OBS!

Det pågår en liten höstrenovering här i bloggen. Därför kommer det att se ut som ett smärre bombnedslag här ett tag. Fast, de som känner mig vet att jag inte kan ha oreda länge, utan kommer att försöka hinna med att städa upp här så snabbt jag bara kan!

Andra veckan med semester

Första veckan bjöd på en Sthlmstripp med älsklingen, två besök på arbetsförmedlingen som resulterade i "hör av dig om två månader", fint besök av Bitte med bebis och den obligatoriska noramarken med förfest hos Madde och Chrille.

Denna vecka med semester har bjudit på en internetlös dag, hatar Tele2 och glappande sladdar! Städ, tvätt, plock och smått och gott. Sen så tog semestern slut. Ska jobba eller skola in mig inom hemtjänsten (my god!), som det så fint heter, torsdag, fredag och måndag. Sen får vi se om det händer något ytterligare på jobbfronten.

Annars ser dagarna ganska lika ut. Söka jobb, söka jobb och söka jobb... Men nu har gymmet äntligen kommit igång med sina pass och på torsdag börjar min kör, så nu slipper jag sitta här hemma ytterligare en dag och inte ha något att se fram emot.

Te

Näst sista dagen på jobbet idag. Det innebar att vi gick ut och käkade på Coco thai, en väldigt mysig restaurang om man tycker om thailändsk mat. Sen fikade vi på jobbet. Lyckades tillslut trolla fram en kladdkaka som var väldigt uppskattad. Som tack för mitt arbete under sommaren hade mina kära arbetskamrater köpt en teplanta, planterad i en tekopp. Och så hade en av dem klippt och klistrat ihop ett kort. Jag blev glatt överraskad. Kan väl inte bli bättre än att kombinera mina två favoriter, pyssel och te!

Tråkigt att inte få vara kvar där men så är livet. Nu är det nya äventyr som väntar. Men först ska jag göra sista dagen imorgon!

Fika

Jag fick ett otroligt sug efter en fika. Och inte bara en sådan där vi måste äta något så vi käkar en macka. Nej utan en sådan där riktig fika med wienerbröd eller en kladdkaka med massor av grädde. Eller en morotskaka!! Riktigt onyttigt ska det vara i alla fall. Och något gott att dricka, som chailatte!


Unna sig


I mammas trädgård

Idag ska jag unna mig en riktigt god middag. Jag känner att jag kan behöva det. Nu när jag har tagit tag i så många saker och fixat och ordnat. Sen fick jag meddelande att sambon skulle vara i sthlm lite längre, och inte komma hem förens senare idag. Och det innebär att jag måste laga middag ytterligare en dag. Jag som hatar att laga mat!

Men istället för att stå och slava och göra egna köttbullar osv. Så gör jag något så superenkelt som pastasallad med parmaskinka och mozarella. Mumma!!

Idag är en bra dag

Först fick jag igång internet, efter 2 ½ dag utan (hur kunde man leva utan internet förr i tiden?). Sen var jag på ett träningspass och känner mig nu otrolgit hurtig. Men till det allra bästa, jag ringde bitte och bokade in en date på söndag. Har varit svårt att pricka in en dag i våra fullbokade scheman, men nu äntligen! Ska bara boka biljetter så är det klart sen. Och jag ska dit, även om jag ska behöva cykla! :)

Kan det inte bli helg snart?

Luktärt


2010-08-07

Näst sista veckan på jobbet imorgon...

Inspiration


2010-08-07

Dagen har spenderats tillsammans med mamma och syrran. Vi har shoppat, eller jag har shoppat blommor och nya krukor till vardagsrummet. Det blev mycket fint. Känns mycket mer hemtrevligt och snyggt här nu.

Inspirationen är på ingång!

Glad


I brist på inspiration och nya bilder får det bli en gamal klassiker.

Idag har jag fått beröm, både av en patient och en arbetskamrat. Och det kändes riktigt bra, jag tog till mig det och tänkte inte "så säger du bara". Nej i det här fallet kände jag att patienten verkligen menade det hon sa. Samma sak med kollegan. För tillfället kände jag mig inte som en förvirrad barnrumpa, utan jag kände mig profesionell, som en i arbetsterapeutgänget.

Tilläggas ska att detta är mitt första riktiga fall, och med riktigt fall menar jag inte alla dessa duschpallar eller krångliga rullstolar som jag brottats med i sommar. Nej det här är en klass för sig! En helt ny patient, jobbig problematik och ett enorm hjälpbehov. Ja det är så här det ska kännas. Full rulle! Jag har tillbringat 1 ½ dag med att dokumentera och se över allt därtill, enbart till det här fallet. Och jag är inte klar än!

Det är i sådana här situationer jag känner att jag nog har valt rätt trots allt!