jag tror att det kommer göras om.

Nu längtar jag till lördagkväll. Då blir det tjejkväll med en flaska vin.

Några timmar på bibblan

Nu ska jag plugga någon timme till. Sen blir det iordningsfix till kvällen. Dubbeldejt med Bitta och Niklas. Middag ute och sen kvällsbio. Harry Potter. Det ska bli skönt med lite annat!

Vi smider planer

Och jag älskar spänningen! :D

Nu har vi haft diverse besök här hemma

Först kom min mamma och syster. Lite fikande, pratande och magövningar hann vi med. Siri hann även gå igenom hela lägenheten i jakt på något som jag inte vill/kan ha. Kenneths parfymer gicks igenom, min garderob, till och med i elavläsningsskåpet var hon!

Sen berättade hon att hon ska börja träna sina magmuskler. Vilket jag också tänkte göra. Blev så inspirerad på gymmet idag. Så jag visade lite bra övningar hon borde göra för att bli bättre (jag med för den delen) och jag säger då det... Hon måste nog börja göra övningarna! De där magmusklerna "sitter väldigt djupt in" som hon själv sa. Själv tror jag att de var ganska obefintliga. Men men. Hon har fått låna min CORE-bok och Kenneths "träna med Paulo Roberto". Så nu vill vi se resultat!

Vi fick även besök av Jonas. Och nu alla pizzagalna i Örebro! Och som de flesta vet finns det en Pizza här på pizzerian i Sörby, som har bland annat ingredienserna: marabouchoklad, vaniljsocker och jordnötter... Och älsklingen var sugen på något att äta, typ pizza. Så han och Jonas gick och köpte den. Och nu alla ni som är nyfikna på den. Den var.. Vad ska man säga? Speciell. Inget jag kommer köpa igen. Kanske som bakispizza, fast risken finns att man mår ännu mer illa då!

Jag tränade på förmiddagen!

Och jag är helt färdig. Jag vet inte vart mina muskler har tagit vägen. De har tynat bort fullständigt. Det blir inte träning på några dagar nu, för då kommer jag aldrig orka lyfta något. För övrigt sitter jag och pluggar. Nästan i alla fall. Jag ska återuppta pluggandet igen, alldeles strax.

Senare i eftermiddag kommer en del av min famlij på besök. Mamma och största lillasystern. Det blir nog bra.

Okej, det blidde inget gymmande idag

Istället blev det en långpromenad. Som har avslutats här vid köksbordet framför mina böcker, samt med en äggmacka i handen. Mums! Men ja tänkte ta tag i det där gymmandet i morgon förmiddag... Faktiskt. Tror jag. Om jag orkar. Energin har liksom gått ur mig, jag tror tentanerverna tillsammans med mensvärken är bovarna i dramat. Så kanske börjar jag träna senare i veckan. Vi får se... Men det vore bra om jag orkade. Haha, vilken pli jag har på mig själv!

Detta är de sista orden för ikväll. Nu ska jag läsa om infarkter och hjärnblödningar en sista gång för ikväll. Sen blir det sängen för min del.

Puss

Honey I'm hooome!

Vad försökte jag med? Sådant där händer bara i amerikanska filmer. Inte här i Sverige, eller rättare sagt här hemma i våran lägenhet. Bara för att man försöker vara lite romantiskt och öppna med den frasen så var då ingen "honey" hemma här. Vette katten vart han håller hus heller. Plånboken är hemma, men inte mobilen, och vägrara svara på mina sms också. Men det är väl bara att njuta av tiden och plugga lite extra medans det är lugnt...

Nu har jag i alla fall varit på universitetet. Jag saknade det för mycket och kände mig tvungen att åka dit och klappa lite på det. Eller inte! Nej jag träffade Bitta på biblioteket. Jag behöver lite plugghjälp, och hon ställde upp. Möttes av en termos kaffe och en termos Te, samt påsar med godis. Den tjejen vet vad man behöver! Det blev genomgång av böcker och papper. Samt lite annat prat och diskussioner. Hon hade massor av kul att berätta :D Men mer om det säger jag inte. Haha! Snacka om att ni blev nyfikna nu va?

Jag börjar känna av mina tentanerver nu

Och då är det ändå fem dagar kvar. Jag brukar inte ha några tentanerver alls, mer än kanske dagen innan. Men nu är det ju en så förbaskat viktig tenta så nu vore det väl konstigt om jag inte var nervös. Klarar jag inte denna, då går jag arbetslös i höst... Utan inkomst. Och då blir det inte roligt alls faktiskt... Undrar om man borde söka något jobb? (Om det ens finns något att söka...). Det är kanske dags att besöka platsbanken, utifall att. Men helst vill jag ju inte tänka så, jag vill ju ut på praktik i höst. Men tänk om. Jag börjar förstå hur de som inte har något jobb i dagens läge känner.

Nej inga sådana tankar nu! Jag ska klara det. Jag ska! ... Men man borde kanske besöka platsbanken i alla fall.

Godmorgon världen

Ytterligare en ny morgon vankas. Och idag ska dagen spenderas framför böckerna. Ska plugga och kanske ta mig iväg till gymmet sen. Det vore bra om inte annat. Måste ta tag i det där som kallas träning. Funderar på att träna styrka två gånger i veckan och träna kondition en gång i veckan. Får se om jag kan kombinera det med att simma ibland också. Men det vore kul att göra någon gruppaktivitet, innehållande styrka kombinerat med kondition kanske. Core eller aerobics hade varit perfekt... Eller något annat trevligt. Men det har vi ju inte på gymmet, så det får väl vara.

Nehe, nu ska jag väl göra mig i ordning. Får besök av svärmor senare, och det är lite stökigt här hemma. Ops!

Shoppingbegär... Det här är farligt!

Tamy Skirt SEK 599, Cheap Monday - NELLY.COM

 
Rochelle Waistcoat SEK 749, Rare Fashion - NELLY.COM
Bella SEK 399, Nelly  Shoes - NELLY.COM

Jag känner att jag behöver en höstkjol. Och till det måste jag ju i så fall köpa minst ett par nya skor, som jag kan ha både till kjolen och mina jeans... Sen vore det fint med något glittrigt. Diamond is a girls best friend... Funderar på en väst i metallic. Vad tros om det?      Kläderna är för övrigt från Nelly.se

Sambolivet

Det tar lite på krafterna. Redan. Både positivt och negativt. Det är jätteskönt att ha någon runt sig. Men ibland vill man ha lite tid själv. Speciellt när man ligger i sängen, det är lördag morgon och klockan är 9. Sambon stiger upp, stänger dörren och går till tv:n och spelar Xbox. Det är precis så man hinner somna om, och höra bilspelet långt bort. Det är helt okej, och det känns nästan lite mysigt. Men när personen sen i fråga sätter igång spelet Lips och börjar sjunga låtar med Rihanna och någon annan gammal 60-talsdänga...Klockan 9 på lördags morgon. Då, då är det inte helt okej faktiskt!

Me wantee!


Från Cubus

Från H&M

Jag och älsklingen var på stan igår. Jag skulle till apoteket och till biblioteket. Men så klart tog vi en sväng genom alla affärer. Och åååh! Vad mycket fint de börjar få in nu. Var inne på Zara en snabbis. Det var dumt gjort! Jag bara längtar till när jag får min sista lön, då ska jag shoppa loss. Höstkläder ska inhandlas. Jacka, jeans, tröja, skor. Jag kan knappt vänta!

Kort resumé av semestern

Vi åkte ner på måndagen. Stannade till på vackra platser och drömde oss bort. Vi kom fram till Mellbystrand. Tog en biltur runt området, besökte havet och inrättade oss i stugan. Gick till centrum (100 meter därifrån) och käkade mat.

Tisdagen spenderades i Laholm, älsklingen handlade badbyxor och jag köpte en lila mysdress i plysch (äntligen!). Vi åkte runt och hamnade tillslut vid havet. Älsklingen badade. Vi åkte tillbaka till stugan, gick de 150 meterna till havet. Solade, fotade och pluggade. Den kvällen åt vi hemma.

Onsdagen betydde biltur. Café utsikten, shoppingtur i Båstad och en tripp till Torekov. Vi åt middag på en fancy restaurang i Båstad. Ibland måste man ju skämma bort sig själv.

På torsdagen städade vi stugan, åkte biltur hem genom spöregn. Stannade till i Gränna (självklart stopp!) och köpte polkagrisar, samt att vi stannade i Braehus och fotade lite.

Vi hade helt enkelt några underbara dagar. Trots ett ganska tråkigt väder. Men vad gör det? Vi var tillsammans och vi var inte hemma. Tack älsklingen för fina dagar tillsammans med dig ♥











Alla bilder är oredigerade och tagna av mig (förutom näst sista, den är Kenneths).

Godmorgon

Eller ja... Nästan i alla fall, gick upp vid 8-tiden imorse. Efter en natt med dålig sömn! Både jag och sambon har sovit dåligt, av någon anledning. Längtar efter våran nya säng! Men den dyker ju snart upp, thank god!

Nu ska älsklingen iväg och inhandla en ny garderob. Så vi slipper ha massor av kläder och saker överallt på golvet. Ni skulle bara se sovrummet. En smärre kattastrof.

... Och jag lovar. Bättre uppdatering kommer. Kankse redan ikväll. Om jag lyckas föra över bilderna från externa hårddisken.

Dålig uppdatering för tillfället

Har inte riktigt tid, ork eller lust att uppdatera för tillfället. Det är så mycket annat som ska hinnas med nu för tiden. Datorn är i alla fall omformaterad nu, så bilder dyker upp. När tillfälle ges.

Jag kan bara säga att bilderna från semestern är undebara


Bild: jag

Men ni får se resten sen när min dator är omformaterad. Måste fixa lite först, och jag vill inte att datorn ska kolavippa medan jag har massor av grejer på den.

Förövrigt har vi köpt dubbelsäng nu.

Hemma från västkusten

Har gått igenom 168 blogginlägg!! Packat upp alla saker inklusive storhandlingen på ICA Maxi, duschat och fixat. Nu är jag fruktansvärt trött. Så ett inlägg om resan kommer nog imorgon. Måste ju gå igenom alla bilder som vi tagit också. Dock är datorn i slutskedet av sitt liv, så en omformatering ska göras snarast!

Nu: yoghurt och myskväll.

Nu är han äntligen hemma

Det är ett smärre bombnedslag här i lägenheten. Men nu har vi i alla fall yta att gå på. Innan var det som leken "hela havet stormar". Grejer precis över allt. Men sovrummet och vardagsrummet är i alla fall undanplockat. Det är mer köket som ser ut som att en orkan har dragit fram. Men vad ska man göra? Jag är glad att han är här :)

Nu ska jag varva ner lite, medan älsklingen är i duschen. Svettig som få var han när de kom idag med flyttlasset. Och jag vill ha en ren karl bland mina lakan!

EgoPic


Bild: jag
(mobilkameran innan roadtrippen till dalarna)

I den här värmen lagas ingen mat!


Bild: jag

Så istället blev det en sallad med olika små coktailtomater, röd paprika, sallad, avokado och fetaost. Till det serverades en fralla och ett glas med kall äppeljouice. Detta mumsade jag på ute på balkongen, i solskenet, samtidigt som jag njöt av nya numret av SOLO. En härlig lunch med andra ord!

Huuuuh vad varmt det har varit


Bild: jag

Har svettats hela natten! Varmt och kvavt har det varit. Var till och med tvungen att ta av mig täcket inatt (och det är inte ofta jag kan göra det utan att frysa). Istället fick filten agera täcke.

Idag har jag ganska mycket att göra. Jag ska städa och plocka iordning lite här hemma, så älsklingen får plats när han kommer hit. (Kläderna ska alltså bort från golvet). Sen ska jag hämta ut ett paket på statoil, lämna tillbaka biblioteksböckerna och plugga.

Hoppas ni får en fin lördag!

Det är kärlek på hög nivå


Bild: Jag
♥ Mallorca hösten 2008

I kväll är det sista kvällen som särbo. Det känns lite konstigt faktiskt. Om några timmar så blir jag sambo, på riktigt. Jag ska dela (nästan) hela mitt privata liv tillsammans med någon. Det privatliv och de detaljer man kan utelämna när man pratar med någon i telefon, det kommer inte att kunna "retucheras" bort. Utan nu är det någon man måste dela upplevelserna här hemma med. På gott och ont. Det betyder ju att mina kläder inte kan ligga över hela sovrumsgolvet, eller att jag kan ha skrivbordet fullt med saker utan att plocka undan. Oj, nu lät det här lite väl negativt. Men det är inte så jag menar. Det ska bli skönt att äntligen få ha personen man älskar på nära håll. För första gången på tre år ungefär... Det ser jag fram emot.

Så älskling, välkommen hem!

Foton från våran roadtripp


Vi åt glass


Hade underbart väder


Beskådade den fina naturen


Besökte gammla bosättningar


Ännu mera bosättningar


Och så fann vi bortglömda platser

Bilder: jag



Foto


Bild: Jag

- Vid en sjö på en rastplats, i en skog.

Nu är jag i alla fall hemma, några dagar

Nu har jag varit i metropolen Malung. Det har varit två trevliga dagar. Det började igår, vid 13-tiden. Bitta kom förbi och vi gick hem till henne, packade och tog bilen till Willys. Inhandlade en picknick och började våran långa resa. Det var soligt, hög musik och trevligt sällskap. Underbara rastplatser och fin natur vi åkte igenom. Vi kom tillslut fram till Malung där hennes föräldrar och bror väntade med vin och middag. Samt efterrätt! På kvällen åkte vi till Nås och gick på konserten. En helt underbar och väldigt lyckad kväll. Vi hade ju vädret på våran sida så att säga. Vi åkte tillbaka till Malung, drack Te och tummlade i säng 01.30.

Idag har vi utforskat "Grönland" och alla ägor runt om. Hur underbart är det inte där uppe? Så himmla fina hus och gårdar. Underbar miljö. Ja, det är helt fantastiskt! Vi har turistat runt allt, legat och krälat för att få de mest perfekta bilderna. Och de kommer upp här någon gång... De är några stycken om man säger så. Sen åt vi mat igen, och fick efterrätt IGEN. Jag är inte vad vid det! Hallon, jordgubbar och smultron tillsammans med glass. M M M. Sen åkte vi tyvärr hemåt. Vi passerade ännu mera fina hus, stannade på diverse platser, sjöng till blandad musik (Lasse Stefans, Rihanna och Björn Skiffs är väl en härlig blandning??) och skrattade. Två tjejer på roadtripp, det är grejer det!!

Om en liten stund


2 år gammal bild... Precis när vi lärt känna varandra, i stort sett.
(Så man såg ut!)

Så drar vi. Alla väskor är packade, kameran är laddad, jag är i ordningfixad och musiken står på högsta volym (måste ju komma i stämning). Först går bilen hem till Bitta för att lasta med hennes saker. Men sen så! Sen bär det av, i värmen! Har lite problem med klädvalen på grund av det... Men jag tror faktiskt jag byter om till mina bagyjeans (kenneths gamla) som jag vikt upp, så tar jag med min shortsen ifall det blir alldeles för varmt! Jag hoppas på att det blir ett glasstopp på vägen upp :) Är riktigt sugen på det.

Malung, here we come!

Kommer ni ihåg att jag lurade ut min syster, "du kan få låna kameran"?


Bild: jag

Här är en del av resultatet.


Bild: Tova (tror jag)

Hemma för stunden

Nu är jag i Örebro igen. Men om fyra timmar kommer Bitta och hämtar upp mig. Vi ska sen åka till Malung. I kväll blir det "Natt vid Nåsen", en konsert i Nås. Det ska bli så spännande. Får ju dessutom se hur hennes föräldrar bor, och så ska vi självklart spana in metropolen Malung.

I går kväll så pysslade jag och mamma. Vi gjöt i betong. Det blev rabarberblad som ska få agera fågelblad och dekorationer i trädgården, samt andra plattor med bladdekorationer på och en ljuslykta. De är färdigbrända på fredagkväll. Så på söndag ska jag åka dit och titta hur det ser ut. Det ska bli riktigt spännande.

Jag har legat i solstolen i två timmar

Gissa om det var skönt!? Jag hoppas innerligt att det blir bra väder när vi åker till Mellbystrand!

Jag och min syster har varit ute och plockat blueberry. 1 liter. Sen gav vi upp, myggjävlar säger jag bara! Väl hemma la jag  mig i hängmattan och fick sällskap av en katten. Pluggade lite och somnade nästan, när jag vaknade till av att det regnade. Nu är jag istället inomhus och ska krypa ner i soffan. Plugga och kanske ta en förödande powernap.

Sen - rabarberpajsbakning (rhubarb).

Jag tror att jag har en ytterligare lat syster

Nu är klockan 08.50 och hon har inte kommit upp än! Och jag tänker inte väcka henne. Hon får ta lite ansvar själv. Men jag tänker inte gå ut och gå med henne i alla fall. Dock ska jag släpa med henne och plocka blåbär sen. Känner själv att jag inte orkar så mycket mer. Har världens huvudvärk (som började igår) och ont i öron och ögon. Jippie! Ska jag bli sjuk nu när jag har semester? Roligt.

Man får lura sin syster, bara man inte säger det högt


Mina utspökade systrar


En av mina systrar är ganska lat, eller at och lat, hon har svårt att komma igång med saker och ting. (Låter som någon föreläsning jag har haft i vår... :P). Men när hon väl har gjort det kan hon hålla på hur länge som helst. Igårkväll när det bara var vi två hemma så tänkte jag gå ut och inspektera trädgården. Och för att då få sällskap av henne gör man såhär:

- Plocka fram systemkameran och säg "ska vi ut och fota en sväng? Jag behöver ta slut på kamerabatteriet" (då kommer hon garanterat!)
- Gå ut, fota henne lite och lär henne sedan lite grundläggande inställningar
- Lämna sedan över kameran och hon är upptagen i en timma framåt. (Varning: den verbala kommunikationen dalar emellanåt).

Jag lyckades i alla fall. Jag fick sällskap i hängmattan, när jag kollade alla fina blommor och växter, och vi plockade tillsammans massor av hallon och åt upp. Ja, vi hade en trevlig stund.


Klockan är mycket, dags att gå upp era sjusovare!

Nu har jag varit uppe i över en timme. Riktigt skönt. Men jag känner att tröttheten börjar krypa fram. Men det är inte så konstigt. Jag har inte varit ute och gått än, och då blir jag trött om jag går upp tidigt. Det är nämligen så att min syster skulle följa med på morgonpromenaden. Men hon är lite latare och tänkte inte gå upp förens 08.30. Vilket innebär att jag måste kämpa med att hålla mig vaken tills dess. Typiskt va? Efter morgonpromenaden ska vi ut och plocka blåbär. Jag är sjukt sugen på det. Och alla säger ju att det finns så mycket att plocka. Skulle vilja ha lite hemma och frysa in. Det vore toppen!

Nä nu får hon faktiskt vakna...

Har precis ätit lunch på en grekist restaurang

... Och sköt nyss med luftgevär. Jag känner mig nästan lite rebellisk! Hoppas ni har det bra! Nu ska jag återgå till att försöka hitta något kul att göra, här hemma hos pappa.

Jag pluggar och dricker Te


Underbara morgon


søstre

Första dagen på semestern. Klockan ringer halv sju. Jag går upp, gör iordning frukost och äter tillsammans med mamma som ska till jobbet. Efter det tar jag på mig syrrans gammla fotbollskläder, mammas gympadojor och sätter upp håret i en knut. Jag tar en 50 minuters promenad. Lyssnar på ljuden skogens alla djur ger ifrån sig. Hör tuppen gala på en bondgård. Går förbi hästar och får. Och bara är. Sjön ligger spegelblank och solens strålar lyser mig i ansiktet. Tänk vad skönt det kan vara på landet. Det här var precis vad jag behövde nu känner jag.

Jag sätter mig och läser tidningen på farstubron, tillsammans med katterna som kommit hem efter natten. Och hör lomen som ropar över sjön. Det kommer bli en bra dag det här.

Jag ska plugga ett tag. Sen ska jag ta bilen in till Nora. Äta lunch med pappa. Åka hem till Johannas mamma och pappa, tigga till mig några rabarberblad. Sen på kvällen när mamma kommer hem ska vi gjuta i betong. Det ska bli fågelbad och andra fina saker att ha i trädgården. En skön start på semestern!

Nu åker jag till Nora



"Nora, gammal gruvort och en av Sveriges bäst bevarade trästäder med byggnader huvudsakligen från 1700- och 1800-talen". - Wikipedia

Så kan det gå

Jag slutade mitt sommarvikariat igår. Nu är det tänkt att jag ska ha lite semester och plugga. Imorse ringde de från jobbet... "Kan du jobba?" Det är härligt att det hinner gå 11 timmar tills de ringer in en igen. Men mig gör det inget. Plånboken kommer må ännu bättre den 27:e. Så varför klaga!?

Nu så ska jag duscha, packa väskan, diska och sen ta mig till mammas jobb. Följa med henne till frissan och sen åka till Nora. Får inte glömma batteriladdaren till kameran också! Hoppas på fint fotoväder!!

Dagen har varit bra

Tills nu. Men jag åker till Nora imorgon och ska passa på att vila upp mig lite. Mer än så har jag inte lust att skriva nu. Ska luta mig tillbaka i soffan och se klart på filmen på femman, om jag orkar. 

Men.. Hallå?

Varför är det soligt när jag ska jobba? Va... Jag hoppas det är soligt nästa vecka också då, eftersom jag börjar min semester. Det är orättvist annars! Så länge får jag hoppas att det är lugnt på jobbet så man kan dra ut tanterna på balkongen!

Godmorgon allihopa


(Dock kom det ingen drömprins och väckte mig... Det var lite synd)

I natt har jag sovit bra. Har drömt en dröm, och när jag inte tyckte om den lyckades jag väcka mig själv. För att somna om och drömma om något annat. Samt att sängen har varit fruktansvärt skön i natt. Det var dock lite varmt med både täcke och filt, så jag hade täcke på halva mig och på andra halvan hade jag filten. Och då menar jag på längden, inte på bredden. Haha, ibland vet man inte hur man tänker. Men skit samma. Jag har sovit 10,5 underbara timmar. Det kan man ju inte tacka nej till. Sleeping beauty...

Powernap, inget för mig!!


"A power-nap is a short sleep which terminates before the occurrence of deep sleep or slow-wave sleep (SWS), intended to quickly revitalize the subject." - Wikipedia

Jag kom gem från jobbet. Slog igång datorn, kollade igenom alla bloggar lite snabbt. Ringde älsklingen, men han var upptagen. Lade mig på soffan och kollade på ett jättespännande program. Kände att ögonlocken blev tyngre och tyngre, då kom jag på den briljanta idén "jag blundar och övar mig på att förstå vad de säger" (de pratade engelska). Haha, trodde jag ja! Jag somnade och sov en stund. I trettio minuter. Hoppas att det inte var längre i alla fall.. Fasen liksom, programmet var ju så spännande. Samt att jag vet att jag INTE kan ta en powernap. Jag blir ju helt groggy och fungerar inte normalt efter det. Jag har vittnen på det också!!

Så efter det var hela kvällen förstörd. Är trött och seg i skallen. Har legat framför tvn. Nu har jag duschat, provat min Mika-röst i duschen och ska snart gå och lägga mig. Kul lördagskväll Elina. Bra jobbat! Jag skyller på att jag ska jobba imorgon... Och jag börjar ju tidigt... eeh, 12. Host. Okej, men jag har ju jobbat idag. Då jag skulle varit ledig. Jag skyller väl på det då? Inte giltigt? Nehe... Då får jag säga att jag är lat och inte orkade ta tag i mitt liv...

Godnatt!

Jag gillar Mika


Han gör alltid lättsamma och lite småroliga låtar och har roliga och färggranna videor till dem. Den senaste låten är inget undantag!! Kolla hans senaste musikvideo, we are golden på  Aftonbladet

Ändrade planer för kvällen


Så jag stannar hemma istället. Hade egentligen tänkt att gå på slottsfesten, men mitt sällskap fick ett erbjudande hon inte fick missa. Så istället för det ska jag väl begrava mig här i soffan. I min ensamhet. Men först ska jag ta en promenad till ICA. Inhandla något gott till kvällen, och sen! Sen är jag redo... Att somna tidigt i soffan och jobba arslet av mig imorgon. (Sista dagen!). Haha, det där lät sorgligt. Men va fan. Det komer fler dagar och det är bäst att njuta av sista tiden i ensamhet här i lägenheten. På måndag åker jag till mamma och sen kommer jag inte hem förens fredag eller lördag. Och sen på lördagen är det ju the BIG day. Älsklingen flyttar hem. Thank god!

" - Varför byta jobb när man kan gnälla på sitt gamla?"