Täppt i näsan och hängig

Men jag ger inte upp. Jag tänker inte bli sjuk. Mina två tanter ska ju på VPL (vårdplanering) på fredag, och jag tänker inte släppa dem vind för våg. Jag kan ju inte se mitt examensarbete försvinna rakt framför näsan på mig! ;)

Sen måste jag ju bli frisk och träffa Johanna. Fick ställa in besöket idag för att slippa smitta henne nu när hon ska till Norge. Tyvärr. Men jag hoppas att jag är pigg till fredag då det är en hejdå-kväll för henne. Och på tisdag! Då ska vi träffas :)

Nu ska jag gå och kurera i soffan... Är ju nya avsnitt av Grey's ikväll. Det får du ju itne missa!

Inget roligt att rapportera

Är förkyld som få! Har fullt upp på praktiken. Och det är jävligt kallt! Har tagit fram skinnjacka till och med! :)

Har förövrigt klippt mig, annars är det inget annat att rapportera. Jo, vi har fått hem nya Spyro ;D

Nu har jag gått igenom pandurokatalogen

Och oj vad det är mycket som jag vill ha. Allt bara skriker mitt namn och vill komma hem hit och bo här io mina lådor. Dock är plånboken och VISA kortet lite mer motsträviga. Vi får se vem som vinner kampen. Men jag saknar att vara pysslig. Kanske kan det väga tyngre än pengarna...

Dagen har gått ruskigt fort

Har hunnit med två hembesök och inget mer. Ja, skrivit lite i min patients journal. Men annars så försvann dagen fort. Min handledare är fortfarande sjuk så jag tog med andra arbetsterapeuten till mitt hembesök och sen fick jag följa med på hennes på eftermiddagen.

På andra hembesöket använde vi oss av en taxi med trappklättrare. Det var rena rama berg- och dalbanan för patienten kan jag säga. Den bokstavligen hoppade upp i trappen med patienten och allt. Men kul var det. Vi skrattade så vi grät!

Någon har frågat efter bilder på det jag köpte

 

Slänger upp två bilder på det mer "orginella" som jag köpte. Resten är mest basgrejer som inte är så roliga. Men denna rutiga klänning och skjorta (smårutig faktiskt, i rött och vitt. Inte rosa) inhandlades senast. Jag är nöjd. Inget jag brukar ha på mig och inte riktigt min stil heller. Men jag ville ha något nytt och fräsht. Så detta fick följa med hem.


Höstens färger finns i vårat hem

Kan ni gissa vilken färg som jag tycker mest om? I alla fall så är det dessa små sötnosar som har fått följa med hem idag. Har även köpt lite dekoration till ett ljusfat och fixat en av våra tre lycktor. Så nu är det höstigt och mysigt här hemma. Nu är det bara soffan som saknas (kommer om två veckor) och ett nytt soffbord. Sen är jag nöjd med inredningen. Okej, lite kuddar till sängen, någon ny snygg duk och några fina ljus och ljuslycktor också. Sen så! ;)

Va faan!

Min dator har get upp hoppet. Nu har hela tangentbordet blivit crazy och bytt plats på alla knappar. Och inte fan lyckas jag få till det (och nej jag har inte virus). Så nu är jag arg. Måste därför sitta vid Kenneths dator där jag inte heller kommer överens med tangentbordet, så allt blir bara felstavat och konstigt.

Tänkte ju berätta om allt fint vi har öt idag och visa bilder på hur vi har det i lägenheten. Men icke då jag sitter här. Han har så mycket sladdar inkopplade så jag vågar inte dra ut något och plugga in min kamera. Jag hoppas att han kommer hem snart och kan fixa min dator! Han är förövrigt hos svärfar och lämnar tillbaka bilen, medan jag är hemma och ar det lugnt med huvudvärk och svullen hals. IGEN!

Fattiglapp


Idag har jag varit på stan och köpt massor av saker. En klänning, tunika, kjol, skjorta, två bas t-shirtar, två par knästrumpor och en maskara. Tror jag fick med allt där. Mycket fint blev det i alla fall, och ltie dyrt. Men vad gör det. Nu är det bara ett par jeans, jeansleggings, skor och smycken som ska inhandlas. Sen är jag nöjd! ;)

Sen har jag också fikat med Bitta och Malin. Fick min efterlängtade morotskaka! Äntligen. Sen fick jag ju umgås med två underbara tjejer. Det blev som vanligt mycket prat och nyheter som utbyttes. En helt underbar dag måste jag säga. Thank babes!

Nu hade jag tänkt att gå till affären och köpa lite godis, men jag vet inte om jag orkar. Kanske blir det att jag stannar hemma istället... Vilket problem va? :P

Dags att gå ut och göra stan osäker

Shopping shopping shopping! Jag säger bara en sak: SHOPPING! Nu ska jag och Kenneth till stan. Där ska förhoppningsvis lite smått och gått inhandlas. Om det inte skulle bli så ser jag i alla fall fram emot fikan på stan sen vid 14.00. Ska möta upp Bitta och Malin. Det ska bli så fint att träffa dem igen!

Ha en bra dag mina sköna!

Nu är det dags att göra sig iordning

Sen ska jag ta mig iväg till jobbet.

Ni får ha en bra kväll allihopa!

Idag borde jag plugga

Hoppas på en vacker höstpromenad i helgen


Faktiskt. Nu har det gått alldeles för lång tid. Eller jag är nästan klar med ena uppgiften och jag har faktiskt börjat på den andra också. Men jag vet inte. Det känns inte så bra innan man har kommit igång ordentligt. Så jag borde väl sätta mig snart. Men det är så mycket annat kul att fundera på.

Vad ska jag köpa imorgon? Vilka affärer kan tänkas? När ska jag träffa Bitta och Malin? Morotskaka vore gott... Jag kanske ska bädda sängen? Eller borde jag äta några mackor nu? Hur ska det gå att jobba ikväll? Eller borde jag helt enkelt börja plugga? Fast det kanske går något bra på tv...

Jag har diciplin. Inte. Kan man skylla på att det är fredag?

Abstrakt





Kan ni gissa vad det är? ;)

Godmorgon


den dåliga skärpan är avsiktlig, för en gångs skull

Kvällen igår var mysig. Vi åt middag, låg och pratade i sängen, gick till biografen i bitande kyla och såg filmen. Den var bra. Inte lika bra som första, men den var fortfarande bra. Lite jobbigt slut bara, mer än så säger jag inte ;) 23.15 var filmen slut och vi började promenaden hemmåt. Eller ska man säga springa? Det var något fruktansvärt kyligt ute så vi körde intervaller hela vägen hem. Ett litet ovanligt kvällsnöje sådär sent på kvällen. Men varm blev man om inte annat.

Tack för en mysig kväll älskling ♥

Maten står i ugnen och jag springer runt och fixar i ordning mig


I kväll ska jag ock Kenneth gå på bio. Vi ska se flickan som lekte med elden. Och jag hoppas verkligen att den är bra. Flera säger att man har för stora förhoppningar om den, och det kan jag tänka mig. Tur att jag läste böckerna för ett bra tag sen, så minnet inte är helt färskt.

Men först ska jag bjuda på moussaka. Tända lite ljus och göra det mysigt här!

Ikväll ska jag ge mig på att laga moussaka

Har aldrig lagat det själv, men jag vet att det är väligt gott. Just därför blir det väl äckligt nu! Kenneth har ju nämligen fått en receptbok på medelhavsmat där just flera moussakarecept finns. Så nu ska jag utforska köket och se vad jag kommer fram till.

 

Det är ju inte riktigt min grej att laga mat, men jag kan om jag vill och lägger ner energi på det. Och det händer alldeles för sällan. Ändå älskar jag mat och kokböcker. Älskar att sitta och bläddra i dem och skriva upp recept man ska laga. Men tror ni att man gör det? Vi har 11 kokböcker här hemma... Och ändå önskar jag mig ytterigare två!

 

Jag får helt enkelt börja laga spännande och rolig mat!


Söt Highland Cattle ville bada

Från söndagens promenad


Lön lön lööön

Snart får vi lööön. Det ska resultera i en shoppingrunda på lördag. Tralalalaaaa. Jag är på gott humör. Men det hinner nog gå över för nu ska jag plocka undan i lägenheten, diska och plugga.

Jag har kollat igenom lite bilder nu på kvällskvisten

Och jag hittade en... väldigt gammal om man säger så. Det är knappt att jag vågar lägga ut det faktiskt. Men jag gör nog det ändå. Så ni får se. Den är fem år gammal, så ni får ha lite överseende.


Typiskt!

Jag hade tänkt att gå och lägga mig tidigt, för jag är så himmlans trött. Bara för det kollar jag om det är något bra på tv ikväll. Och såklart är det de! De två sista avsnitten av säsong 5, i Grey's anathomy är ikväll. Från klockan 21.00 till 23.00. Alldeles för sent för en kvällstrött person som jag. Men jag ska härda ut! Det slutade ju så spännande sist.

Ikväll är jag ensam hemma

Kenneth har åkt till Täby för att jobba. Han kommer i och för sig hem redan i morgon, och jag borde vara glad att ha lite egentid för mig själv. Men det är fruktansvärt ensamt här! Man vänjer sig fortare än vad man tror (eller i mitt fall, vill låssas om) med att ha någon hos sig jämt. Jag vet liksom inte riktigt vad jag ska göra nu. Eller jo. Det vet jag, jag borde plugga. Men jag är lite för avslappnad för att börja.

Dessutom så är min handledare sjuk och den andra arbetsterapeuten är ledig imorgon, så jag är ensam på kontoret. Vilket betyder att jag inte har något att göra, så jag ska plugga där och behöver inte (läs är för lat) börja plugga nu. Hihi.

A big NO!!


Mina favoritjeans har gått sönder! Vad gör jag nu? Hade tänkt att köpa nya jenas nu i höst, men inte förens om någon månad eller två, då jag kommit i min vanliga kroppsform igen. Min lår har nämligen blivit något större, och det ska bort! Genom träning, inte svält! Ingen chailattediet á la Kissie här inte (även om chaliatte är gudomligt gott ;D).

Men tills dess hade jag tänkt att vänta, hur kul är det att köpa nya snygga jeans som kanske om någon månad eller två sitter som jag vet inte vad?

Jag är på jakt efter en snygg väst!


Den ska vara stickad och mysig. Eftersom jag är så fruktansvärt frusen utav mig! Är det någon som har ett tips om någon fin?

Jag saknar socialt umgänge med vänner

Känner att det var ett tag sen sist nu. Men alla verkar vara väldans upptagna, eller sjuka. Så känner ni att ni är lediga en kvällstid, och inte lider av h1n1 eller kräksjukan, call me! Jag klättrar på väggarna och nöter ut älsklingen med mitt pratande.

Jag börjar bli desperat!

Känner att min kreativitet har dalat lite här



Därför bjuder jag nu på ett gäng bilder som jag tog i samband med promenixen i söndags! En blandad kompott av olika typer av bilder och redigeringssätt. Vissa bilder passar exempelvis bättre i sepia än i färg. Eller kanske mer ljusa än i väldiga kontraster. Man får känna sig för lite när man redigerar, och det är det som är det svåra.

Söndagen




Bjöd på soligt väder med fyra timmars promenad tillsammans med älsklingen och kameran. Vi gick ut vid oset och njöt av det fina vädret. Tittade på de söta highland cattle som var ute och betade. Sen städade jag lägenheten och fick besök av lillsyrran. Hon skulle ut på skumparty och ville ha en sminkning och låna kläder.

Uppdatering kommer


Nu ska jag ner i tvättstugan, sen ska jag ut och ta en promenad! Dock blir det inte fyra timmar som igår!

Jag är lycklig

Jag är i Stockholm. Det säger väl allt? Kom hit igår vid 13-tiden, och farmor mötte upp mig på stationen. Vi åkte hem till dem och fikade lite och förberedde maten tills Kenneth kom hit från jobbet. Vid 18-tiden gjorde vi oss i ordning, sen, sen begav vi oss till stan och Göta Lejon. Musikalen Buddy Holly stod på schemat!

Vi tog oss ett varsitt glas vin uppe i parkettbaren, sen begav vi oss in till våra platser. Och den var så bra! Trots att jag inte känner igen varken låtar eller historian runt Buddy. Men det bästa utav allt! Eyecandy om man tycker om Brolle! Så snygg och charmig när han bröt av till sin norrländska. Så att man inte riktigt var insatt i vad som hände, det gjorde ju inget eftersom man hade något att vila ögonen på ;)

Idag ska vi ta en sväng ner till stan, innan tåget går hem 17.07. Hoppas på att hitta någon höstsnyggt att hänga in i min garderob!

Ha en bra lördag allihopa! Så hörs vi ikväll.


Jag vet att uppdateringen har varit dålig

Men jag är helt slut på kvällen när jag kommer hem från praktiken. Och så har min kreativitet dalat lite nu också. Kanske beror det på att vi går mot mörkare tider. Kanske beror det på att det inte händer något intressant i mitt liv för tillfället. Jag har inte heller några roliga bilder att lägga upp. jag ska ta mig i kragen och gå ut och fota. Kanske på lördag. En långpromenad med kameran. Det vore skönt. Jag vet nog exakt vart jag ska gå.

Tills dess. Trevlig kväll och hörs imorgon.

Uppe med tuppen


Har varit uppe sen 06.45 och fixat lite. Har varit på universitetet och kopierat lite artiklar jag tänkte roa mig på tåget med. Det tar ju trots allt ungefär två timmar att åka. Väl framme i sthlm möter farmor upp mig på centralen. Ska bli mysigt att träffa dem igen. Var ju några månader sen sist (syrrans student i juni). Sen ikväll ska vi iväg på Göta lejon och se Brolle i Buddy Holly. Det ska bli spännande :)

På lördag blir det shopping!!!

Imorgon drar jag till älsklingsstaden - STHLM!

Vi ska gå och se musikalen Buddy Holly imorgon kväll. Men innan det åker jag hem till farmor och farfar en sväng och hälsar på. Sen när Kenneth har slutat jobbet kommer han också över en sväng och så ska vi äta middag. För att sen åka ner till stan.

På lördagen sen ska vi ta en tripp på stan. Förhoppningsvis blir det lite smått och gott inhandlat! :)

Jag fryser fruktansvärt mycket på praktiken

En stor sjal hade inte varit helt fel att vira runt sig! Denna kommer från H&M. De har ju fått in så mycket fint där på sistonde.


Det här är en sådan dag som gick på fem minuter

Jösses vad fort denna dag har gått! Jag hinner knappt med. Och jag vet inte riktigt heller vad jag har gjort, men full rulle har det varit hela tiden. Så något vettigt måste det i alla fall ha varit. Har tagit på mig massor av uppgifter på praktiken. Så det känns roligt. Mindre roligt är att jag borde börja med examinationsuppgiften. Och då måste jag börja leta litteratur... Någon som har en bra bok om benfrakturer? Pertrokantär femurfraktur kanske?

Få en gratis fotobok från Fujifilm

Det är snart dags för att ta de där riktigt fina höstbilderna med nedfallna löv och hundratals varma färger. Eller att en mörk kväll koka en kopp te, krypa under filten och titta igenom bilderna från sommaren. Kanske funderar du på att framkalla bilder, och sätta in dem i en fotobok. Då har jag en idé! Varför inte kombinera alla dessa saker? Gå ut och fota något vackert, kryp upp i soffan och gå igenom alla foton och välj ut de bästa bilderna att sätta i en alldeles egengjord fotobok.

Det är nämligen så att Fujifilm har ett erbjudande till oss som har en blogg eller egen hemsida. Skriver du en text på minst 100 ord om själva fotoboken och publicerar det på din blogg, får du en gratis fotobok av dem. Ett erbjudande du absolut inte kan missa!

 

I en fotobok kan du skriva texter, sätta in bilder och göra layouten, precis som du vill ha det. Och det är enkelt. Det enda du behöver göra är att ladda hem ett program som finns på Fujifilms hemsida. Sen är det bara att börja experimentera med dina bilder och texter. Behöver du beskära bilderna eller redigera dem på något sätt går det också bra. Du avgör helt själv hur det ska se ut. Skulle du ha idétorka så har de massor av bilder på sin hemsida som ger den inspiration du behöver. Eller varför inte ta en design som kommer med i programmet du laddar hem?


När du väl är färdig. Då har du din alldeles egna fotobok som du kan titta i de där mörka decemberkvällarna då du bara vill drömma dig bort.

Intresserad? Klicka här så kommer du direkt till ansökan.


Ja mitt liv kretsar runt min praktikplats

Därför får ni uppdateringar om det. Idag har jag gjort lite av varje. Inget spännande egentligen. Har pratat lite med min patient, provat ut en Cross och skrivit i journaler.

I eftermiddags träffade jag min kära vän Bitta. Det var väl behövligt kan jag säga. Behövde att få prata av mig och ventilera mina tankar. Det är mycket lättare att prata med någon som sitter i samma situation. Vi tog en fika på Prego, efter att våran plan krossades av en glasdörr. Resten av kvällen har jag tillbringat här hemma tillsammans med min sambo och hans syster. De har gräddat våfflor och vi har kollat på Idol tillsammans. Nu har de däremot startat upp spelet Lips... Så ni kanske förstår hur jag har det? :P

45 minuters promenix


Bild lånad från Chrille - Noramarken 2009

Åh vad det är skönt att gå ut och gå! Varför gör man inte det oftare egentligen? Jag erkänner, jag är fruktansvärt lat! Men när förkylningen (eller vad det nu är?) har gått över så ska jag börja tokträna igen. Känner att jag behöver komma tillbaka till mina vanliga rutiner. Så länge får det bli cykelturer till praktikplatsen - fram och tillbaka. Samt promenader i det vackra höstvädret.

Dagen

Har bestått av huvudvärk, iprentabletter, hembesök, patientkontakt och journalskrivande. Jag är med andra ord lite trött i huvudet. Så därför ska vi spä på det här lite med pluggande (läsa engelska) och tvättande. Ska försöka ta mig ut och gå en sväng mellan maskinerna. Det är ju så härligt väder ute!

Nu har jag inte lust att vara sjuk längre


De ser inte så mycket ut för världen, men de är lovely!


Lila tröja - lila är min älsklingsfärg, om ni inte förstått det...


Så jag intalade mig själv imorses att jag var frisk. Sen åkte vi iväg till IKEA, skopunkten och Marieberg. Hem kom vi med massor av kassar. Köpte bland annat 2 par skor (10 cm klack, and I like it!) samt en underbar tunika i lila från H&M. Så nu har jag en lite mer höstig garderob. Och jag hoppas att det kommer finnas fler höstiga kläder i den från och med nästa lördag.

Resten av dagen har det inte hänt så mycket viktigt. Mer än att jag i alla fall inte är frisk. Men nu ska jag lägga mig i våran underbara dubbelsäng och fortsätta att läsa boken Tempelriddarna.

Nu har jag tröttnat på det här!


Bild: Jag
ored.

Jag är fruktansvärt uttråkad. Så jag vet inte vart jag ska ta vägen. Känner mig fruktansvärt lat och skulle helst av allt ta en tur på gymmet. Men det är det inte att tala om. Ska snart ta några alvedon till. Har ni några tips på hur man kan roa sig på ett stillsamt vis så tas de tacksamt emot! (Förutom tv-tittande och bokläsande). Men om jag hoppar in i duschen kanske jag kan ta död på några minuter. Och sen... Sen, är ett senare problem.

Ensam hemma

Älsklingen flydde fältet. Så nu är jag helt ensam hemma, igen. Men innan han gjorde det var han snäll nog att slå på favoritfilmen, Mamma mia - the movie och ställa fram lite bra och ha saker på bordet. En vattenflaska, näsdukar, läppsyl och två ballerinakex. Så nu är det jag som ligger nerbäddad i soffan och tycker synd om mig själv. Duscha borde jag också göra, jag ser inte riktigt klok ut!

Hoppas ni har en roligare lördag än så.

Jag kan meddela att sängen är enorm!


Det behövs säkerligen en karta och ett kompass för att inte hamna vilse i sängen. Men den är fin, och skön. Så det blir nog bra ändå. Man slipper garanterat att trängas. Men känner jag en viss person rätt så kommer det bli trångt i alla fall. För någon tycker om att sova nära. Nämner inga namn ;)

Ska kanske köpa madrassöverdrag imorgon. Och sen behöver vi ju införskaffa ett nytt överkast. Men det kanske får bli lite senare. Några fina kuddar till vore inte helt fel. Men vi får väl se. Måste ju först bestämma färger och lite sånt till rummet.

Nej nu ska jag se på Idol och äta middag. Exklusiva maträtten Pizza blev det idag.

Fotografi

Bild: Jag


Massor av snygga nyheter på H&M!


Jag hade tänkt att fixa massor av saker idag

Men så blev jag sjuk pang bom igår. Vilket har resulterat i 11 timmars sömn, och den sprängande huvudvärken håller envist i sig fortfarande. Jag ska släpa mig till vårdcentralen och köpa alvedon. Mer ork än så har jag inte för tillfället. Det där med att handla mat och förbereda inför kvällen... Det har jag ungefär gett upp. På sin höjd kanske jag orkar diska lite.

Helt plötsligt gick jag in i en vägg

Huvudet bultar, ögonen är svullna och röda, öronen gör ont och all energi bara försvann. Orkade knappt stå i duschen. Ska det bryta ut nu lagom till helgen?

Ja jag lever faktiskt fortfarande

Ikväll ska jag ha en tahandomdigsjälv kväll. Kenneth är i Täby så jag är helt ensam. Det betyder att jag gör exakt som jag vill och inte behöver slåss om tv:n. Snart ska jag bädda till sängen, lägga mig och läsa och bara ta det lugnt. Efter det ska jag duscha, länge! I riktigt varmt vatten. Sen ska jag se på Idol och kanske äta något till. Tända lite ljus och koka en kopp te. Bara till mig. Alldeles ensam. Och sen! Sen ska jag sova, sista natten ensam i min säng. Imorgon kommer Kenneth hem igen och då inviger vi dubbelsängen.

Skänkes någon?

Hur snygga är de inte då? Och sitter perfket gör dem!


En snabb uppdatering

Praktiken går bra. Sambolivet går bra. Allt går bra. Jag går bra (tänk aktivitet nu! Vad är nyckelordet för arbetsterapi?) ;)

Nej men (ett trött) skämt å sido. Här flyter allt på ungefär som vanligt. Kalendern är välfylld med saker som ska göras. Praktiken är rolig men samtidigt lite långtråkig. Jag hoppas fortfarande på mer patientkontakt. Men jag har i alla fall fått min första patient nu. Dock har jag knappt träffat henne, däremot har jag förskrivit en rullstol åt henne. Stolt! Jag har valt ut, ställt in och lämnat ut en rullstol. Ja, det kanske trots allt blir en arbetsterapeut av mig någon gång också!

Annars så har jag halsont och  Kenneth är sjuk. Och ni vet. När killar är sjuka... Jag behöver inte säga mer va? Men jag är i alla fall glad över att våran dubbelsäng kommer på fredag. Även om jag älskar att ha honom här, är det lite irriterande när han har någon hostandes och väsandes i örat på en.

Ja det var en kort uppdatering om mitt liv.

Förövrigt längtar jag till hösten och är extremt SHOPPINGSUGEN!!

Jag har lite dåligt med inspiration här

Så det blir inga direkta roliga inlägg för tillfället... Så... Nu ska jag skriva in lärandeplanen och maila in den till kursansvarig. Sen ska jag se Idol... Enjoy!

Nu ska jag pyssla ner sjuklingen i sängen


Bild: Jag
- observera att alla bilder på liljan jag lagt upp är oredigerade!

Sen är jag nog inte sen att somna jag heller. Är fruktansvärt trött efter en lång dag och än annu längre natt med dålig sömn!

Sov gott allihopa!

Hemma efter en hård dag på avdelning 82

Eller inte egentligen. Men jag har i alla fall träffat en ny patient. Så nu har jag träffat tre patienter på tre dagar. I ungefär 10 minuter vardera. Vilket patientkontakt man har! Tycker bara vi sitter framför datorn eller fikar. Men det blir nog bättre sen när man är mer självständig. Jag ska snart få min egen patient nämligen. Gulp!

Efter denna hårda dag orkade varken Kenneth eller jag laga mat. Så vi åt ute. Igen. För tredje gången på mindre än en vecka. Eh, ja. Det är väl normalt för en student? Jag kommer ju bli som blondinbella, köper kläder och äter mat på restaurang. Eller inte.. Jag är ju fortfarande student. Ett tag till i alla fall.

Myskväll

Nu ska jag hoppa in i duschen, smörja in mig med min lotion som luktar fantastiskt gott och sen klä på mig min lila mysdress. Efter det så ska vi koka Te, ta fram kexen och bunkra upp oss i soffan. Kvällen kommer avslutas där.

När vi väl ska sova, kommer vi krypa ner i nytvättade lakan. Finns det något lyxigare när man är nyduschad och får sova nytvättade lakan?

Nya snygga pjux från H&M


Me wantee!


Sorry för dålig uppdatering, men det har varit full rulle här


Bild: Jag

I fredagskväll träffade jag tjejerna. Vi firade Lindas födelsedag med middag, MarioCart och bamsememory. En skön och avslappnad kväll. Precis vad man ville avsluta veckan med.

Igår firade vi älsklingens födelsedag. Hela hans familj och min familj var här i några timmar. Fullt hus med andra ord. Men det var trevligt. Han fick världens finaste blomma, en lilja, från mamma som är helt underbar. Den ska jag försöka fota och få till några fina bilder som man kan förstora. Hoppas det blir bra bara!

Annars idag har vi tagit det lugnt. Kenneth är inte hemma för tillfället och jag har fixat lite här hemma i lugn och ro. Har bland annat möblerat om sovrummet lite. Till det bättre tycker jag, vi får väl se vad han säger sen.

Nej nu måste jag fixa med lite annat. Ska tvätta om en timme och sen laga storkok, massor av matlådor ska göras!

Ett smakprov från idag


Han kom hem igår

Och imorse när han gick lämnade han ett bombnedslag efter sig... Jag vet inte riktigt vad som hände. Det ligger ett paraply, mina skor och ett skohorn på golvet, i en hög. Strumpor på bordet, och när jag sätter ner fötterna på golvet när jag ska gå upp hamnar jag i ett par kalsonger.

Jag som hade tänkt att städa. Men det får han nog fixa själv. Ikväll, när jag är med tjejerna. Då ska han städa och baka tårta. Synd att det itne fanns någon tvättid ikväll också!

Det vräker verkligen ner

Och det tar emot att gå ut. Jag gymmade inte igår, så jag borde ta mig iväg idag. Men inte än tror jag. Ska försöka vakna och få bort huvudvärken. Sen kanske.

Hoppas ni har en bra fredag!

Dagens roliga på sjukhuset

På en avdelning sökte de en psykolog, så de gick ut med ansökan. Både internt och utanför sjukhuset. De fick totalt tre ansökan, men varav två av dem hann få andra tjänster innan de var klara med rektyreringen. Den sista var en ansökning från en man på 63 år. Som dessutom ville att sjukhuset skulle bekosta hans sista TVÅ år på utbildningen, för att han skulle kunna jobba där. Vilket betyder att han skulle kunnat jobba där när han var klar och 65 år gammal! Och redo för pensionen... Det som är illa är att det är alldeles sant.

Frågan är bara vart världen är påväg, eller vad det finns för spännande människor.

Why? Måste det regna så?

Bild: jag
- Min kvällsmat + två knäckemackor

Jag ska skriva i min dagbok nu. Och det är inte lite heller. Alla tankar och allt ska med. Allt som har hänt under dagen. Allt för att underlätta tankeprocessen samt uppgifterna. Imorgon ska jag ägna dagen åt att plugga ortopedi. Allt för att underlätta mitt arbete på avdelningen.

Ska diska också. Samt att jag borde gå och träna. Men jag är sjukt omotiverad, samt att det spöregnar ute. Så då blir man dygnsur på vägen dit. Och hur kul är det?

Nu är jag banne mig trött

Trots att vi inte gjort så mycket på jobbet, har vi gjort ganska krävande saker. Och många tankar snurrar runt i huvudet. Dagen har sett ut såhär:

- AT-träff
- Hembesök
- Journalskrivning
- Lunch
- Intervju m. ny pat.
- Seminarie

Det var väl inte så mycket tänker ni. Men ni skulle bara veta! Det är så jäkla mycket att hålla reda på. Hur man ska formulera sig, hur man ska agera, lösningar och allt där till. Men jag tror jag trivs. Och kommer nog trivas med rollen som arbetsterapeut!

Nu säger jag godnatt



Ska plugga lite till. Läsa Etisk kod för arbetsterapeuter, sen kommer jag somna sött. Ni får sova så gott så hörs vi imorgon.

En filosofisk tanke - vad har flygit i folk?

Jag vet inte hur jag ska skriva det här utan att få arga kommentarer eller konstiga blickar på mig. Men jag har börjat uppleva det som att alla paratar om självmord och negativa saker. Många i min närhet gör det... Tar du självmord gör jag det också. Gör du si, gör jag så. Jag bara undrar vad det är för något som har flygit i folk? Kan man inte vara glad och nöjd med livet längre? Är det nya trenden, eller är det jag som har blivit gammal på sistonde?

Wake Wake!

Jag gick faktiskt upp klockan 05 imorse


Enbart för att gratta älsklingen. Han trodde att jag skulle sova vidare, och bara säga grattis till honom. Innan han åkte. Men icke! Jag gav honom faktiskt en bakelse med ett ljus i. Och jag tror att jag träffade mitt i prick. Han blev sådär fånigt glad. Precis som jag älskar :D

Igår kväll firade vi födelsedagsbarnet lite. Vi åt på restaurangen Efesos. Kycklingspett med klyftpotatis och tzatziki. To die for! Sen gick vi hem och så fick han öppna sina presenter. Även där tror jag att jag träffade rätt. I alla fall med ena. En bok - övergiva platser (Jan Jörnmark). Eftersom han redan efter ha öppnat klart, la sig i sängen och ville läsa tillsammans :) Det andra var en necessär och tandborstfodral. Kanske lite tråkigt, men väl behövligt! Speciellt nu när han har blivit en businiessman! (Kände knappt igen honom när vi möttes på stationen, då han var klädd i kostym). Då kan han ju inte gå runt med en fult grå och orange nececär. Nej det går ju bara inte!

Några ord om praktiken

För det första har en jättebra och trevlig handledare. Jag har fått ett eget skrivbord, egen almanacka, datainlogg, sjukhuskläder (vita, javisst!), egna pennor och block, egna pärmar varav ena är till mina patienter. Jag är nästan som en i gänget. Bara att jag är student. Och lite yngre. Nej men annars är det bra. Jag kommer att trivas där skulle jag tro. Vilket är tur, eftersom jag ska vara där i 7,5 vecka!

Grattis på födelsedagen Älskling!


Nu börjar jag bli lite nervös inför praktiken


Bild: jag

Jag lyckades med att få punka... igen! På min cykel igårkväll. Va fan, säger jag bara! Så nu ska jag gå till sjukhuset. Men det blir nog bra. Då hinner jag lugna ner mina nerver och få frisk luft. Nej men jag ser fram emot dagen. Även om jag börjar bli väldigt nervös.

Hoppas eran dag blir bra också.

Nu ska jag upp på stan


Foto: jag

Ska in till Åhlens och köpa någon sminkborttagningsgrejs. Den vattenfasta mascaran är ju trots allt vattenfast, tro mig! Jag var ju tvungen att prova.

Sen ska jag möta upp sambon på stationen. Ska ju få ha honom här över natten. Sen åker han igen. Så det gäller att ta vara på tiden.

När jag besökte stan förra veckan


Köpte jag en mascara. Efter några rekomendationer blev det Max Factor - Masterpice. Och oj vilken bra mascara. Jag kan inte göra annat än att varmt rekomendera den. Jag köpte den vattenfasta verisionen. Ögonfransarna bli helt fantastiska. Den är helt underbar! Samt att den är i en guldig förpackning... Som sagt man ska inte gå efter utseende ;D

Av fem hjärtan får den möjliga

Outfit

 

Ja... I dag har dagen bjudit på mer matnyttig information om uppgifterna och hur praktiken ska gå till. Har även träffat handledaren. En jättetrevlig kvinna. Så det här ska bli kul. Blev lite lugnare av hennes ord.

Nu sitter jag här i soffan och försöker intala min huvudvärk att försvinna... Ingen träning för min del idag. Ska istället köpa hem mat och fira älsklingen som fyller imorgon.