Utrensning

Nu har jag rensat i mina lådor, och bland mina skor. Har slängt massor av kläder och ett par skor. Jag sörjer skorna, men de var så utslitna nu. Men fruktansvärt sköna, det finns inget bättre än redan ingådda skor! Utrensningen resulterade i alla fall i att jag ska sälja tre par skor, två i strl 39 och ett par i strl 38. Och att jag har lite kläder som jag måste köpa nu, för att komma i balans med slängandet. Trosor, bhar, strumpor, thisa och linnen. Får se om något av detta följer med mig hem på torsdag. Då jag för övrigt ska träffa S på stan. Hoppas på bra shopping!

Glöm inte Desperate ikväll!!



Promenader

21 000 steg har jag gått i dag. 10 000 steg om dagen är rekomendationen. Jag känner mig stolt, en sådan lång promenad OCH att jag har gymmat i dag. En riktig friskvårdsdag. Dock är jag trött i benen nu, är inte så van att gå så långt. Och trots att jag hade mina promenadskor hela dagen, så känner jag av det lite i fötterna. Men åh så skönt det känns efteråt.

Det blev en långpromenad med Johanna, runt platser där jag aldrig varit förut. Har kollat runt på hus och områden. En trevlig promenad, trots blåsten. När jag kom hem hade jag ungefär hela sandlådan i ansiktet upptäckte jag, när jag kollade mig själv i spegeln. Vajjert! Hann även med en sväng på Åhlens, där jag inhandlade en stor ugnsform och en bakform. Så nu kan jag äntligen göra min efterlängtade Lasange och Kladdkaka. I helgen tror jag, närmare bestämt!

Nehe, kvällen bjuder på underklädesrensning till shoppingen på torsdag, och en lång dusch. Ni glömmer väl inte Desperate Housewives 21.00?



Gymmat och handlat

And I am back. För stunden i alla fall. Har varit på gymmet en sväng och handlat maten. Det blev några minuter på orbitreken, en runda vid maskinerna som sedan avslutades i solariumet. Otroligt skönt, och jag tror mig skymta några små fräknar i ansiktet också. Banne mig! Har handlat middag för några dagar framåt. Hoppas på att kunna handla lite mer på söndag då mamma kommer in till stan med bilen.

Nehe, om man skulle börja göra iordning sig för nästa promenad då. Mot stan. Jag stinker solarium, men det får hon stå ut med (ska ju träffa Johanna). Duschar ikväll då jag har varit ute och gått i stormen. Har väl halva sandlådan i håret känns det som.



Jag ser lite blå himmel

Godmorgon gott folk! Hoppas ni sovit bättre än jag. Har legat och vridit och vändit på mig hela natten känns det som. Men men, jag är inte så trött... än.

Tänkte släpa mig upp till gymmet så här på förmiddagen. För att sedan gå direkt till Willys och inhandla lite mat. Det kommer bli massor av promenader idag har jag på känn. Promenad till gymmet - promenad från gymmet till affären - promenad hem - promenad till stan - promenad med johanna - promenad hem. Stegräknaren på! Känner mig inte heller så peppad inför gymmet, det är så långt att gå när man inte kan cykla. Vilket problem!

Ha  en bra tisdag!



H&M

Denna sötnos finns på H&M för 198kr, och skulle lätt kunna finnas i min garderob i vår.



Ja jag börjar få lite shoppingbegär igen!


Veckans to do!

∞ Tisdag: träna, träffa Johanna, DH
∞ Onsdag: fältstudie i Fjugesta
∞ Torsdag: tvätta, skriva på lgh-kontrakt, träffa Sandra (?), träna
∞ Fredag: tentaskrivning
∞ Lördag: tentaskrivning, träning
∞ söndag: trädgårdsmässa med mamma.



Fjugesta?

Första dagen på fältstudien. I Fjugesta blev jag så snällt plaserad. Och jag kan tala om för er som aldrig varit där, det är verkligen världens ände! Det tog en kvart i sakta lunk promenera från absolut ena sidan till andra sidan, av samhället. Mer än så var det inte. På bussresan dit, började jag och en klasskamrat till mig undra vart sjutton vi var på väg någon stans. Kringelikrokiga vägar åkte vi på, längre och längre in i skogen. Det ena fallfärdiga huset efter det andra passerade bussfönstret. Sen äntligen kom skylten "fjugesta"! Och vi kom av bussen och stannade häpna. Var det här allt?

Japp, det var min dag! Har annars fått träffa tre riktigt trevliga arbetsterapeuter och fått information om bostadsanpassningar och hjälpmedel. Hann även med ett hembesök. Nästa fältstudiedag är på onsdag, och då ska jag gå på bostadsmässa och få vara på dagrehab. Det ska bli kul!

Ps. Nu har jag tackat ja till lägenheten!



Thank god!

Och Curtan är äntligen inlämnad! Precis lagom till att Gossipgirl börjar. Så, nu är pinan över. Nu är det bara att vänta på återlämnandet och inse att man har X antal kompleteringar som ska göras. Detta innebär också att ni slipper höra på mitt gnäll om Curt. Så bye bye Curtan.



- Älskling, middagen är serverad

Så här på kvällskvisten lagade jag lite middag till mig själv. Det är skönt att bo själv, för då behöver man itne tänka på vad andra gillar och inte gillar. Jag gjorde en sallad, inspirerad av en klasskamrat till mig.

Inehåller: couscous, hackad spenat, lax och smulad fetaost. Serverad med lite keso. Skulle haft en citronskiva för bästa tänkbara kvalité.





Då var det åter söndag

Sommartider, jag känner det nånting på gång. Sommartider. Fan heller!

Jag är fortfarande trött, efter min sovmorgon. Hamnade i säng klockan 12 igår kväll, efter att ha ställt om klockan, och gick inte upp förens vid 11. Och nu känns det som om hela dagen har gått. Tråkigt nog. Tänkte ta och till gymmet såhär mitt på dagen, på en söndag. Jag har nämligen fått punka på cykeln... Igen. Precis lagom när jag fått bakdäcket lagat. Jippie. Men för att komma tillbaka till gymmet. Så är det skönt att promenera för att sedan träna. Men vädret är inte så hett. Det är gråmulet och lite disigt. Och jag har ingen lust.

Annars så ska jag skriva klart diskussionen om Curt, städa, laga mat, plugga lite ytterligare och sen förhoppningsvis ta kväller tidigt. Tvättandet tog jag hand om igår kväll. Tvätta en lördagskväll, otroligt kul.

Typiskt! Nu började Mcleods döttrar på tv:n. Ett riktigt skitprogram, men är man trött och inte riktigt orkar gå till gymmet. Så lockar det riktigt mycket att ligga i soffan och slötitta på det.



Släckte du ljuset?

Jag gjorde i alla fall det. Och några Örebroare med mig. Staden var mörkare än vanligt. Dock inte den skillnaden som det är på bilden nedan.





Ni glömmer väl föresten inte att ställa om klockan inatt?



Ingen hemlighet



Det jag tänkte berätta är, jag ska flytta. Japp du läste rätt. Jag ska flytta, igen. Ska tacka ja till en lägenhet på måndag. Det komiska är att jag ska flytta ca tre meter. Japp, från min ytterdörr är det tre meter till min blivande dörr. Kan ni tänka er? Jag behöver inte ens packa mina grejer för att kunna flytta. Jag kan bara springa emellan båda lägenheterna. MEN, som Tony Irving skulle säga. Jag ska inte flytta själv. Jag kan härmed, om två månader, titullera mig namnet sambo. Ja, vi tar ett steg framåt i utvecklingen och flyttar ihop.

Grattis till oss! Och grattis till dig älskling. En rolig och omtumlande vecka för dig, då framtiden har förändrats på bara några få dagar. My love har nämligen fått jobb, på jobbet han jobbar nu. Jag är så glad för din skull.

Ja, nu vet ni också.



Heeelg

Hemma från jobbet, äntligen! Hoppas ni har haft en bra dag!?

Kvällen igår blev lyckad. God mat och trevligt sällskap. Det kan inte bli annat än bra. Mycket skratt och diskussioner, som alltid. - Tack för en fin kväll tjejer! Jag hade med mig kameran, men inga bilder togs tyvärr. Det är som vanligt. Plus att jag inte kommer överens med min kamera, fortfarande. Och kommer nog aldrig att göra det heller. Så då blir det ännu mindre ny bilder tagna.

I alla fall så har jag slitit på jobbet idag. Men nu är jag äntligen hemma, och det är helg! Ska ta en promenad till affären snart och inhandla något i matväg, och kanske en godisbit eller två. Känner att magen skriker efter mat redan nu.

Ikväll ska jag berätta en hemlighet, något som ingen annan (okej, några) vet!




Fredagskväll



Girls night tonight! Se ya tomorrow!



Stressad?

Såg just en underbar bild på en blogg som jag följer. Kunde bara inte låta bli att dela med mig av den.





Fredag eftermiddag

Tiden på CFH var intressant, men roligast var nog lunchen. En uttröttad skara arbetsterapeuter i varierande åldrar, resulterade i en lunch med mycket skratt. Annars kan jag tala om för er att den snön som varade i morse, nu har gått över till ett snökaos! Jag ser inte fram emot att gå ut till bussen sen. Fy. Annars så ser jag fram emot kvällen.

Jag har också fått glädjande besked idag. Men just nu känner jag mig mest förvirrad. Jag förstår inte att jag har fått en så velig pojkvän på sistonde. Men jag orkar inte tjata längre. Du har ju en tidsram. Okej. Man kanske inte ska lägga upp sådant i bloggen, men just nu är jag irriterad och behöver skriva av mig.

Ne, sista rycket med Curtan nu då!?



Åter denna Fredag

Snön som nästan hade smält bort på några dagar, har nu börjat fyllas på igen. Det fullkomligen, nästan, vräker ner. En gråmulen himmel möter mig när jag drar upp persiennen. Men inget ska få förstöra denna fredag. Den ska bli bra! Har en föreläsning på CFH (centrum för hjälpmedel) först. Sen ska jag sitta och skriva klart Curt... Skriver jag klart Curt idag så kan jag nästan vara ledig på söndag (ska bara ta sovmorgon, träna, städa, diska, plugga, handla och ta det lugnt). Efter Curt, ska jag göra mig i ordning till kvällen. Där på schemat står det tjejmiddag med några utav de bästa. Grekiska kolgrillsbaren har ett bokat bord för fem, klockan 20.00.

Den här dagen kan inte bli bättre! (Okej, om det slutar snöa).



Inlägg tillägnat mina vänner

Jag måste bara få skriva några rader om mina vänner, till mina vänner. Ni är de sötaste som finns. Jag tackar och tar emot era fina ord och pepptalk. Det är underbart att ha vänner som ställer upp och som alltid kommer med några uppmuntrande ord när man är nere. Som försöker få en att ändra inställning när livet känns hopplöst. Ni ska veta att ni är guld värda tjejer! (Älskling, du är mer än en vän. Så du räknas inte med här. Det här är till mina tjejer). Jag tänker inte nämna några namn, men jag hoppas att ni vet vilka ni är och att ni känner er träffade. 





Ett rop på hjälp!

Här kommer ett riktigt desperat rop på hjälp! Jag vill vara så självständig som det bara går, men nu går det fan inte längre. Jag sitter fast, riktigt fast. Och det hjälper inte att jag vet att jag har tre tentor på två veckor som ska lämnas in. Med litteratur på engelska. Jag förstår inte hur jag ska klara av det  här, när jag ska plugga och egentligen när jag ska hinna och vara människa. Om jag skulle plugga så mycket som det verkligen behövs så ser ni inte av mig förens efter den 2:a april. So Bye bye?

Jag förstår inte litteraturen, jag förstår inte vad det är för jäkla lärare vi har. Eller hur den personen som la upp hela terminen har tänkt. Man är bara en människa, inte en jäkla robot som kan plöja sida upp och sida ner, dag efter dag, vecka efter vecka och förstå allt man läser. Kunna motivera allt man gör och kunna svara på alla invecklade frågor.

Ursäkta, men jag behöver skriva av mig lite. Värre blir det säkerligen efter seminariet. Då kommer jag vara helt knäckt!



Summering

Gårdagen var väldigt bra i största allmänhet.

Efter att ha väntat på ett sms hela morgonen, hade jag en bra och intressant föreläsning om synen mitt på dagen. Efter det fick jag (äntligen) härliga besked av älsklingen. Är väldigt glad för din skull ska du veta. Vid 18-tiden tog jag cykeln hem till B, för att äta våfflor med hjortronsylt och ha en trevlig kväll. Våfflornaa var lovely och kvällen var trevlig, som vanligt i det sällskapet!

Nu sitter jag här och ska plugga lite innan seminariet halv två. Vi ska diskutera caset Curt, dock vet jag inte vad jag ska säga. Så jag måste plugga nu på förmiddagen. Jag SKA skriva klart Curt idag. Fan! Jag måste skriva klart Curt idag! Nu är det slut med latandet.

Efter seminariet ska jag upp och träna hade jag tänkt. Äntligen. Planerna för kvällen blev inte som jag trodde, så då får jag tid till att träna istället. Lite surt när man hade planerat om massor för att det skulle funka med alla planer. Men sånt är väl livet. Jag ser i alla fall fram emot att få komma igång med träningen igen.

Hoppas ni får en bra dag - i solen!



Underbara smycken

Idag efter seminariet hamnade jag och B i en diskussion om smycken. Där jag beklagade mig över att inte ha några fina smycken. Eller egentligen, några fräscha nya smycken. Jag har ganska mycket, men inget roligt enligt mig. Skulle vilja ha några fina halsband, armband och någon fin ring.

Halsbanden ska vara lite längre och större, inga vanliga kedjor. För det har jag multum av. Armbanden - då ser jag några fina stora runda, eller något med olika pärlor och lite olika "småarmband" i ett. Om du förstår vad jag menar? Sen ringar... Jag är expert på att tappa bort ringar. Sista ringen jag bar hade jag fått av min pojkvän. Kan säga att det är två år sedan sist. Den var underbar, och så gjorde jag som jag inte kan låta bli att göra. Jag sitter och skruvar och grejar, tar av och på ringen och fixar. Vilket leder till, och ledde till i detta fall att jag tappade den, och hittade den inte igen. Sen dess har jag inte vågat använda ringar. Hur ska det då bli sen om jag förlovar mig? Eller gifter mig? Jag kommer få ha ringarna i en kedja. Eller absolut inte röra dem på fingret.

Jag hittade några underbara smycken på H&M som jag mycket väl kan tänka mig att bära i vår.


Underbara pärlemofärgade. Kan inte bli mer vårkänsla!


Jag har oftast för smala handleder för denna modell, men den är  ju  underbar.


Dessa har jag fast i svart, och jag älskar dem!


Smycken kan man aldrig få för mycket av! Detta är en tillsägelse till alla pojkvänner. Visst, det är en lite väl klassisk gest. Men vadå?

Diamond is a girls best friend



Våren är välkommen



Foto: Jag

Jag saknar våren. Vart tog du vägen?



Godmorgon allihopa!

En strålande dag i dag också. Solen lyser så man får ont i ögonen när man tittar ut. Underbara väder! Ska nog ta en eftermiddagspromenad om det fortfarande är solsken ute då. Först ska jag nämligen ha seminarie från 12-14. Men nog om det. Är så tråkigt att ta upp plugget jämt, och jag vet att jag tjatar om det mycket. Nog om det, för stunden.

Älskling, tänker på dig!

Ha en bra dag allihopa!



Våffeldagen imorgon



Ni har väl inte missat att det är våffeldagen imorgon? Själv ska jag faktiskt äta våfflor imorgon. Jag har inget våffeljärn, så när B nämne grabbkväll för karln och att hon hade ett våffeljärn, var jag inte sen att tacka ja. Hon har ju skrytit om sina goda våfflor ett  tag nu, så nu är det upp till bevis! Längtar. Men innan våfflorna och massor av spännande prat så ska jag ha seminarie. Denna gång är det Gösta som ska diskuteras.



Cykel

Nu har jag en hel cykel igen! Äntligen. Pappsen var här och hjälpte mig att byta slangen. Han sa också att han förstod varför det inte alltid går att växla, genom ett ögonkast på kedjan. Hehe! Det finns tydligen något som heter "smörja in kedjan ibland". Vilket jag helt har... bortträngt? Så det blir till att köpa smörjmedel till kedjan nån dag. Jippie. Tänkte nog ta en cykeltur till pappas jobb nästa vecka och låna lite... Är man fattig studen så är man. Och jag köper hellre en snyggare vårjacka än en flaska smörjgrejs. Säkert samma kostnad.

Lagar linsgryta till kvällsmat. I'm going crazy och har i morötter dessutom. Det du! Jag svävar ut i köket. Grattis till mig. Är så fruktansvärt hungrig, att jag har ont i magen. Då har man väntat förlänge med att laga mat. Och det dumma är att man går runt och letar massor av saker att äta för att stilla hungern. Jaja, slut på meningslöst babbel!

- Älskling, tänker på dig. Lycka till imorgon.



Solsken

Ute strålar solen och den blåa himmelen riktigt lyser. Och när solen lyser och det är underbart väder, då vet vi vad jag ska göra hela dagen. Ja, jag ska på föreläsning. Hela dagen. Det är så otroligt tråkigt. Varför  var det inte fint väder i söndags? Då jag var ledig, för en gångs skull. Nej nu ska jag pälsa på mig ytterkläderna. För även om det är fint väder så visar temperaturmätaren -4 grader.



Curt

Ja... jag och Curt sitter här. I soffan. Framför datorn. Fast. Med papper utspridda överallt. Fan! Gubbj*vel att vara envis. Ställ dig och och gå för f*n. Här med förklarar jag dig frisk. Utan behov av hjälpmedel. Ett fett U.A står det nu i din journal. Bye bye!

Som sagt. Jag sitter fast. Med Curt. I soffan, inte ömsesidigt. Och absolut inte frivilligt.



Baby I'm home!

Äntligen hemma efter en dag på jobbet. Är trött som jag vet inte vad, och pensionärerna tyckte jag skulle gå och sova. Det känns ju bra när det säger så... eller nej.

Nu består resten av kvällen utav Curt, dusch och mat. Kanske något kapitel ur boken Watermelon. Började läsa om början för tredje gången, igår tog jag mig faktiskit igenom de första kapitlen. Så nu är den riktigt bra. Ska nämnas att den är på engelska. Nej annars så ska jag viga hela min kväll åt Curt och hans bekymmer. Eller, jag ska ha honom klar på fredagkväll! Jag ska inte sitta med honom i helgen! För jag kan lägga upp min egen pluggtid. För det är jag så bra på. Ha, där satt den! ... Åh, önskar att jag hade bättre diciplin.




Veckan

Veckan som kommer är fullspäckad. Som vanligt, måste jag säga. För det innebär tyvärr att jag måste välja bort visst umgänge med mina vänner. Gillar inte att behöva säga nej hela tiden när folk frågar om vi ska träffas. Det känns så tråkigt. Men det ska snart ändras.

Veckan ser ut som följande:

Måndag: Jobba 7-16, plugga, gymma (?)
Tisdag: Föreläsning 10-16, plugga
Onsdag: Seminarie, gymma, plugga, tvätta
Torsdag: Seminarie, gymma, plugga, tjejkväll (?)
Fredag: Metodövningar, tjejmiddag
Lördag: Jobba 7-16
Söndag: Plugga, träna, cykeltur (?)

Ska försöka börja träna den här veckan. Jag vill så gärna komma igång igen. Känner mig alldeles för lat när jag bara går runt här hemma och hostar. Annars så ska jag fortsätta med Curtan. Han ska bli klar i veckan! Måste lämna in honom för bedömning på söndag redan. Som sagt... Det är fullspäckat.

Annars är nog veckans höjdpunkt tjejmiddagen på fredagen. Ska bli underbart att gå ut och äta tillsammans med fyra härliga tjejer! Det kan inte bli annat än bra.



Söndagkväll

Idag har jag inte åstadkommit någonting. Det enda skulle vara mathandlingen jag lyckades med förut. Annars har dagen bara försvunnit som i ett töcken. Tack och lov för det nästan, för ute vräker snön ner. Fortfarande. Tacka vet jag tv:n och en bra bok. En helt skön söndag helt enkelt.

Jag ser fram emot Beck ikväll. Ett bra slut på en lugn söndag helt enkelt.



Vårkännslor

Nu är det lite vårigt här på bloggen. Tänkte försöka sprida lite vårkännslor till er alla. Lyckas jag?

Igår när jag gick hem från stan gick jag förbi rabatter som innehöll utslagna krokusar. Det var vår i luften och fåglarna kvittrade. Idag när jag sitter här hemma ser jag att det kommer några snöflingor, sakta dalande ner från himmlen. När jag gick till affären snöade det ännu mer, och de stackars små snödropparna som var i rabatterna blev sakta med säkert täckta av snön. Vårkännslorna är som bortblåsta. Det är så tråkigt. Men det är väl som varje år. När man börjar få vårkännslor så kommer snön åter. The same procedure as last year!



Shopaholic?

Jaha, då var dagen över... Ja. Vad säger man? Ett gott skratt förlänger livet.

Den här dagen skulle vi spendera pengar på alla kläder och skor vi behövde. Men som man brukar säga: när man väl letar efter något hittar man det inte. Det stämmer verkligen. Jag hittade inga kläder som jag ville ha. Eller kläder som jag ville ha hittade jag, men inte till humana studentpriser. Inte några skor heller, det som finns att välja mellan är tygskor - sandaler. Så inköpen slutade till slut med ett par corallfärgade jeans och en lila skjorta. 325:- fattigare.

Men det slutade inte där. När vi knappt kunde stå upp, utav hungern. Släpade vi oss till Subway för att få i oss lite mat. Men det vi fick serverat var inte mycket. Så väl därifrån var vi fortfarande hungriga. Till slut släpade vi oss till bion. Godis, varma chips och dricka inhandlades. Väl efter filmen så... ja. Då har vi sett den ja. Check i listan liksom.

Men dagen i sig har inte varit dålig. Mycket skratt och prat blev det ändå. Skönt att komma ut och tänka på annat som inte har med skolan att göra. Har faktiskt lyckats att inte ägna en tanke på Curt och hans problem.

Nehe, nu har jag ätit lite rester från igår. Funderar på att hoppa in i duschen, för att sedan krypa ner i soffan och titta på en film. Rallybrudar.




Lovely day!

Nu ska jag snart börja göra mig iordning. På dagens schema står det shopping med B (ÄNTLIGEN). Har drömt om shopping hela natten. Antar att det betyder att jag ser fram emot dagen och inte riktigt vet vad jag ska köpa än. Eftersom jag har planerat mina inköp hela natten. Sen blir det också bio. En shopaholics bekännelser. Åhh, jag längtar något fruktansvärt! Men nu är det äntligen lördag och  vi ska ut och göra stan osäker! Två saker som jag ska försöka hitta är jeans och vårskor. Sen vet jag inte. Den som lever får se.

Underbara dag!




I'm back

Hemma från seminariet. Inga kommentarer om hur det gick.

Solen från imorse har försvunnit och det blåser för fullt ute. Med det menas att det inte är något trevligt promenadväder. Föresten hinner jag inte gå ut och gå om jag ska hinna laga mat innan jobbet. Ska laga tacoinspererad paj tänkte jag. Det är ju trots allt fredag idag. Även om det är otroligt tråkigt att äta "helgmat" mat själv. Men jag är sugen på tacos, så vad gör man?

Istället för promenaden ska jag städa min paradvåning. Det har nämligen svept in en tornado här inne, speciellt i garderoben. Så nu ligger alla kläder på golvet. Typiskt va? Jag tycker att lägenheter borde kunna städa sig själva. Vore inte det bra?



Fredag morgon

Godmorgon allihopa! Hoppas ni har sovit gott. Idag hade jag sovmorgon. Hade planerat att gå upp vid 09 och få en välförtjänt sovmorgon. Men icke! Syrran skickade två sms vid sju-tiden, lagom till att jag somnat om skickade mamma sms vid kvart i åtta-tiden, sen RINGDE min just nu så kallade pojkvän vid åtta. Så efter det var det bara att kliva upp. Det var inte meningen att jag skulle få sovmorgon.

Det är till och med lite solstrålar ute, så jag hoppas att dem finns kvar vid 12. Då mitt seminarie slutat. Tänkte nämligen gå ut och gå innan jag ska börja jobba innan fyra.

Ha en härlig fredag!



Kvällsmat

Jag är mätt. Helt proppmätt. Kvällsmaten bestod utan tonfiskbiffar serverat med broccoli och haricot vertes. Både gott och nyttigt. Tänkte nämligen att jag skulle bli nyttig igen. Har råkat få i mig lite förmycket av det goda denna vecka. Det har gått åt lite till Curtan om man säger så. Men på söndag ska jag börja träna igen. Känner att jag är tillräckligt frisk nu. Äntligen! Ska få en släng av "ljusterapin" då också tänkte jag. Inget plugg på hela dagen, utan bara promenader, träning och välmående.





09-03-19

Föreläsningen idag handlade om barn- och ungdomshabiliteringen i Örebro. En väldigt spännande och intressant föreläsning. Känns som ett ämne som jag skulle vilja jobba med då jag har tröttnat lite på geriatriken. Har också kämpat på med Curtan  idag. Är på diskussionen nu, thank god! Känns som vi kommit lite längre än innan i alla fall.

Nehe, kvällen består i matlagning och läsning av läsloggar. Inte alltför roligt. Men behövligt. Har seminarie imorgon och det gäller att vara förberedd då vi har en lärare som vi aldrig haft seminarie med tidigare. Annars bjuder morgondagen på jobb mellan 16-21.30. Roligt fredagsnöje.

Nu ser jag att blommorna börjar vissna, dags för vatten mina små vänner!

I väntan

I väntan på att det ska bli lördag, kikar jag på kläder på internet. På H&M har jag hittat fyra helt underbara plagg som jag vill ha, mot min vilja! H&M:s kvalitta brukar ju inte vara den bästa och därför undivker jag att handla vissa saker där. Exempelvis tröjor, tänk - efter en tvätt har du vips en ny tröja - Magtröja.

Och bara för det har jag hittat två underbart söta blusar. Typiskt mig. En svart kavaj som ser riktigt fräsch ut och en blå vårjacka. Jag vet dock inte om jag ska ha en blå. Det hade varit riktigt snyggt och brutit av mot mitt svarta jag alltid har på mig. Men vi får se, jag blir oftast så blek i blått....

 

 

Vad tror ni? Skulle det passa mig?



Promenix

Jag kom iväg i alla fall. Jag snörade på mig mina promenadskor och satte i hörlurarna i örat och gick. Promenaden resulterade i 1 timme och 40 minuters frisk luft. Vilket var skönt. Har hittat ett nytt motionsspår som jag kommer börja använda. Dock hittade jag inte början eller slutet. Jag hittade en 2400 meters skylt, och efter ett tag hittade jag en 400 meters skylt. Så någonstans där i mitten borde början och slutet ligga. Clever! Men efter att ha virrat runt i skogen ett bra tag, hittade jag i alla fall ut. Tack och lov.

Nu är jag sjukt sugen på nybakad kladdkaka serverad med grädde. Jag är glad att jag varken har kakao eller grädde! Ååhh, undrar om det kan ha göra med att lingonveckan är på ingång? Det är ingen som har en kladdkaka på lager? Föresten, säg inte det. Då blir det bara jobbigare! Jag blir galen.



Strålande solsken

Imorse var det helt underbart väder. Strålande solsken. Samma sak när jag gick hem från universitetet för en timma sen. Då lovade jag mig själv att ta en lång promenad senare, och njuta av det fina vädret. Nu har solen gått i moln. Så det var de roliga. Får väl istället titta igenom Elloskatalogen och längta efter alla fina kläder som man kan ha när det är sol, vår och sommar. Nej men jag ska ta och gå ut... snart. Jag har ju sagt det själv. Och jag behöver lite frisk luft om jag ska orka med det här.

Nej nu kurrar min mage. Någon som vill laga lunch till mig?



Tisdagkväll = Tvätt + Desperate

Har faktiskt inte så mycket att säga världen. Jag längtar fortfarande efter lördag. Tiden går alldeles för sakta känns det som. Dagen har spenderats på biblioteket. Har kommit en liten bit längre med Curtan. Har bara ett utförande av behandlingsplan som ska genomföras nu. Får försöka ta tag i det någon dag. Kanske imorgon?

För övrigt så sken solen idag, hela dagen. Och jag kan meddela folket att det var enbart för att jag skulle sitta inne och plugga hela dagen. Tänk om det kan vara fint väder på söndag också, för då har jag planerat en långpromenad. Tänk att få gå ut och gå i solsken. Vad ger inte det för vårkänslor?

Nej jag återkommer när jag har något vettigare att skriva.

Glöm inte Desperate ikväll!


Måndagkväll igen

Måste bara få slänga in en mening om Melodifestivalen. Jag har ju inte kommenterat det alls. Jag tycker att rätt bidrag vann. Klart slut. Kan tänkas för att jag gillar en del av Fredrik Kempes låtar. Speciellt Vincero. Precis min typ av musiksmak, som ingen i stort sett vet om. Precis lika lite som någon vet om att jag gillar lite vad ska man kalla det... typ folkmusik, fast ändå inte? Nickel Creek - This side, exempelvis. Ja. Där fick ni reda på ytterligare något nytt.

Jag vill redan nu att den här veckan ska ta slut fort.Jag längtar till lördag. Inga bekymmer att dras med. Bara kunna slappna av och fokusera på shopping och biobesök. Jeans, mysdress och skor står på listan. Även en tröja. (Gärna kavaj och vårjacka också, men det får nog sparas till nästa lön). Längta längta.

Imorgon ska jag träffa B på biblioteket och skriva om Curtan. Den här gången SKA alla papper med. Och vi ska sitta hela dagen! Jag har köpt Ballerinakex, så vi har något energidrivande. Lycka till, till oss.





VARNING: Negativt inställning

Den här dagen ligger långt ner på listan. Vilken jävla skitdag det har varit. I alla fall nu mot slutet. Tidigare idag skojade jag med B om att "dagen kan inte bli sämre, i så fall skulle det vara om jag fick punka på cykeln när jag var och handlade och att jag får underkänt på tentan". Vem fan tror ni hade punka på cykeln när jag kom ut från metodövningarna? Ett helt jävla platt bakhjul hade jag. Och som om inte det vore nog, hade jag för en gångs skull på mig högklackat. Okej, inte så jättehög klack. Men tillräckligt hög om man inte har gått i klackar på hela vintern. Så det var bara att traska mot affären med en punkad cykel och klackar. Sen väl därifrån släpa kassar och cykel hem, i regn! Väl hemma fick jag resultatet från tentan. U. Jippie.

Nog för att jag inte bryr mig om tentan. Det gör mig inte så mycket. Men cykeln! Den där .... cykeln har det fan varit problem med enda sen jag köpte den. Nu är den närmare soporna än cykelvägen! (Bokstavligt talat).

Fy fan!



Vart är solen?

Inte här i alla fall. Det fina vädret jag inte fick njuta av igår, har försvunnit från. Istället så hänger en tjock dimma över stan. Enbart för att jag är ledig i dag, kan jag tro. Eller jag har metodövningar klockan 13. Men dem räknas inte.

Jag skulle vilja att det blev lite bättre väder snart. Solsken och värme. Mina vårkännslor vill komma fram nu, och inte vara undangömda så mycket längre. Med dessvärre verkar inte mina önskningar slå in. Dock ska jag trotsa vädergudarna och förhoppningsvis köpa en vårjacka på lördag. Och fina vårjeans, någon vårig tröja och kanske ett par skor? Vi får se vad jag kommer hem med. Är så mycket jag vill köpa för mina inte så befintliga pengar.

Nehe, nu ska jag göra mig iordning. Ska möta B för lunch på universitetet och ta en runda inne på akademibokhandeln.

Ha en bra måndag allihopa.



Jobbar

Nu sitter jag här hemma på min lunchrast som är på fyra timmar. Kul att spendera både morgon och kväll på jobbet. Eller inte. Men men, jag får tänka på alla kläder jag ska köpa sen för pengarna. I alla fall så är min röst helt borta, och det ärinte så bra när man jobbar med människor som hör dåligt. Så, imorgon kommer jag behöva vara tyst hela dagen. Vilket inte kommer fungera då vi har metodövningar.

Nehe, undrar om man ska storstäda lägenheten på sin lunchrast. Solen lyser ute ser jag, men jag hinner inte gå ut. Tyvärr. Hade varit mycket skönare att sitta i solen och mysa.

Hoppas ni har en fin söndag.



Melodifestivalen

Jaha, nu har alla låtar sjungts och poängutdelningen är i full gång. Snälla snälla snälla låt det det här lidandet vara över snart! Vilket värdelöst programdetta är, tycker jag. Ännu mer värdelöst är det att Caroline af Ugglas precis fick 12 poäng. Nej, nu ska jag bojkotta skiten och gå och lägga mig!

Jobb imorgon 07.00-21.30 med fyra timmars rast. Yippie!



Barnvagnar och Sushi

Okej. Det där med att vi skulle sitta och plugga från 11-15, för att sen gå och äta på restaurang bara för vi hade varit så duktiga, lyckades inte. Nej, vi pluggade i... 30 minuter sammanlagt? För att sedan prata, bege oss till vårat fik, Waynes, prata ännu mer, och sen ta oss en snabb promenad genom stan mot East West Sushi. B skulle introducera mig i sushins värld.

Ja, så nu har jag också ätit sushi. Jag har då brutit mitt mönster och provat något nytt. Och ja, det var spännande... Okej, kanske inte riktigt något för mig. Eller jag vet inte riktigt. Det var inte äckligt och det var inte gott. Det var bara konstigt. Men pinnarna! Hur har de tänkt att det ska gå till egentligen? Ska ni på en första dejt, ät inte sushi! Maten ramlar åt alla håll, man får inte ihop pinnarna etc. etc. Men nu är det i alla fall gjort. Det som föll mig i smaken var Laxen och de vegetariska bitarna. Så nog kan det bli flera gånger. Tack B för en mysig och tänkvärd dag!

Nu är det då kväll och jag har bestämmt mig för att inte plugga. Nej! Jag ska sitta här, ta det lugnt och kolla på melodifestivalen. Egentligen borde jag städa... Men. Det kommer fler dagar!



Stadsbiblioteket

Nu ska jag cykla iväg till stadsbiblioteket. Där ska jag möta och B och sitta och plugga. Jag ska hjälpa Curtan att komma tillbaka efter stroken. Efteråt ska jag äta Sushi för första gången. Önska mig lycka till!


Doften av nybakat bröd

Nu. Äntligen! Jag är klar. Jag har lyckats. Jag skrev precis sista ordet i min läslogg. Ha! Fredagkväll till mig. Nu skulle jag vilja ta efter B, som har tagit kväller och har statusen "dusch-te-soffan-sambon" på msn. Visst, dusch är inte så svårt att ordna, det är bara att gå in i badrumet och ställa sig i duschen. Med eller utan kläder. Te finns i skåpet och soffan sitter jag redan i. Nu är det bara en sambo som saknas. Det är just där problemet ligger. Jag har ju inte turen att ha en sambo. Utan jag har investerat i en särbo. Och mina kära vänner blommorna, är inte är lika mysiga som honom. Så min kväll slutar  "oduschad-vattenflaskan-soffan-kaktusen".

Däremot, mitt bröd som jag har kämpat med i kväll, (tillsammans med läsloggen). Är klart. Jag lyckades även med det. Hela kvällen går som på rälls. Inget kan gå fel, jag lyckas med allt... Eller inte. Men jag fick i alla fall ihop ett j*kla gott bröd. Trots mina misstankar när det flöt ut på plåten, så kunde det inte bli ett bättre slutresultat. Jag kanske kan bli en bra kock i köket ändå?



Det lider mot kväll

Det blev inget fynd på myrorna, så vi promenerade hem till Johanna och drack Te istället. Väl där spelade vi yazty och monopol i ett par timmar, tills det var dags att dra sig hemåt. Det är mysigt att spela spel och något man gör alldeles för sällan egentligen.

Väl hemma ligger nu degen i bunken och jäser. För ja, jag kom mig för och bakade bröd idag. En av de alla saker jag sa att jag skulle göra idag. Enkelt lantbröd fick det bli. En annan sak jag skulle göra var att plugga. Hela dagen. Men nej, det har jag inte gjort. Så jag ska sätta mig nu och skriva klart den där förbandslåda till läslogg. Suck.

(Bara för att jag ska plugga, så spelar grannen hög musik. Verkar bli en partyfylld kväll). Nej jag är inte bitter. Och jag låter inte alls som en gammal gnällig pensionär! Ha en trevlig fredagskväll era ligister!



Fredag hela veckan

Idag är det fredag. Är det inte underbart?

Klockan 11.00 ska jag befinna mig utanför Myrorna, där jag ska möta Johanna. Vi ska ta en sväng där inne och kanske en snabb kopp Te. Efteråt ska jag promenera hemåt, svänga in på ÖB och kika lite. Se om de har några matlådor till bra pris, eller något annat roligt. Resten av dagen ska jag befinna mig med ansiktet i min kurslitteratur. Skriva läslogg och sen ska jag ge mig på att baka bröd. En lugn och skön fredag helt enkelt.






















Hoppas ni får en bra fredag.



Min shoppinglista:

- Jeans  (väldigt ljusa)
- Vårjacka
- Skor. Ett par svarta och ett par lila. Minst!
- Skönlitteratur
- Sportbag



Ja det var nog allt för stunden... och där försvann alla ickebefintliga pengar på mitt konto. Min shoppingslista ändras titt som tätt. Jag vet det. Men jag kan inte låta bli. Det är så mycket jag vill ha. Listan skulle kunna göras lång. Men det skulle ni inte orka läsa. Därför får ni den korta verisionen.

Hoppas jag kanske hittar något nästa lördag så jag och B ska göra stan osäker. Jag hoppas i alla fall på en shoppingdag som sen ska avslutas med biobesök. En shoppaholics bekännelse. Biljetterna är köpta! Ska bli så himmla roligt. Det kan väl inte bli bättre, att gå på just den biofilmen tillsammans med en lika shoppingcrazy peson som jag själv!?



Är det tråkigt att bo själv?

Igår fick jag en fråga av min lillsyrra, om jag inte tyckte det  var tråkigt att bo ensam. När jag skulle svara, så kom jag på mig själv att inte ha reflekterat över det så mycket. Därför tar jag upp det här. Så kan både hon och min andra syster läsa det.

Nej, jag tycker inte att det är tråkigt att bo ensam. Faktiskt så är det riktigt skönt. Jag kan göra exakt vad jag vill, när jag vill, hur jag vill. Utan att behöva tänka på andra ska tycka och tänka. Jag kan springa runt här naken om jag vill det, jag kan spela vilken musik jag vill, vara uppe hur länge jag vill. Jag städar/diskar när jag har tid och lust. Jag kan laga exakt den mat jag vill ha utan att någon säger att det är äckligt eller tråkigt. Jag har bara mig själv att skylla om det inte blir bra.

Det är skönt att bo ensam, och jag har vant mig så pass mycket. Att när jag väl kommer bli sambo, så kommer jag förmodligen ha svårt att anpassa mig till andra. Men visst finns det negativa saker med att bo själv också. Jag har ingen att prata med när jag själv vill, jag får alltid äta ensam, titta på tv själv, städa själv. Och när jag är sjuk har jag ingen som kan bädda ner mig och överraska mig med en blombukett och chokladask. (Inte för att det har hänt hittills heller).

Men om någon ställer frågan "är det tråkigt att bo själv?" så svarar jag: Nej! Jag älskar friheten att bestämma över mig själv och min lägenhet.



Heelg!

Hemma från Universitetet. Föreläsning om kognition och grupparbete. En ganska spännande föreläsning trots allt. Det är inte ofta som man orkar lyssna på exakt det läraren säger i tre timmar. Men nu gick det faktiskt smärtfritt. Kanske för att jag vet att jag inte ska till Universitetet förens på måndag eftermiddag.

Jag har också beställt en klänning. Efter eget mönster och egenvalda tyger. Eller jag ska få en klänning uppsydd utav min syster. Efter mina önskelmål. En blå och vit, sjöman/havs inspererad klänning. Nedan kan du se en svart ballongklänning som hon har sytt till sig själv. En underbar klänning, så jag ser fram emot min.





Åh, jag är så sugen på att shoppa! Nu är har jag ändrat min lista, över vad jag behöver. Tänkte slänga upp den här lite senare i dag. Först ska jag plugga och laga köttbullar.



Dagens middag i bilder


   

Dagens middag bestod utav Couscous- och laxsallad. Till det serverades egengjord guacamole.
Gott och nyttigt!




Thoughts

Kopp efter kopp med Te intas. Sida upp och sida ner läses. Minutvisaren tickar på i en bestämd takt. Ute sjunger vårfåglarna lite försikigt, och jag ser snöflingorna dala sakta men säkert ner mot den snöbeklädda marken. Ut ur mina högtalare strömmar Fredrik Kempes musik...

Jag borde fortsätta plugga. Läsa alla dessa tråkiga kapitel på svårbegriplig engelska. Men jag har ingen motivation. Det enda som intresserar mig just för tillfället är mina framtidsdrömmar. Jag försöker utforma någon som helst slags plan. Men det är svårt. Det är så mycket jag vill åstadkomma på så kort tid. Fast jag borde tänka om. Livet är inte slut efter 30. Det är kanske då det känns som om det äntligen har börjat. Ja, jag är redan där i planeringen. Skrämmande eller konstigt? Vad vet jag. Men det är inte så långt kvar... 10 år.

Okej, klaga inte på mig. Jag kommer hinna med massor tills dess och det är jättelång tid kvar. Jag vet, jag vet. Jag vill bara vara säker på att allt ska hinnas med. Sen behöver du inte tala om för mig att jag är inrutad och har svårt att göra nya, speciellt spontana, saker. Jag vet det också. Och jag försöker göra något åt det. Men det kanske tar lite tid.

Tankar - ord skrivs ner på papper - Funderingar




Mercy?

Mobillarmet ringde 08.30. Detta för att jag skulle komma igång och plugga effektivt. Jag släpade mig upp (bokstavligen talat), gjorde frukost och förflyttade mig till soffan. Nu har jag precis kommit ur duschen och klockan är strax efter 10. Jag ligger åter i soffan, nu som en klubbad säl. Ursäkta uttrycket. Men det känns inte som om denna dag kommer bli speciellt effektiv. Tyvärr.

Jag ska i alla fall släpa mig ut på en promenad senare i eftermiddag. Måste förbi jobbet och lämna in skattepapper bland annat. Sen vet jag inte om det blir så mycket längre. Det är inte tal om att jag ska gymma idag.

Huvudvärken håller på att ta över min kropp.


Panic

Herre gud! Jag har suttit och läst i 40 minuter. Och nu kommer jag på att jag inte vet vad jag läst om. Det är bra jobbat. Nu lägger jag ner det här som kallas plugga, för kvällen. Istället gör jag Te och väntar på att DH ska börja.


Veckan kommer veckor går

Det känns som om det skulle vara måndag idag. Men det är inte så konstigt. Har haft långhelg. Men nu är det tisdag och veckan är i full gång. Det är massor som måste göras i veckan och jag börjar bli sjuk. Igen. Ont i halsen och öronen. Congrats! Jag som ville komma igång stenhårt med träningen. Får se hur det blir nu.

Resten av veckan ser i alla fall ut som följer:

Tisdag kväll: Tvätt, pluggande och DH
Onsdag: Plugga, gymma
Torsdag: Föreläsning, grupparbete, plugga (utöver det innan), aerobic eller gymm
Fredag: Plugga, gymma (?)
Lördag: Plugga tillsammans med B på stadsbiblioteket, shoppa...
Söndag: Jobba 7-12, 16-21.30. Där emellan plugga.

Fullspäckat schema, and I like it. Dock inte att jag börjar bli sjuk.



Glöm inte! 21.00 på 5:an


Klädköp

Skrev igår om att jag tänkte nämna mer om helgen i Malmö idag. Det tänker jag inte. Eller jo. Jag tänker nämna att jag har köpt världens snyggaste träninsbyxor. Ett par i sådant där sliskigt material. Ett par som går till knäna och som är i ett material som andas. Jag har tidigare haft ett par mjukisbyxor och tränat i, men jag har kommit på att nu när jag tränar mycket och speciellt kondition. Så kan jag inte ha dem längre, de är alldeles för varma. Sen har de krympt yttepytte i tvätten och det räckte för mig. Så nu har jag investerat i ett par underbara byxor av märket Nike. Love i massor.

Annars köpte jag inget mer, hör och häpna! Eller... fyra par strumpor. Men dem räknas inte. Däremot fick jag tre par trosor från min Särbo fd Key Account Managern. (Först ville han ha smeknamnet "Key Account Managern", men nu vill han ha namnet särbo). Undrar om det är ett steg närmare för att vänja sig vid sambo? I alla fall, min särbo hade varit söt nog och köpt nya trosor till mig som jag fick när jag kom ner. Ska jag ta det som en pik för mina underkläder? Eller var det för att jag tjatat så länge om nya? Jag tänker inte spekulera mer i det. Jag är i alla fall glad för omtanken! Tack, särbo.

Okej, inte ett alldeles spännande inlägg. Men jag var tvungen.


Snö igen

Innehållet i resväskan flög inte självmant tillbaka till sin plats. Som jag hoppades på igår. Så jag ska snart ta mig i kragen och sortera upp allt som finns i. Först ska jag bara skriva klart min inhandlingslista och sen masa mig till affären. I snöovädret. För ja! Det snöar igen. Så det är bara på med regnbyxorna och cykla iväg, med den milslånga inköpslistan och hoppas att allt kommer med från affären.

Resten av dagen består annars av tvätt, matlagning och plugg. Och förstås, Desperate Housewives!


Måndagkväll

Nu är jag hemma. I örebro. En snöbeklädd stad utan några vårtecken. Och där försvann alla vårkänslor som jag samlat på mig under helgens besök i Malmö.

Helgen har varit underbar. Och har ni inte förstått det än, så får jag väl säga att min så kallade "Key Account Manager" har hjälpt till med inläggen under helgen. Därför stämmer kanske inte allt överens med mina tankar och åsikter. Men vad gör det?

Nej, en uppdatering om helgen kommer nog imorgon. Nu ska jag titta på resväskan, och hoppas att innehållet flyger på sin plats. Om inte, så får den ett par timmar att försöka på.

Godnatt.


Utanför kravallerna

Ordningen är återställd.


Jag har lagat maten.


Kvinnodagen i all ära, men jag älskar verkligen att laga mat till Key Account Managern.

Han var ju faktiskt och inhandlade maten samt att han bjöd på underbart fika på Hollandia, världens bästa café.


I övrigt har helgen bjudit på biobesök, Män som hatar kvinnor. Som för övrigt är den bästa svenska filmen på länge.


Annars har jag dragit på mig skoskav och blåsor under fötterna då Key Account Managern har svårt att bedöma avstånd. Han har fått för sig att hans bostad ligger i centralt.


Slutsats köp sköna skor, eller erbjud dig att betala taxin(69 kr inom zon1).


Vårkänslor



I Malmö har våren kommit. Min älskade var romantisk och plockade en bukett med blommor åt mig. Dock ska jag tillägga att det inte var självmant. Ibland måste man påpeka de saker man vill ha! Både snödroppar, krokusar och någon gul bollblomma. Videung finns det gott om, och det är knoppar på vissa trädsorter. Jag kommer bli deprimerad när jag kommer hem och möts av ett vitklätt landskap. Jag vill ha vår nu. Det räcker med det där blöta vita som ligger på marken.

Nej nu ska jag återgå till mitt vinglas och börja göra mig iordning. Män som hatar kvinnor ska ses ikväll.


Fredag i Malmö

Befinner mig i dagsläget i Malmö. För att vara lite mer exakt så befinner jag mig i Rosengård. Hade inte tänkt att blogga något alls denna helg. Hade ju tänkt att bara umgås med älsklingen, utan dator. Men efter påtryckningar från pojkvännen så gör jag det ändå. Undrar hur man ska tolka det?

Dagen har i alla fall bestått utav massor av mys och en snabb sväng på stan. Hittade inget av det jag ville ha... Så B, står du ut tills på lördag åker jag mer än gärna in till stan!

Könsrollerna är bra utdelade idag. Han står framför spisen och jag jobbar. Vad kan man mer begära? Att man får en god gratäng gör mig inget alls. Kvällen består utav glass och en chokladkartong, med tillhörande tvtittande.

Hoppas ni har en bra fredagskväll!


Tåget går

Nu sitter jag här. Om 45 minuter går bussen in till resecentrum. När jag satt på cykeln hem för cirka en halvtimme sen, kom jag på att jag hade glömt att packa ner något viktigt. Mina jeans! Hur hade jag tänkt att det skulle gå? Då hade det första varit att gå på jeansjakt i Malmö. Jag är nog lite stressad. Men nu är de i alla fall nerpackade, och jag kan inte komma på något annat som ska med.

Checklista:
- Radomsky, 1342 sidor engelska. Då har jag något att göra på tåget...
- Åksjuketabletter + åksjukearmband (allt för att slippa illamåenden, dock är det nog mer placeboeffekten som talar)
- Vatten
- Mobil med musik
... och så klart all packning.

Nej men gott folk. Vi hörs på måndagkväll!

B, jag tänker på dig!


Ljusterapi

Jag förstår att det finns något som kallas ljusterapi. För er som inte vet så är det en terapiform som ska fungera mot depressioner. Det hela går ut på att personen i fråga utsätts för kraftig ljussken under en längre tid, till exempel i ett ljusrum. För att återkomma till det jag tänkte säga så har jag varit och solat solarium. Och jag tycker att det fungerar som ljusterapi. I alla fall för mig. Att ligga där i värmen och ljuset, samtidigt som man slappnar av och lyssna på musik. När man vet att det är mörkt ute, eller att det regnar och är grått och trist. Det är underbart.

Man känner sig som en ny människa när man kommer därifrån. Jag vet! Det är inte hälsosamt och man kan få hudcancer (ta i trä). Men någon gång ibland? Bara för att få lite ljus och känna sig mycket piggare efteråt. Det något som får mig att må bra i alla fall. Lite egentid, och efteråt kan man känna sig lite brunare och lite snyggare.





08.16

Godmorgon allihopa!

Dimman ligger tät över stan. Och här sitter jag i soffan. Har precis kommit upp från tvättstugan. Imorgon bär det ju av mot Malmö, och jag vill ha lite snygga kläder med mig. Där av tvättandet klockan 07.00 på morgonen. Det finns mycket bättre saker att göra på morgonen egentligen. Så som att sova. Men vill man ha lite rena kläder, får man offra lite skönhetssömn.

Dagen i stort består av grupparbete. Ska skriva om journaler. Efter det ska jag ta mig till gymmet och köra ett stenhårt pass. Sen ska jag unna mig en stund i solariet. Därefter ska jag hem och packa. Och plugga... Det blir väl full rulle som vanligt.

Hoppas ni får en bra dag.


Desperate Housewives

Min kväll som skulle bli en tahandomdigsjälv kväll, blev allt annat. Hade tänkt att tända ljus, duscha, måla naglarna, packa lite... Bara mysa helt enkelt. Istället har jag städat lite, pluggat och strukturerat upp pluggandet. Suck. I och för sig var det bra, jag behövde plugga och det är bra att komma förberedd imorgon till grupparbetet.

I alla fall så börjar Desperate Housewives ikväll. Äntligen! Har längtat efter programmet enda sen sista avsnittet innan vinteruppehållet. Dock är inte serien lika bra som i början, men vilken serie är det nu för tiden? Men jag vill i alla fall se klart hela serien nu när jag slaviskt har följt det hittills och har boxarna från säsong 1-3. Ska dessutom köpa resterande. Eller kanske få dem i present någon gång?



Min älskling har dessutom gått och blivit sjuk. Vad är det med dagens karlar egentligen? Men jag tänker på dig och hoppas att du blir piggare snart. Ska jag vara egoistisk så får jag väl säga att jag inte vill bli sjuk nu när jag ska ner till dig. Men är du sjuk när jag är nere, ska jag pyssla om dig i mängder!  Älskar dig!


Skrattattack

Så var redovisningen över. Inte helt fläckfritt dock. Jag tappade koncentrationen mitt i våran redovisning och tappade bort mig i det jag skulle säga. Jag gjorde som man ska göra, fick ögonkontakt med "publiken". Ett stort misstag av mig. Fick ögonkontakt med B, som började skratta. Åt en viss person. Ögonkontakt säger otroligt mycket ibland, och det hela ledde till att jag också började skratta. Och sen var det kört. A happy ending så att säga.

Lunchen var trevligt och vi disskuterade allt mellan himmel och jord. Som vanligt. Bland annat om personlighetsförändringar hos vänner och shopping. Jag förstår inte. Vi lyckas alltid styra in det hela på shopping. Vad vi än gör och vad vi pratar om. So shopping it is. Någon dag. Emellan alla uppgifter vi ska göra. Det är journaler som ska synas, det är case Gösta, Jabok, Curt och Klara som ska lösas, det är böcker som ska läsas och det är läsloggar som ska skrivas. Ja... Vi har lite att göra de närmaste veckorna så att säga. Förutom att gå på föreläsningar, ha metodövningar och seminarier.

Så nu ska jag börja med att lägga upp en planering. Sen ska jag nog övergå till att städa lägenheten (plocka undan allt som är framme) eller helt enkelt börja plugga...


Tisdag

Känner att jag inte skriver så intressanta inlägg. Men bättre tider kommer hoppas jag. Idag är det en ny dag med nya tag. Ska till universitetet vid 11 och luncha med B. Ska dessutom skriva klart våra redovisningar tills klockan 13. Lycka till, till oss. Jag vet hur det brukar sluta. Men nu har vi tidspress på oss så då borde det gå bra.

Var och tränade igår, på mitt ganska nya träningsprogram. Det känns bra än så länge. Har också börjat komma ifatt de vikter jag hade innan jag blev sjuk. Så nu börjar jag verkligen känna mig i form. Wonderful.


Det bara vräker ner

Ville bara meddela alla att det snöar. Stora blöta snöflingor dalar, nej attackerar, ner mot mitt ansikte. Den fina sminkning jag lyckades med i morse. Består nu endast av en pandamålning. Svart på vitt. Jag har ej vattenfast maskara. Lyckat! De få vårkänslor som lyckats komma fram är plötsligt bortsnöade.


Hem ljuva hem

Och jag är hemma. Från glesbebyggelse och rådjur till stan. Vilken lättnad. Lugn och avkoppling i all ära, men inte för länge. Har haft en ganska bra helg, dock har jag inte gjort något av det jag sa. Jag kan faktiskt inte säga vad jag har gjort över huvudtaget. Det enda som har hänt i stort sett är att jag har blivit väldigt shoppingsugen igen. Denna gång är det mysdress, undies och jeans som står på listan. Gärna ett par snygga stövletter också, men det är ju fortfarande snö. Så de kan vänta.

Nej nu ska jag... eh... rita?