Jag vill ha tillbaka snön!!!!

Fan, varför ska man alltid gnälla för? Jag vill att det snöar, igen. För just nu spöregnar det. Och det ville jag ju inte!! Faan, snöa!

Min gamla kärlek är på tv


Samlar på mig vuxenpoäng genom att titta på Förkväll. Eller något poäng kanske. Jag har turen att min gamla kärlek Brolle är med i dagens program. Ohhh, dreggel! En jordnära, obotlig romatiker, charmig norrlänning med underbar röst och härliga åsikter. Jag blir lika förvånad varje gång jag ser honom, hur lugn och charmig han verkligen är.

OS-guld!

Vilken spännande kväll det var igår. Och så blev det ett OS-guld också. Det kan ju inte bli bättre. Bra jobbat killar!!

Idag ska vi fortsätta med C-uppsatsen. Det ska skrivas bakgrund och slipas på syfte etc. I går skickade vi iväg 49 enkäter till alla arbetsterapeuter på USÖ. 49 enkäter á la 7 sidor vardera, 49 svarskuvert som skulle märkas med adresser och 49 internkuvert ut till arbetsterapeuterna. Med andra ord var det mycket att pyssla med igår. Men det gick tillslut. Så nu är det bara att börja skriva som tokar. Tjoho!

Typiskt!

Ja mig i sängen för att njuta av den bok jag precis börjat läst. Solen strålade in genom fönstret och ögonlocken blev allt tyngre. Självklart somnade jag, jätteskönt. Men så kom jag på varför jag aldrig ska sova på dagarna. Jag blir helt kocko i huvudet!! Så nu sitter jag här och det känns som jag har gått in i en vägg. Mår riktigt illa och tycker synd om mig själv. Ingenting gott har vi hemma heller, som man kan tröstäta :P Så nu börjar jag på köpet bli väldigt hungrig. Fy. Notera, INTE sova på dagen!!

Shoppingbegär

Denna gång fina tunikor samt böcker. Underbara böcker som jag sedan ska fylla min nya bokhylla jag ska köpa till nya lägenheten. Dags att ta sig ut på bokrean i år :) Har ni några böcker som ni kan rekommendera så får ni gärna skriva dem i kommentatorfältet! Sophie Kinsella, Marian Keyes, Camilla Läckberg är ju underbara författare. Så riktigt tjejiga böcker, blödiga böcker, deckare och "in real life" böcker, typ inte utan min dotter osv. Mottages tacksamt!

Men kläderna då, jag måste bara få visa er dessa fina tunikor... de ligger redan i shoppingkorgen, sådet är bara att trycka på "till kassan-knappen" :)







Väderprognos

Sitter och kollar på nyhetsmorgon, har därför sett på vädret några gånger denna morgon. Den lokala väderleksrapporten angav att det skulle vara mulet men uppehåll. Detta bevisar att de inte riktigt har koll på läget, som vanligt. För här hemma fullkomligt vräker det ner! Nej men uppehåll var det väl? Suck! Det blir termobyxor och kängor när jag sen ska bestiga kyrkbacken hem mot Bitte. Kanske ska ta med mig ett trangiakök och en spade om jag snöar in under färden. Kanske jag behöver bygga en igloo och vänta på hjälp! Just nu ser det inte så ljust ut. Ja Bitte, du vet vilken väg jag har gått om jag inte skulle dyka upp sen. Så du kan ju påkalla hjälp om jag är försenad mer än en timme ;)

Godmorgon underbara måndag


Efter en natt som varit fruktansvärt kall (!!) är det nu underbara måndag, igen. Idag är det också den officiella startdagen för skrivandet av C-uppsatsen. Äntligen. Har i några veckor jobbat parallellt med kursen forskningsmetodik med att påbörja C-uppsatsskrivandet. Men nu är det alltså dags. 10 Veckor utan en enda föreläsning, några enstaka seminarium, annars är det 10 veckor fritt spenderandes med C-uppsatsen. Vilken dröm tänker ni, ingenting på 10 veckor. Men då ska man också ha en bra disciplin och hinna med allt som ska skrivas. Det är svårt att veta hur långt allt tar eftersom vi inte gjort något sådan här omfattande uppsats tidigare. Men det är bara att kämpa på!

Därför är det snart dags att trotsa snöstormen och bege sig till Bitte. En enkätundersökning ska utformas och följebrev ska slipas. Busy woman, you know.

Helg

Helgerna går otroligt fort nu för tiden. Man hinner knappt börja njuta innan de är över igen. I fredags var det sushi med tjejerna, väldigt mysigt :) I går var det snöoväder och totalt kaos, ändå trotsade vi vädret och gick ut en sväng. Men det var ingen behaglig promenad utan rena rama pinan!! Dagen fortsatte med alfapet och Melodifestivalen. Och slutade framför herrarnas längdåkning i Vancouver. Fan vad spännande det var!!

Dagen har bjudit på en promenad på 2 ½ timme. Nu sitter jag mest och väntar på att få gå till dansen. Kvällen bjuder på tvättid, och om jag har tur - Mamma mia, the movie!

Dags att sätta på sig kläderna för kvällen

Snart är det dags att ta sig upp mot stan. Sushi med tjejerna står på schemat. Det ska bli riktigt trevligt. Inte lika trevligt att gå till stan, kommer bli helt blöt. Men jag behöver verkligen friska luften om jag ska orka hålla mig vaken ikväll. Ingen nattuggla här inte!

Ha en trevlig fredagskväll allihopa :)

Sista (förhoppningsvis) salstentan avklarad

Riktigt skönt att vara av med den. Nu är det helg på riktigt. Detta firar vi med att krypa ner i soffan och kollar på film. Vetetofflorna och täcket på! Ikväll är det middag med tjejgänget. Så det är uppladdning som gäller.

Han som fann den vann den?

Idag hittade jag en skitsnygg tröja som låg på golvet, och som jag provade. Den passade perfekt till mina jeans. Känner för en slapp dag med ett par jeans och en tröja som inte sitter så tajt (vilket inte finns i min garderob tyvärr).  Tråkigt nog var tröjan inte min. Så jag slängde iväg ett mms till sambon och berättade vad jag hittat. När meddelande levererats fick jag ett samtal "ge fan i min tröja!"

Vadå? Den som fann den vann den? Slänger man sina kläder överallt, så tycker jag att det vore fritt fram att plocka det man vill ha! Och hade han kunnat haft mina kläder så hade han självklart fått låna dem. Men sååå tråkigt att han inte kan det då! ;D

Nu till frågan, vågar man använda tröjan eller ska man låta bli?

Jag har kommit över en riktigt rolig sida

Den handla om felskickade sms. En riktig humörhöjare! Bör besökas!

Tänkte bara meddela världen att jag lever

Jag försöker bara förstå allt till tentan i forskningsmetodik på fredag. Vilket inte är lätt. Därför ska jag nu sätta mig och läsa allt igen.

Vad tokigt!

Kenneths syrra kom över med ett helt gäng ELLE Interiör-tidningar. Allt för att hitta inspiration till vår nya lägenhet. Men nu till problemet. Jag måste ju tentaplugga! Och min motivation är inte den bästa. Vad göra? Jag blir ju så nyfiken att jag bara MÅSTE läsa tidningarna.

Tentaplugg


Idag ska jag fortsätta tentaplugga, detta tillsammans med Bitte. För att motivera oss själva så har jag tänkt att ta med det godaste téet ever! Green chai.

Ett inlägg som skulle ha publicerats igår, men pga krångel med blogg.se, så blev det uppskjutet

Nu är lägenheten vår. Så länge vi vill i alla fall. I april går flyttlasset igen, denna gång till en 3 rok på väster, 10 min från centrum. En lägenhet på 89 kvm, 3,20 meter i takhöjd med två kakelugnar och klädkammare. Lite annat än en fjuttig studentlägenhet på 48 kvm. Och jag tror att vi kommer trivas perfekt.

Dagen kan inte bli bättre efter det, och Kallas OS-guld. Se! Jag håller mig uppdaterad om något som för mig inte är intressant. Men jag försöker i alla fall. Så är det när man har vänner som följer OS slaviskt, det är bara att försöka hänga med ;)


Godmorgon alla morgonpigga


Ligisterna i backen, vet inte vilka det är


Se upp i backen


skidproffset själv

Nu börjar klockan äntligen bli vettig i tid. Klockan ringde 06.45, och det var sjukt segt att gå upp. Så segt att vi låg kvar i sängen i 35 minuter. Älsklingen skulle nämligen jobba hemifrån idag, därför var det också ännu segare att gå upp. Men nu är jag uppe. Ska förbereda mig för dagen och sedan är det tentaplugg som gäller. Bitte, det är dags att vakna!!

En härlig helg med mycket sol

Just nu orkar jag inte skriva mycket mer än så. En härlig dag i skidbacken igår och avverkade träff med alla föräldrarna (nästan). Idag har det varit mysdag med semlor och dans. Kvällen ska jag spendera i tvättstugan och framför tvn. Jag har inte pluggat och det skiter jag i!

En härlig dag i backen


Några timmar på jobbet

Gick fort. En kväll av förvirrade tanter och potatisbullar. Jag måste faktiskt erkänna att jag saknat dem. Så det var trevligt att jobba en kväll. Omväxling förnöjer.

Snart ska jag sova. Gick ju upp tidigt idag och ska upp tidigt imorgon med. Ytterligare en dag i skidbacken. Invigning av de nya skidkläderna. Så nu gäller det att vara utvilad. Får se om älsklingen är lika utvilad, eller om det blir en tidig kväll imorgon. Så kan det gå när man inte tänker efter före. Han ska nämligen ut med grabbzen, och då förstår ni vad jag menar?

Nehe... Om man skulle ta och göra sig iordning, värma vetekuddarna och bädda sängen med alla täcken och filtar. Behöver jag säga att det är kallt?

Seminarium avklarat

Nu är det fredag, alltså helg igen. Inget negativt med det, men veckorna går alldeles för fort för att jag ska hinna med. Idag ska jag fortsätta plugga... I alla fall i en timme framåt. Sen ska jag förbereda mig för ett kvällspass på jobbet. Otroligt roligt, men jag får ju i alla fall något att se fram emot den 27:e nästa månad :)

Jag har gjort något jag aldrig trodde att jag skulle göra

Jag har köpt ett skidställ. Och så har jag blivit sponsrad med en skidhjälm och skidglasögon. Nu är det bara skidorna och pjäxor som saknas. Sen är jag fit for fight. Helt otroligt. Ska bli intressant att inviga allt på lördag!

Nu: engelska artiklar.

Aha

Dagen har gett några framsteg med C-uppsatsen, och några Aha-upplevelser. Så nu är vi på banan igen känns det som. Vi får väl se om vi är lika happy på onsdag ;)

Nu så borde jag läsa artiklarna inför seminariumet imorrn. Men tror du man orkar det efter en dag som denna? Förutom att mitt minne har försvunnit så är det inte mycket som vill som jag vill. Därför är det inte lockande att plugga mer. Därför, så kollar jag nu på en repris av top model :)

Ge mig vår


Dunkande huvudvärk

Härligt värre. Seminariumet gav mycket, men inte så att man blev klar i skallen över vad det var vi skulle göra. Utan nu är allt 100 gåger värre. För att krydda på det hela så måste jag laga middag. Härligt när man kommer hem 17.30. Att ta ur köttfärsen ur frysen, förbereda övrigt, låta tina... Nu har jag tröttnat på hopkokade middagar, jag vill helst veta iförväg vad jag ska äta, för min inspiration finns inte när det gäller att komma på mat sådär på direkten. Och jag vill inte ha köttbullar och makaroner för att man inte orkar göra något ordentligt. Så nu ska jag koka potatis, steka lök och göra köttfärsbiffar. Lagom avancerat.

Vet inte riktigt vad jag ville få fram med det här. Mer än att jag är frustrerad, inte riktigt har tid med allt som händer och sker just nu. Har bara lust att gå och lägga mig i ett hörn och sova i sisådär några månader...!!

Dags för en halvdag på Universitetet

En dag som ska spenderas på universitetet, för ovanlighetens skull. En av de sista dagarna man kommer vara där över huvudtaget. Det är bara att ta till vara på dagen. PM-Seminarium dessutom. Vet inte riktigt vad det hela ska gå ut på, men skitsamma. Det blir nog bra.

Hoppas på att få ett speciellt samtal idag. Det vore guld!

Kreativiteten flödar över

Ja det bara sprutar idéer omkring mig. Som vanligt när man egentligen behöver plugga, suck! Men just nu är jag uppe i mängder av projekt som jag vill testa mig fram med. Det är tavlor av alla dess slag, papper- och tygkreationer, sänggavlar och nu senaste projektet en random light lampa. Det kommer bli så snyggt!!

Men först så ska jag väl städa lite... och diska... och laga mat. Typiskt!

Jag ser det snöar

Tänkte vara duktig idag och gå upp 07.30 för att ta en morgonpromenad. Men det gråmulna vädret och att det snöade (igen!!) gjorde att jag ställde om klockan till 08.00 och somnade om. Det är svårt att lämna det varma täcker för att gå ut i snön. Istället får jag försöka ta en sväng senare i eftermiddag.

Så länge ska jag plugga, diska och kanske till och med städa.

Jag har skapat mig lite projekt






Ett av projekten heter sänggavel. Jag håller på att utforma idéer till hur det ska se ut och så vidare. Än så länge är mina planer lite flytande, men de håller på att ta form. ge mig en dag till eller två. Ni kanske förstår typen när ni ser bilderna? Jag tror i alla fall att det kommer att bli kanoners. Vad tror ni? Nu ska jag bara inviga min andra kompanjon i planerna... Tyvärr kommer man väl inte få inreda precis som man själv vill ;) Men sen när jag ska inreda min halva av kontoret, då ska ingen vara ivägen för mina planer. Mohahaha, ja förutom pengarna då... De har ju en tendens att inte vara så många.

Budskap

"Carpe diem quam minimum credula postero"

Måste bara få nämna en underbar inredningsblogg

Ja, de finns en uppsjö av dem. De kan vara roliga och titta på, men man inser snart att allt är dyrt och svårt att få till. Men nu när jag behöver lite extra inredningsinspiration, hittade jag den här design och inredningsbloggen. Mycket underbara bilder och "gör det själv-avsnitt". Jag vet nu exakt vad som ska pryda väggarna i lägenheten!

Ett skönt avbrott i vardagen. Om någon har något mer tips på bloggar med "gör det själv" grejer. Så speak out!

Svåra koncentrationssvårigheter idag








Whopididooo

Jag börjar känna ett litet hopp växa. Nu håller vi alla tummar att det går vägen. Tills jag vet fortsättningen ska jag plugga. Ja, det är ju måndag igen. Ny vecka med nya arbetstag. Tyvärr. Men för att muntra upp mig själv kan jag bara tänka på den underbara helgen som vi precis lämnat bakom oss. Så bra har det inte varit på länge :) Mysfaktor på hög grad.


Effektiva dag, eller effektivaste helgen i att ta det lugnt, på länge!


Ja, en helg där det har handlat om att ta det lugnt. Det har vi här hemma lyckats bra med! I fredagskväll tog vi en långpromenad över hela stan. Vi var egentligen och kollade på en lägenhet med istället hamnade vi lite här och var i stan. Igår var vi på stan några timmar, jag brände lite pengar, men fick tag i massor av nödvändiga saker. Nu är det bara ett skärp från Saddlers som saknas! Vi hann även med en fika på favoritcafét Wasa. När vi väl kommit hem gick jag igenom mina garderober, vilket resulterade i en JÄTTEhög med kläder som nu befinner sig i två kassar på golvet. Kvällen avslutades framför tv:n och Lips.

Idag har vi varit ute och gått i cirka 4 ½ timme. Vi fikade på svampen (vilket utsikt!), letade skiddress och njöt av det underbara vädret. Sen när vi väl kom hem var det i princip att vända innanför dörren, för sen var det dags för min första danslektion. Orientalisk dans, och det var sjukt roligt. Ser fram emot nästa veckas lektion.

Nu ska jag putsa stövlarna och måla naglarna, sen är det dags att ta kväller! ♥

Nu e de slut på veckan....

"Det finns en dag då man kan andas ut
Man slipper chefens tjat och kommer hem till slut
Sens i moved here all i do is mysa mys (Yes we do)
De e dags för fredagsmys om de e så e det sista jag gör

Snart e de fredagsmys
Hoppas inte föräldrarna stör
Nu e de slut på veckan
De e dags för fredagsmyyys"


Nu är det heeelg

Underbart underbart. Dagen ska spenderas med... trumvirrvel... kurslitteraturen! Grattis. En otroligt spännande dag. Som vanligt. Jodå satte.

Pluggdags igen


Besöket på vårdcentralen resulterade i medicin. Thank good! Så nu ska jag fortsätta mitt ihärdiga pluggande för att få kväller någon gång.

Morgonstund har guld i mun

Jag tog mig ur soffan tillslut (efter att ha legat där i cirka två timmar). Har till och med hunnit plugga ett tag nu. Ganska bra att gå upp tidigt på morgonen tror jag. Eller i alla fall klockan 8. Men nu ska jag snart ta mig till vårdcentralen och se vad de kan hitta på för något roligt där. Lite prover kanske? Sen är det dags att plugga igen.

Skönt att det slutat vräka ner snö åtminstonde. Nu snöar det bara lite lugnt. Huuh.

Nu blir det till att tvätta

Det jag orkar det vill säga. Resten lämnar jag åt min kära sambo, så han har något kul att se fram emot i helgen! Varva tvättandet med pluggande. Två flugor i en smäll. Bägge sakerna är lika tråkiga. Haha.

Ja... Jag är lite trött, och skulle inte tacka nej till sällskap framför tv:n. Men livet vill inte alltid som man själv vill. Och sambons jobb ville definitivt inte som jag ville. Jag ville ha myskväll och skåla med tranbärsjuice (urk!).

En dag med både positiva och negativa sidor


Jag har kämpat mig fram och tillbaka till bibblan. På vägen var det en postmopedist som fastnat i snödrivorna mitt ivägen, en traktor som kört av gångvägen han till en början ploggade och stod sedan och vägde i en brant backe ner mot vägen. Annars bara ett allmänt snökaos. Gångvägarna finns inte kvar för det har blåst så mycket snö överallt, att det enda som påminner en om att gångvägen faktiskt ligger där är en smal stig som ringlar sig fram.

För att bättra på det här negativa har jag suttit och pluggat, och inte förstått något alls. Sen har jag gått och blivit sjuk på kuppen. Härligt! Just det jag behöver för tillfället. Och så är inte älsklingen hemma ikväll och kan ta hand om mig. Nej istället ska jag tvätta all tvätt... Vilket lär innebära en tvättid till innan helgen är slut!

Det enda som är positivt är att framtiden börjar se lite ljusare ut! Alltid något.

Fan!

Insåg precis att jag måste gå ut i dag i alla fall. Har två böcker som måste lämnas tillbaka på biblioteket senast idag. Varför just idag!?!

Snöstorm

En härlig snöstorm härjar utanför mina fönster. Eller det lilla jag ser ut genom dem, eftersom snön har blåst och lagt sig på dem. Det kan ganska mörkt i vardagsrummet kan jag säga.

Vilken tur att man inte ska ut något idag. Istället ska man ju sitter inne och plugga hela dagen. För det är ju mycket roligare. Speciellt i en kall lägenhet när man inte mår toppen.

Underbar dag

Vaknar, går upp och duschar, tar det lugnt och sitter med jobbansökningar. Då ringer älsklingen och kommenderar mig upp på stan till ett möte, på direkten. Får kasta på mig kläder, smink och bege mig till stan i racerfart på cykel. Hemma igen efter 45 minuter svettig som få och stressad. Så nu tänker jag banne mig inte gå någon annan stans på hela dagen.

Nu sitter jag här och väntar på Bitte (jag försöker väl lära mig nya namnet ;) ) och vi ska ta tag i C-uppsatsen. Gissa om jag är taggad. Vill helst gräva ner mig och skita i sista terminen!

Suck

Har inte orkat skriva något idag. Vi gick rätt in i väggen med C-uppsatsen, så efter besöket på sjukhuset var allt upp och ner och dagen förstörd. För att spä på det hela gick jag och Kenneth till gymmet, fy fan! Och sen tröstshoppade jag mat på ICA Maxi... 1000 kronor fattigare. Kul! Inte fick jag med mig något speciellt kul att se fram emot heller... Kanske att de där kiwisarna var roligast eller kakaon, eftersom jag vet att jag tänkt göra en kladdkaka imorrn. Ja inte vet jag. Nu ska jag trösta mig med att titta på tv, eller duscha...

Haha, muntert inlägg. Men så är verkligheten, inte alltid kul.