Nu, mot Nora!


Halloweenpartyt börjar närma sig och vi åker snart till svärmor för att fixa våra dräkter. Håret ska förhoppningsvis lockas, kläderna ska på och sminket ska fixas. Humöret är på topp så kvällen blir nog kanon!!

Ni får ha det så bra som ni bara kan!

En lång dag börjar lida mot sitt slut


Halvdag på praktiken där vi åkte och ävade manuella förflyttningar, vi fyra arbetsterapeuter. En givande förmiddag med andra ord.

Efter det kom Bitta och hämtade upp mig i racerbilen. Vi rattade om till Marieberg för en shoppingtur. Ut därifrån rullade vi mätta och belåtna, och jag med en stickan tröja rikare. En skitsnygg, fast väldigt udda tröja. Perfekt nu i vinter! Sen tog vi sängen förbi IKEA. Ljusstakar, mängder av ljus och servetter inhandlades. Kuddar och plädar som jag tänk köpa, hittade jag inga. Så vi får se vad Hemtex har att erbjuda. Sen tog vi en tur till Skopunkten, där jag kom ut med ett par skor. Utan att betala en krona. Tack så väldans mycket Bitta :)

Nu sitter jag här och väntar på att Kenneth ska stänga av sitt jädrans tv-spel vi var och köpte nu i kväll. Tänkte att vi kunde käka lite mackor och mysa, nu när vi ska vara iväg hela dagen och kvällen imorrn. Det är ju nämligen halloweenparty med maskerad på g! :)

Hemma i nån timme


Sen ska jag iväg till jobbet. Fick sluta lite tidigare då vi var på öppet hus på CFH, och det ligger ju här i närheten så jag fick cykla hem efter det. Thank god! Tittade på det nya sortimentet Örebro kommun köpt in. Vissa saker vet man inte riktigt hur de har tänkt med. Sen säljarna! En säljare ska inte ha snus i munnen samtidigt som han ska försöka sälja in sin produkt. Det är inte så lockande när det rinner ner för tänderna... Och sen lägger vi på lite gnällig Örebrodialekt, så var det hela förfärligt!

Ja, det var mitt budskap till er. Nu ska jag käka en macka innan jag ska iväg igen. Ha en bra kväll allihopa.

Slänger in ett snabbt inlägg

Har varit full rulle på praktiken idag. Eller egentligen inte men jag är trött ändå. Har varit och kollat på svärmors nya lägenheten, och gud! Så vill jag också bo sen! Så himmla fint.

Hinner inte skriva mer än så, måste förbereda lite inför morgondagen. Ska vara på praktikplatsen 07.30. Sen ska jag jobba från 16.00-21.30. Så imorgon blir det ett 13-timmars pass. Jag får se fram emot pengarna i slutet av nästa månad!

Dagens motion

För att värma upp inför mitt nya liv som DAT (distriktsarbetsterapeut), så har jag motionerat lite idag.

- Promenad på 6140 steg
- Cykeltur på 1 mil
- En sväng på gymmet

Så nu kan man väl ändå säga att jag är förberedd? Eller försöker vara det i alla fall. Detta är bara en början. Cykeln är min nya vän från och med nu. Eller, inte min cykel för vi är då inget radarpar. Men jag hoppas i alla fall att däcken håller 7,5 veckor framöver! Kan bli jobbigt att ta toalettförhöjningarna på ryggen!

Så för att vara extra förbered som DAT, har jag införskaffat mig en cykelhjälm! Eller rättare sagt varit och hämtat en hos svärfar, gratis är bäst har jag fått lära mig av honom. Så nu har jag blivit vuxen och tagit ansvar för mitt liv, mer eller mindre. (Ryggsäck får jag låna av min handledare ;) ). Så nu är det väl bara de bekväma skorna och fleecetröjan som saknas! He he...

Fantastisk konst


Nu är arbetet utskrivet

Nu är det bara att bege sig till skolan och lämna in skiten. Sen ska jag försöka hämta ut min cykel. Det vore trevligt om den fungerar, nu när jag har praktik på andra sidan stan. Vet inte om jag alltid vill ta en promenad på 40 min enkel väg.

Hoppas ni får en bra dag!

I dag är det andra dagen på praktiken


Jag har fått en bra andra praktikplats tror jag. Handledarna verkar helt underbara. Jag har nu hamnat ute i komunen och jobbar både inne och ute i verksamheten. Trodde Bitta överdrev lite när hon sa att det var mycket möten. Men icke! Igår satt jag med i tre timmars möte. Idag är det bara två timmars möte. Thank god!

Ikväll ska jag försöka ta mig iväg och simma. Eller i alla fall röra mig på gymmet. Sen tänkte jag försöka få lite färg. Just nu ser jag mer ut som ett vitt spöke.

Flower Power


Det har blivit många underbara bilder i helgen



Jag älskar mitt nya close-up filter!! ♥

Tänkte bara säga hej

Nu sitter jag här hemma hos mamma. Funderar på om jag ska göra frukost. Det vore faktiskt gott. Annars händer det inte så mycket här på landet. Jag klappar katterna så fort jag kommer åt, tampas med busiga katter nattetid, stickar, fotar, tittar i kataloger, sitter framför brasan... Allt mysigt som man kan göra hemma hos mamma men inte hemma hos oss. Det gäller att ta till vara på stunden.

Nu ska jag kanske barmhärtiga mig över den blöta katten som vill komma in. Sen göra frukost. Jag ska ju åka hem idag, så jag måste hinna med så mycket som möjligt innan.


Okej, det är ingen bra uppdatering på den här fronten



Men jag hoppas det blir bättre nu framöver. Ska åka till mamma en sväng över helgen, och det ger stora fotomöjligheter (om det är fint väder). Och det är just nya bilder som jag saknar. Därför finner jag ingen inspiration till att blogga. Så efter helgen hoppas jag att det blir bättre.

Och ännu bättre blir det om mitt close-up filter kommer imorrn :)

Hej och hå!

Första perioden på praktiken är avklarad. Med positiva vibbar och mycket beröm ger jag mig iväg mot nästa äventyr. Det är lite tråkigt att behöva lämna avdelningen just när jag fått kläm på hur det fungerar. Men samtidigt väldigt roligt, då jag ska få se något nytt som jag aldrig sett förut. Jag bara hoppas att jag klarar det, eller ska jag säga min cykel? Då jag kommer bli en sådan där som cyklar runt i Örebro med toalettförhöjningar på pakethållaren.

Usch vad äckligt tänker ni nu, vad tror ni jag tänker? :P

Jag borde uppdatera bättre och skriva om något vettigt



Men just nu vet jag inget vettigt. Tankarna virvlar runt i huvudet utan att riktigt falla ner. Har flera planer på vad som borde göras, men när? Tiden räcker inte riktigt till känns det som. Helgen går alldeles för fort för att man ska orka göra massor av saker som man tänkt.

Okej, i helgen var vi ute och cyklade i fyra timmar. Detta resulterade i ett ont knä och ett akut inköp av en " rehband knee-support". Men sen var vi igång igen. Tog oss hem, städade hela lägenheten, lagade lasagne,tvättade och körde ett hårdpass med styrketräning.

Men sen då? Då har man precis hunnit varva ner på söndagen och kunnat njuta av ledigheten. Sen var det dags igen. Ny vecka och nya tag! Det där man hade planerat att göra... Till exempel gå ut och fota vackra höstbilder. Det. Det bara försvann.

Julkänslor

Idag på hembesöket åt jag en pepparkaka för första gången i år. Nostalgi.

"Jul, jul, strålande jul,
glans över vita skogar,
himmelens kronor med gnistrande ljus..."

Okej, nu börjar det bli farligt igen!

Har upptäckt Traderas härliga sida igen. Detta har resulterat i tre aktiva auktioner. Mer eller mindre nödvändiga saker. Men lite så där "åh vilken bra grej" "en sådan skulle man ha" "men det är ju så billigt...". Man lurar sig själv mer än vad man tror antar jag. Och VISA kortet blir inte gladare heller.

Så nu måste det bli ändring på det. Ska bara kolla en sista gång... kanske...

Besök i Arboga


Besök i Arboga


Nu är jag nästan färdig

Bara ett lager till med nagellack och så ska jag packa väskan. Sen så får pappa komma när han vill. Han ska nämligen hämta upp oss för att sen åka gemensamt hem till mormor. Där blir det middag och födelsedagsfirande tillammans med kusinerna. Har man tur hinner man ut på en promenad där och kan knäppa lite kort. Det ser ju ut att bli fint väder :)

Ha en bra lördag så hörs vi ikväll (lovar bättre uppdatering)!

Tror jag är sist på denna jord men...

Melissa Horns nya skiva finns ute på Spotify! Kan pluggkvällen bli bättre eller?

Morgondagen blir så bra som att på kvällen ska jag träffa girlsen och vi ska planera inför Melissa Horn konserten. Det är trots allt fem viljor som ska gå igenom. Men vi vet i alla fall vad vi vill. Gå på konserten! Tjohooo!

Idag har det varit full rulle på jobbet

För första gången på de har 7 veckorna säger min handledare "ja det är så här det brukar vara". Okej... De andra sju veckorna då? Räknas inte dem? Hur som helst så har det gått väldigt bra idag.

Trots de snabba humörsvängningarna vissa haft idag så är jag glad

Jag är glad för jag har en av världens bästa vänner. Faktiskt. Det kan inte bli bättre. Längtar absolut inte till den dag du flyttar. Men nu är det så att man ska leva i nuet.

Den här hösten och våren kommer bli kanon! (och ja, det är dig jag menar!)

Fick hem min externa hårddisk idag


Bild: jag oktober (?) 2008

Gissa om jag är glad? :) På förpackningen står det att det får plats 71 000 bilder. Så nu ska här fotas! Bitta, nu finns inga dåliga undanflykter längre (inte för min egen del heller)! Johanna, nu måste vi verkligen försöka pricka in en dag utan att avboka den!

Kände att det var dags att införskaffa en hårddisk nu. Det är flera datorer som har kraschat, och min bara krånglar. En vacker dag går den väl inte att starta upp. Den j*veln! Och inte är hårddisken stor heller, så jag kan ta med den vart jag vill, hur enkelt som helst. Så jag behöver inte släpa runt på min dator längre, utan kan plugga in den i vilken dator som helst och arbeta från den. Lovely :)

Chockad

Idag var det en kille som höll upp dörren för mig. Ja det var väl inget tänker ni. Men jag var inte ens i närheten av dörren, utan han fick stå och vänta en stund innan jag kom. Och såg glad ut. Jag är lite chockad. Det är knappt en människa håller upp dörren när man kommer med en rullstolsbunden och dörröppnaren inte funkar.

Definition av änglar


Liten pojke:
"änglar är sådana som kommer med handsprit"

Nu har det gått för långt med allt tjafs om H1N1 (svininfluensan).

Brottningsmatch - andra halvlek

Jag sitter här och tampas med orden. 2515 ord, gör om en mening, 2499 ord, lägger till en mening, 2553 ord. Upp och ner på ordräknaren. Ändå har jag skalat ner allt till mini mini. Men icke! Orden verkar inte försvinna för det. Nu är det mest genomläsning och en slutkläm på diskussionen som fattas. Sen får det vara bra. Annars ligger jag långt utanför gränsen 2800 antal ord.

Det är inte klokt vad orden ökar fort!

Dagen har gått åt till att plugga


Jag är klar. Nästan klar i alla fall, ska skriva lite till på diskussionen och hitta en referens. Sen är jag nog färdig. Känns lite halvdant, men jag hinner nog kolla igenom det ytterligare någon gång innan det ska skickas in.

En dag med familjen kan ge mycket

Precis som Chrille sa när vi kommit hem hit och burit upp alla saker för trappen (tur att vi var tre!) - Det är konstigt, man kommer alltid hem med massor av saker när man hälsat på sina föräldrar! Och ja, jag kan inte göra något annat än att hålla med.

Kenneths mamma: tidningsställ, strumpor, två burkar svamp och ett "odlingshus"
Mamma: Symaskin, filmer, böcker, klänning och två par skor
Pappa: Väska och örhängen

Okej. Symaskinen är här på lån. Filmerna, böckerna, klänningen, ett par skor, väskan och örhängena är mina (inte alla filmer kanske), men resten. Så egentligen fick vi inte så mycket nytt. Men det var himmlans mycket saker som var våra och som inte var hemma där de borde vara. Någon lånar ditten och någon annan lånar datten. Sen är alla saker utspridda över hela landet. Men nu är de i alla fall hemma igen. Mammas lilla gullungar. Okej... Jag har kanske inte aknat alla saker allt för mycket. Men själva principen!

En riktig familjedag

Ja, då har vi avklarat ett besök hemma hos alla föräldrar på en dag. Okej, vi hämtade bilen hos Kenneths pappa (första föräldern avklarad). Åkte vidare till hans mamma och fikade (andra avklarad). Fortsate bilresan ut till min mamma. Käkade med hela familjen, inklusive syrrans pojkvän. Hälsade på tjockiskatten och favoritkatten, och suradisktrashunden. Fy f-n vad han stank! (Tredje föräldern avklarad). Åkte vidare, vinkade till en älg, och avslutade dagen med ett kort besök hos pappsen.

Är man effektiv eller är man effektiv?

Syrran färdig för utklädningsparty

Kläder: hennes egna
Sminkning: jag

 

Japp, det är min syster. Trots att hon är mörkhårig. Hon är egentligen lite mörkare än mig, åt det mer bruna hållet. Men nu är hon väldigt mörk. Men det är snyggt. Önskar att jag också vågade färga mitt hår mörkare. Men då kommer jag se mer blev ut än vad jag redan gör. Och då kommer det se sjukligt ut skulle jag tro. Men vem vet, en vacker dag kanske jag också är brunhårig. Fast då mer åt det kastanjefärgade :)


Jag tror det är fotbollsmatch på tv?

Har hört lite manliga skrik från lägenheten under. Antar att de sitter där med sin öl och hejjar på de svenska spelarna i matchen mot danmark. Uppenbarligen var det väl något närmande till mål som skedde. Men när jag slår över till femman för att kolla efter står det fortfarande 0-0. Nu får väl de ta sig i kragen och göra några mål. Till och med jag som inte är fotbollsintresserad blir lite irriterad.

Nu har de åkt

Soffan kom upp för trappen. Och där med tre svettiga karlar. Det var nog tungt kan jag tänka! ;) Men soffan blev i alla fall bra där den nu står. Dock luktar det väldigt illa, eftersom den luktar "ny".

Syrran och hennes vän åkte precis härifrån. Har fixat dem till "Charlies änglar" som deras tema på utklädningspartyt var (bilder kommer). Trevligt med lite sällskap om inte annat. När de kom mutade vi dem med att vi betalar pizzan om ni går och köper den. Sagt och gjort!

Nej nu ska älsklingen och jag ta en kvällspromenad. Det luktar alldeles för mycket "ny soffa" och hårspray här inne för att det ska vara hälsosamt!

Nu är det helg, äntligen


Hemkommen från praktiken sitter jag nu här och går igenom de senaste uppdateringarna inom bloggvärlden. Det är lite att gå igenom varje dag. Vissa intressanta inlägg och vissa mer tråkiga.

Egentligen sitter jag och väntar på att Pappsen, Kenneth och Per ska komma hit så vi kan försöka bära upp våran nya soffa. En tre-sits som inte gick in i hissen när jag och pappa tänkte bära upp den. Så det får bli trapporna... 6 våningar att ta sig upp för med en pisstung och klumpig soffa! Det förvånar mig inte alls om den inte kommer upp över huvudtaget!

Sen ikväll så kommer syrran förbi med en eller två vänner. De har fått för sig att jag är någon slags make-up artist som det bara är att ringa och boka. Men det ska bli kul i alla fall. De ska iväg på något utklädningsparty, och den här gången tror jag att jag ska låsa min garderob. Den är vanligtvis väl genomgången när jag får besök av mina systrar... Konstigt egentligen, jag har ju inte många nya plagg. Så jag vet inte vad de förväntar sig att hitta där...

Varför blir det inte alltid som man tänkt sig?

Sitter här och filosoferar och lyssnar på kulning. I mörkret. Utanför faller dropparna stilla ner mot marken. Nynnar med och låter tankarna bana iväg som de vill. Snart borde jag byta om och ta på mig ytterkläderna. Bana iväg mellan vattenpölarna. Under mitt paraply. Bort.


Kolla in tjejens skapelser!

Precis vad jag skulle vilja ha!

Avanna

Effektivaste dagen på länge!

Går till Bitta vid 10. Slår igång datorn och plockar fram alla papper. Kollar på klockan 13.06. Tittar på klockan igen och plötsligt är den 15.49

Och det har gått bra. Det är jag mest fascinerad av. Att vi har fått så mycket gjort. Utan att prata så mycket strunt! Fast bra strunt. Men vi har faktiskt koncentrerat oss på att plugga. Vi kanske är stressade på riktigt denna gång? Eller vad har hänt?

Önskas: några extra timmars skönhetssömn och VÄRME!

Natten var alldes för kort och kall. Trots att jag har extra varmt täcke och filt så frös jag. Får nog rota fram mitt andra täcke också. Men nu är det i alla fall en ny dag och det var inte med lätta steg jag skuttade upp ur sängen, kan jag tillägga. Snarare så att jag ålade mig under täcket till fotändan och sträckte sen ut armen för att hitta närmsta kläder som man kunde få tag i! Varför ska det vara så kallt? Sätt på värmen på full effekt för guds skull, hyresvärden!!

Hade gärna legat kvar där ett par timmar till. Men vad ska man göra? Bitta väntar och jag måste plugga!

Lycka



Efter en lång dusch och en stor kopp varmt te, så har säsongens Grey's anatomy börjat. Det kan inte bli en bättre onsdagskväll.

Nu tjejer är det dags att ta ställning

Melissa Horn

Konsert tillsammans med girlsen. Antingen i Linköping den 18 november eller i Uppsala den 4 eller 5 december. Kan det bli bättre? Nu har man något att se fram emot i höstrusket!


Imorgon är det pluggg som gäller!

Nu har jag varit alldeles för lat och inte gjort någonting på all den tid jag har haft! Så nu måste jag verkligen plugga hela dagen imorgon så jag hinner kalrt med uppgiften. Va fan skärp dig nu Elina! Det är mindre än ett år kvar nu. Sen slipper du plugga mer!

Så därför ska jag gå upp klockan 07.00 imorgon, trots att jag är ledig. Ska sätta mig och plugga direkt. Sen vid 10-tiden ska jag hem till Bitta. Vi ska se om vi kan slå våra kloka huvuden ihop. Sen ska vi se om hon kan ha min vita skjorta också. Det gäller att förena nytta med nöje för att man ska orka med allt.

Min underbara älskling


Igår kom han hem med en liten present. Årets rosa band. En fin gest av honom tycker jag. Det uppskattades mycket kan jag säga.

Premiär för Desperate Housewives - säsong 6!

Kvällen är räddad!


Besöket hos Johanna blev tyvärr inställt

Det blev inte riktigt som jag tänkt mig med kvällen. Inte alls faktiskt. Det hela resulterade i att jag nu är ensam hemma och väntar på att börja med maten. Ska försöka plugga lite också... Men min ork försvann, lika snabbt som träningsvärken kom efter gårdagens hårdträning!

Har inte riktigt tid att uppdatera här nu

Har precis varit duktig och tränat, så nu ska jag hoppa in i duschen. Sen blir det en knäckemacka till tvprogrammet Svenska Hollywoodfruar.

Det är ungefär det som händer i mitt liv. Imorgon ska jag ytterligare tillbringa en dag på praktiken. Sen på kvällskvisten ska jag träffa Johanna. Måste ju försöka hinna umgås med tjejen innan hon flyr fältet.

Då vet ni att jag lever. Och jag kan i alla fall meddela att även om jag är trött så är jag inte lika trött som Bitta. Jag somnar inte på stolpar! Sköt om dig gumms!

Söndag = plugg- städ- och tvättdag



Dock har jag inte pluggat. Men jag borde. Om inte annat ska jag ta tag i städandet här hemma nu. Det ser ut som ett bombnedslag. Samt att tvätten inte tvättar sig själv. Tyvärr! Har ni samma problem kanske?

Söndag idag

Och så var veckan slut igen! Tiden går fruktansvärt fort måste jag få lov att säga. Jag hinner inte riktigt med längre. Men än så länge har jag i alla fall koll på vad jag gör.

I fredagskväll var jag hemma hos Johanna, det var en liten hejdå-kväll, eftersom hon ska flytta till Norge en period. Men det var trevligt även om själva bakgrunden till kvällen är mindre rolig. Träffade en gammal klasskompis och knöt nya kontakter.

Igår firade vi Kenneths pappa som fyllde i veckan. Vi spelade Wii och golfade. För första gången för min del och gissa vem som vann ;) Säger inte mer än så. Kvällen tillbringades tillsammans med Kenneth, syrran och hennes pojkvän.

Idag har jag umgåtts med Bitta. Hon hade bakad kladdkaka och till det serverades te. Man kan inte ha det bättre!

Så den här helgen har gått åt till att vara social och upprätthålla dem kontakter man har!

Vackra ord som berör

Jag minns hur dom sa till mej
Det där går aldrig bra
Det fattar vem som helst
Hon vet inte vad hon gör, Hon är alldeles för vild
Aldrig hemma någonstans
Mamma, jag älskar dig
Men jag orkar inte mer, jag vill gråta i din famn
Mamma, jag älskar dig
Men jag känner mej så trött, jag vill somna i din famn
I din famn

- Martin Stenmarck (nästa dans)

Jag kan se dig även om jag blundar
När du rör mig en fjärils lätta vingar
Och jag vet du är min
Här och nu

När du viskar kärlek i mitt öra andas natten
Och skogens alla fåglar i en kör för oss
Här och nu

Det finns nätter som jag helst av allt vill glömma
Där det fula lever kvar
Men vad gör det nu, jag kan känna dig
Och du gör mig underbar

Jag vill leva lycklig här på jorden
Jag vill höra när du säger orden
Bara du och jag, här och nu
Höra när du säger orden
Bara du och jag
Här och nu

Jag vill resa
Flyga över haven vid din sida, låta vinden fylla seglen
Dela allt med dig
Här och nu

Och jag vill drömma
Leva dina drömmar när du sover
Och andas dina lugna andetag, hos mig
Här och nu

Och du är våren, efter långa kalla vintern
Och du värmer hela mig
Som ett ljummet regn, att dansa i
Och leka som ett barn

Jag kan se dig även om jag blundar
När du rör mig en fjärils lätta vingar
Och jag vet du är min
Här och nu
Som en fjärils lätta vingar
Ja jag vet, du är min
Här och nu
Med fjäderlätta fingrar
Ja jag vet du är min
Här och nu


- Martin Stenmarck (om du rör mig dör jag)


Bild på frizzan

Dock är det bara toppat, så det är ingen större skillnad. Lite mindre slitet och lite kortare. Mer än så är det inte.



Måste få berätta en sak om min praktikplats. Den är ganska rolig faktiskt och har inget att göra med själva yrket i sig. Så ni behöver inte vara oroliga att jag ska tjata om det igen.

Det är så här att på mitt/vårat kontor sitter vi fyra arbetsterapeuter (med mig). En av tjejerna jobbar inte på samma avdelning som vi andra utan är ute och springer hela tiden. Att hon springer runt överallt (på hembesök och diverser möten) och att hon är glömsk är ingen bra kombo! Jag vet inte hur många saker och hur många gånger hon har glömt grejer under den här perioden jag varit där. Men det är många! Och det är bara på tre veckor. Det är kalendrar, papper, nycklar, kort och nu idag ringde hon till ett ställe där hon glömt sin halsduk. Hennes kommentar till mig var "herregud, du måste ju tro att jag är världens snurrigaste männsika"... Ja jag vet inte riktigt vad jag ska tro :P