Tog en kvällspromenad i solnedgången



Under promenaden gick jag förbi många vackra hus och trädgårdar. Här är ett smakprov på vad man kan se på väster.

Förövrigt, trevlig kväll!

Introduktion på jobbet


Det kommer bli en... intressant sommar. Har gått igenom massor av papper och riktlinjer (kommer inte ihåg någonting), tittat i hjälpmedelsförråden, gått runt på arbetsplatsen och så har jag fått min almanacka. Känner mig ganska pepp inför den 7:e, som är första riktiga arbetsdagen. Men som sagt, det kommer bli... intressant.


Girlpower


Med en bruten tummnagel, stela fingrar och trött arm rikare, har jag nu placerat mig i soffan. Idag har jag spenderat några trevliga timmar med tjejerna! Fem strike (vad heter det i plural?) lyckades ja pricka in till och med. Jag antar att ni lyckats lista ut vad vi sysslade med. Dock saknade jag en av vår "gängmedlem". Men jag önskar henne all lycka till och håller tummarna för att det storken flyger till rätt adress inatt!

Nästan så att jag trodde att jag bodde hemma hos föräldrarna igen

När vi bodde på landet så värmde vi upp huset och vattnet genom att elda med ved. Detta innebar att om ingen eldat på ett tag så fanns det inget varmvatten. Vilket gjorde att ibland fick man duscha i lite kallare vatten, eller att om någon innan duschat lite för länge, så kunde varmvattnet ta slut mitt i allt. Det hela vänjde man sig vid fort.

När jag sedan flyttade hemifrån, till lägenhet i stan, tänkte man automatiskt "vad skönt att ha tillgång varmvatten jämt, utan att behöva elda". Trodde jag, i helgen har vi nämligen varit utan varmvatten. I lördagseftermiddag hann vi duscha en snabbdusch, sen blev det kallt. Ängnade inte någon mer tanke på det, tänkte att det var en granne som tappat upp ett bad (vi bor ju trots allt i ett gammalt hus). Men igår skulle vi duscha igen, efter en spontan utgång i lördags. Jag hoppar in i duschen och det är varmvatten (vilket jag inte ens reflekterar över, eftersom man är så pass van). Men snart blir det kallt, riktigt kallt! Och det slutar med att jag gör lite acrobatiska övningar för att slippa få kallvatten på mig och för att kunna skölja ur håret.

Det hela slutade med att vi gick hem till svärfar och duschade. Tur att vi bor i samma stad!

Lördag


Nu är det helg. Detta skulle kunna ha inneburit sovmorgon, men icke. Eftersom sambon skulle iväg på någon biltävling nu på morgonen, tyckte han att det var onödigt att jag fick sovmorgon. Så nu är jag klarvaken, tyvärr. Men det gör inte så mycket, om jag får sovmorgon imorgon. Vilket inte är så troligt, men hoppet är det sista som lämnar en har jag hört!

Idag ska jag spendera några timmar på stan :) Hoppas att jag kommer hem med lite nytt att trycka in i garderoberna!

Dagen kan verkligen inte bli bättre

Besked efter besked kommer inrullande. Och alla är fantastiskt positiva. Det senaste är att vi har nu en godkänd C-uppsats. Äntligen är vi av med skiten! Jag säger som min partner in crime Wooopididooo!!

Grattis till oss, vi är bäst!!!

Det doftar hägg i mitt kök






Idag är jag ännu gladare



Har varit på nya jobbet och gått igenom det praktiska inför starten. Kan inte säga mer än att jag är positivt inställ och vill inget annat än att börja jobba! Och redan den 7:e juni är det dags!

Resten av dagen är oviss. Ska försöka plugga lite, annars vet jag inte vad som händer. En promenad kanske, lite pyssel kanske...

Kan känna mig glad nu

Idag har jag sagt upp mitt gamla jobb, för imorgon ska jag nämligen skriva på papprena för mitt nya. I sommar kommer jag få kondition, eftersom mitt nya jobb innebär att vara distriktsarbetsterapeut. I ur och skur.

Sen har också min sambo kommit hem, det var på tiden kan man säga. Med sig hade han presenter. Love presenter!!

kläder... Kläder... KLÄDER!

Usch, nu börjar jag bli sådär shoppingsugen igen! Har inte varit det på länge, eller rättare sagt så har jag spenderat pengar på lägenheten, vilket har gjort att kläderna får vänta. Men nu när det börjar bli lite varmare så märks det att utbudet i garderoben sinar! Därför är det snart dags för en sväng upp på stan!



Kläderna kommer från H&M.

Längtan


I rabatten hemma hos mamma ♥

Nu tycker jag att min sambo har varit borta onödigt länge. Och det har han faktiskt, för tillfället håller han och familjen på att åka tåg från Holland till Köpenhamn. Sen därifrån, imorgonbitti 05.11 går nästa tåg till Örebro. Så kan det gå när askmolnet rör på sig ;) Det roliga är väl att de ska få hem bilen från Arlanda på något sätt! Jag kan inte låta bli att skratta lite åt cirkusen det blev imorse!

Men men, utöver det så har dagen varit bra. Har pluggat lite tillsammans med Malin, sen våldgästade vi Bitte. Vi blev kvar där väldigt länge, nästan så att jag höll på att missa tvättiden. Attans! Men pratstunden var välbehövlig. Jag tror det var väl behövligt av oss alla att få ventilera våra tankar. Om inte var det så för mig. Bästa att passa på när de fortfarande bor kvar. Snart flyttar de ju, den sorgen!

Inte många dagar kvar nu!!


Efter en mycket skön och trevlig helg på landet, är man nu åter tillbaka i storstan. Detta innebär också plugg och massor av att göra. Börjar dagen med att åka till Universitetet och skriver lite på arbetet. Sen är det tvätt och städ av lägenheten som väntar. Tur att det är tråkigt väder idag!

Hade varit trevligt att få hem min sambo idag med, men så verkar det inte bli. Jävla askmoln!

Idag har mamma och jag fyndat på loppis

Har fyndat flera fina saker, men bland annat flera jättefina, gamla, böcker. Flera klassiker på gammelsvenska. Det är så jäkla roligt att läsa alla dessa dikter och prosor. Ett exempel är ett utdrag i en av Erik Axel Karlfeldts böcker:
 
Då riddaren: "Din slemme lurk,
du tror jag är en hednisk turk,
som altar slika lamm i burk?

Alla böcker bjöd i alla fall oss på ett gott skratt!! :) Trevlig kväll!


Kallt och ruskigt väder

Cyklade till Universitetet, pluggade lite med Malin. Tog en väng förbi ICA och handlade soppa, baguette och en bok. Skulle hem och krypa ner i soffan! Åkte hem, satt vid datorn ett tag, käkade lunch och hamnade framför tv:n. Kollade en stund på Barnen i bullerbyn (lagom avancerat efter att ha läst resultat om signifikans). Lade mig sedan för att läsa, blev tröttare och tröttare så jag bestämde för att sova en stund. Tvingade mig att vakna en timme senare (ops!), men lyckades somna om. Tvingade upp mig ytterligare en timme senare. Och nu sitter jag här. Det var den dagen!  Vågar inte sätta mig i soffan och läsa igen, då somnar jag väl ytterligare en gång!

Röd dag

Men det hindrar inte oss från att vara effektiva. Ska snart ta mig iväg till Universitetet för att möta upp Malin. Väl där ska vi försöka börja på resultatet i vårt arbete... Inte så jäkla kul kanske, men men. Ju fortare vi blir klara, desto fortare kan vi pyssla med annat!

Fy vilken natt det har varit by the way! Storm, regn, mörker och ensamhet. Sambon är ju nämligen i Holland, kul för honom men mindre roligt för mig :P Jag är ju van att slippa sova ensam nu, så den här natten resulterade i lite sömn.

Blå himmel

Tänkte bara säga att jag sitter i solen och njuter av det fina vädret :)

Sooool

Det är sol ute och en helt klarblå himmel. Ska alldeles strax bege mig ut i det fina vädret. Men enbart för att ta cykeln till universitetet. Väl där ska jag sitta inne och skriva en bakgrund till mitt och Malins arbete. Det känns sådär när det äntligen är så fint väder ute!

Forsar på väggen?


En fiskfors hemma hos mamma

Efter en dag tillsammans med mamma, besökande på diverse bilfirmor och provkörning av ett ufo, så är jag nu åter hemma i lägenheten. Sitter för stunden och redigerar lite bilder. Ska försöka framkalla lite också. Hade ju varit trevligt att någon gång börja pyssla och sätta in bilderna i fotopärmar. Om inte annat förstora upp någon bild att ha på väggen. Men jag vet inte, är inte supernöjd med några av bilderna sambon vill ha... Så nu gäller det att försöka enas! ;)

Äntligen helg!


Det är precis vad jag behöver. Lite lugn och ro, sovmornar och sol! Nu ska jag ta tag i de saker som blivit lidande i veckan... Typ städning av lägenheten och annat fix. Hade gärna suttit ute i solen en sväng, men det hinns inte riktigt med. Städningen är högtprioriterad, men jag får se hur långt jag kommer, för i eftermiddag ska jag ut på äventyr :) Som är ännu mer prioriterad :)

Dags att jobba en sväng

Kvällen spenderas på jobbet. Ska gå brevid på en ny avdelning. Spännande spännande!! Har lyckats ta mig igen om 4 ½ artiklar... Resten får jag försöka läsa imorgonbitti.

Vilket meningslöst inlägg det här blev.

Ny kurs

Nu har vi startat sista kursen på detta program. Forskning och Praxis heter den. Detta innebär att jag idag måste läsa sex vetenskapliga artiklar på engelska, för att se om ämnet och artiklarna vi valt är något att ha. Jippie... Eller inte. Började lite smått igår med tröttnade lika fort. Varför ska det vara så svårt att behålla koncentrationen i några timmar?

Och så tog det stopp, igen!

Sitter och försöker skriva ett riktigt bra personligt brev. Ett sådant där brev som får läsaren att fastna och inse att han/hon inte kan tänka sig att någon annan än att just denna tjej ska ha det här jobbet. Men hur lätt är det egentligen? Jag har kommit så långt som att skriva dit mina uppgifter... och datum. Och nu är det stopp. Fick till en bra överskrift också, sen var det stopp igen. Och nu har jag gett upp!

Har kikat igenom lite exempel som finns på internet men inget är tillräckligt bra. Det är svårt att motivera varför man ska få jobbet som arbetsterapeut, när man inte ens är färdigutbildad till det. Men har andra lyckats så ska väl även jag! Så det är väl bara att fortsätta spåna idéer... Har du något hemligt trick får du gärna berätta!!

Muntergök


Bjuder på en färgglad bild, då vädret ute är så tråkigt!

Vilket tråkigt väder det är ute! Det ser ut att börja regna vilken sekund som helst. Något som är ännu tråkigare är att jag börjar känna mig sjuk. Är hängig och känner mig tung i huvudet. Jag som precis kommit igång med träningen ordentligt... Men vad gör man?

Idag ska vi fortsätta skriva kompleteringarna, dagen igår spårade ur då vi båda inte känner oss på topp. Så nu är det nya krafter som ska försöka ro i land den där förbannade uppsatsen. Önska oss lycka till!!

5 veckor kvar till examen


Var på besök hos mamma i helgen, och där är våren precis kommen.

Ytterligare en ny vecka. Dagarna går fort nu, det är knappt så att man hinner med. Med den här veckan är det bara 5 veckor kvar till min examen. Sen är jag färdigutbildad! Hur konstigt känns inte det? Sen förväntas jag hitta ett jobb som ger mig inkomst, börja betala tillbaks på lånet som gett mig möjlighet att flytta hemifrån och på riktigt ta hand om mig själv. Läskigt värre.

Men nu är det måndag, och 5 veckor kvar. Detta betyder att jag har lite annat att stå i, utöver vardagstankarna. Kompleteringar till den slutliga inlämningen av C-uppsatsen ska fixas idag, alternativt att vi måste sitta imorgon också. Sen är det dags att börja skriva på nästa arbete, en systematisk litteraturstudie. Ämnet är Stroke, så är det någon som har en rehabiliteringsform inom Stroke som är intressant, hör av er! Jag har nämligen ingen aning.

Äntligen


Nu har lägenheten börjat få lite form och färg.