Har inte så mycket att tillägga

Har skrivit på PM:et, är snart klar by the way. Har druckit te och pluggat tillsammans med Bitta. Halvt frusit ihjäl ute. Lagat mat och ska snart städa. Ja... Ungefär det där har jag att säga.

Imorgon ska jag upp på stan och slåss med alla REA-människor. Dock ska jag inte dit för reans skull. Utan det är födelsedagspresent som ska inhandlas. Sen ska jag hem och förbereda resterande för kvällen. Det är ju trots allt nyår imorgon, och vi ska ha middag. För fyra. Eftersom alla andra envisas med att vara borta eller jobba den kvällen.

Hemma efter kort visit i huvudstaden


Födelsedagsfirande för farfar som fyllde 85. Hela släkten på pappas sida var samlad. Totalt var vi 10 stycken. Inte så många, men tillräckligt för att inte träffas så ofta. Körde dessutom hem, vilket innebar en tur genom Stockholms gator med mycket trafik. Det gick faktiskt väldigt bra. Hade som tur med mig en guide som hittar, annars vette katten! Väl uppe på Essinge-leden somnade guiden och vaknade inte förens när jag släppte av syrran här i Örebro. Men han var nöjd och tyckte att det hade gått strålande. Ja, vad säger man?

Nu sitter jag här och sliter i mitt hår och svär. Kortfattat: Jag skriver PM. En skitkurs, med ett skit-PM som ska skrivas. Kan dagen bli bättre? Och som lite extra kryddning är jag jättetrött (efter att ha sovit två nätter på en 5 cm tjock madrass (när man inte låg på den)). Sen att älsklingen, som jag inte träffat på en vecka, också jobbar hemifrån gör inte saken bättre!

God jävla jul i efterskott


Snabba svängar


Kom precis ur duschen, har invigt min nya Bodybutter jag fick i födelsedagspresent. Denna gång med lukt av Strawberry. Fick även en med Pink grapefruit. M M M.

Här hemma är det snabba svängar minnsan. Kom hem igårkväll och ska åka igen nu vid 13-tiden. Denna gång bär det av mot STHLM. Ska fira farfar som fyller år. Kommer hem igen på tisdagförmiddag (hoppas jag i alla fall). Måste börja skriva på mitt PM och ska förhoppningsvis luncha med en vän då också.

Nej nu borde jag nog börja packa. Det är mycket som ska med för att bara stanna två nätter. Kamera, laddare, dator, kurslitteratur (ja jag ska försöka plugga), kläder och smink...

Honey, I am home


Gran och paket hos pappa

Japp. Nu är jag hemma, ensam. Ganska skönt att få komma hem till sin egen säng, men tråkigt att vara ensam. Dagarna hemma hos mamma varvat med stunder hemma hos pappa har varit bra. Skönt att få ett riktigt avbrott i vardagen faktiskt. Men nu är man åter i verkligheten. Dags att skriva PM, eller promemoria som våran kursansvarig väljer att säga. Ett lite finare uttryck.

Julafton igår

En dag med massor av mat och trevligheter. Firade tillsammans med hela familjen, syrrans pojkvän, två kusiner och en moster. En riktigt mysig jul. Med fina julklappar :)

Idag råkar det vara så att jag fyller år. Så jag har fått ännu mera fina saker :)

Hoppas ni har en bra helg!

Jag önskar er alla

En riktig God Jul! ♥

Hemma hos mamma

Här är julstöket redan i full gång. Uppgång klockan 08.00 (inte för min del) då potatisgratäng och sill skulle lagas. Efter att jag sovit en timme extra, är det nu klart. Nu är det bara en tårtbotten och skinkan som ska göras! Här är vi (mamma) effektiva.

Själv tänkte jag snart sätta på mig kläder och göra något vettigt. Vore jag extra duktig skulle jag sätta mig och plugga. Men jag chansar på att jag inte kommer göra det när det väl kommer till kritan.

Sista föreläsningen för i år är över

Nu är det jullov! Woho!! Så nu är det dags att packa för i kväll åker jag till Nora. Men först ska jag lyssna på lite julsånger och komma i stämning!

Snart dags för att tvätta

Har en två veckors tvätthög att ta hand om, och då är inte sängkläderna och handdukarna inräknade. Det kommer bli hela natten med tvätt så att säga. Fy fan! Men det behövs kan jag säga... Det är lite lite kläder i mina lådor nu, för att inte tala om strumpor. Jag har fått låna lite fint av älsklingen (Men Shhhh! Det vet han inget om).

För att ha något roligt att göra ska jag packa där emellan. Kläder till julafton, födelsedagen och andra dagar ska med hem. Sen alla paket förstås. En hel arsenal med saker. Tur att man ska åka bil!

Julavslutning hos grannen


Några av tomtarna i betong, från förra helgens julpyssel.
De till vänster i beige är mina.

Nu ska jag snart ta trapporna ner till min granne. Väl där så blir det glögg, pepparkakor, sunes jul och umgänge med tjejerna! Som en liten avslutning på det här året. På tisdag så drar alla åt sina håll. Hem för att fira jul och skriva PM.

Julgran





Var och klädde julgranen hemma hos Kenneths pappa igår. Det är en upplevelse i sig. En gran som inte är en gran när den väl är färdigklädd. Alla kulor, glitter och utsmyckning. Det är mer pynt än gran kan jag säga. Och jag är lika facinerad varje år jag får se granen. Så därför delar jag med mig av bilderna på arbetet med julgransklädningen.

Igår var det födelsedagsfirande hos Johanna

Mycket trevligt. Träffade gamla klasskamrater, nya bekantskaper och hade roligt. Kvällen slutade på Burgerking med Anna och sällskap. Sen blev det taxi hem för att krypa ner i sängen. Iskall! Jag rekommenderar inte att gå runt i strumpbyxor i 16 minusgrader! Men vill man vara fin får man lida pin! ;)

Just nu kollar jag på Nils Karlsson pyssling. Ska strax hoppa in i duschen snart. Nästa födelsedagsfirande är på intåg. Hem till Kenneths far och syster, äta lite och kanske till och med klä julgranen.

Party party

Ikväll är det partaj som gäller. Hos min fina vän Johanna, som för övrigt fyller 21 år idag. Grattis sötnos! Utgång ska det också bli. Så idag är det samma gamla visa, like always. Springa runt i lägenheten, kasta ur alla kläder ur garderoben och svära över att det inte finns något när man väl behöver det. När man väl hittat kläder så är det skor, smink och väska som ska till. Huah!

Tänkte underlätta kvällen och köpa något på stan men där fanns inget. Eller jo det gjorde det, men de saker som var fina var så dyra! Annars så var alla klänningar och kläder jätte jätte korta eller alltför urringade. Kände mig mer som en gammal tant. För kort, för urringat, för tajt, för utstickande... Aldrig nöjd! Men men. Nu har jag nog beslutat mig för en svart klänning från Gina tricot. Men jag vet inte än. Har inte lust att sätta på mig den och sen gå ut i 12 minusgrader. När jag nu (inomhus) sitter i tjocka strumpor och tre tröjor...

Men kvällen blir nog bra ändå. Ett glas vin eller två, sen så!

Kära tomten, kan denna inte bara infinna sig i min garderob den 24:e?




Snart är det Julafton


Och det är så himmlans mycket som ska hinna med innan dess. Det är ju så man blir smått stressad. Kurslitteratur ska läsas, folk som envisas med att fylla år ska firas, det ska inhandlas julklappar, inskaffas en gran, baka julgodis, slå in paket, plugga, skriva ett PM, tvätta, städa, hinna umgås med pojkvännen innan han åker, städa och gå på föreläsningar. Där emellan ska man hinna sova, äta, förhoppningsvis träna, se dagens ljus och få lite frisk luft.

Det är fan inte ett lätt liv man lever! Tur att det bara är jul en gång om året!

Och för att jag ska hinna med allt som jag nu har rabblat upp. Ska jag (på min sambofria, tyvärr, kväll) krypa upp i soffan under filten och läsa nya ELLE som kom igår :)

Gårdagen

Igår var det Gustavsvik med girlsen som gällde. Äventyrsbad med fors och vågor. Härliga bubbelpooler samt utomhus bad. Just utomhusbadet var mysigt. Man simmar ut i dimman (bokstavligt talat) och lägger sig i en formad bänk placerad under vattnet. Palmer och en stjärnklar himmel. Det var spännande att ligga där och blicka upp mot med palmerna, omgiven av snö med -5 grader. Men vad gör det? En härlig kväll var det i alla fall!

Ny (för mig) inställning provas




Nu blir det bildrace







Bilder från i lördags, hos mamma. Ser ni hur fint spegelblank det var?

Här ser ni resultatet av vårt Pepparkaksbak






Idag blev det pepparkaksbak med tjejerna, Bitta och Malin. Både klassiska och förnyelser, bruna och mer bruna, hela som trasiga. Detta i form av hjärtan, gubbar/gummor, elefanter, girafer, något med en puckel och krokodiler.  Vi lyckades få till det något sånär i alla fall. Det gav i alla fall några goda skratt och lite kreativitet.

Det snöar fortfarande!

Och nu ska jag ut på julklappsjakt. Först ska jag bara försöka få till några extra kronor på kontot.

Ny morgon, vit som snö

Jag var faktiskt duktig igår. Jag pluggade, var och gymmade, lagade mat och gick sedan en kvällspromenad. Så jag hann med lite av det jag tänkt i alla fall. Idag har jag föreläsning 08.15-16.00. Sen hade jag tänkt handla lite julklappar i kväll. Det sista skulle behövas fixas. Och plugga förstås.

Nej nu ska jag snart pälsa på mig alla vinterkläder, det har ju snöat :)


Ny kurs


Idag har vi börjat en ny kurs, lagom till jul. En (vad det verkar som) väldigt tråkig kurs. Eller så var det bara dagens föreläsare som var trist. Grupparbetet lika så. Ingen av alla proffessioner var intresserad av att redovisa grupparbetet imorgon. Så en del sa att de inte hade något med ämnet, rehabilitering, att göra och majoriteten (arbetsterapeuter, ni vet vilken det är!) tyckte det var tråkigt och tänkte inte dyka upp imorrn. Det kallar jag grupparbete! Det slutade med att vi är tre som ska redovisa...

I och med kurs är det mycket att göra. Veckan är fullspäckad. Och jag ska (läs försöka) vara förberedd inför föreläsningar och PM-skrivande. Alltså så ska jag försöka läsa litteraturen... Men först ska jag träna. Duscha. Äta. Redigera bilder. Uppdatera bloggen... Plugga var det ja! Wish me luck!

Gott folk!

Jag befinner mig (efter en fartfylld bilfärd igår) hemma hos mamma. Här är det julpyssel som gäller. Vår årliga tradition, med start förra året. Här flödar kreativiteten och ljuslyktor, kartonger och annat smått och gott skapas. En mysig tradition.

Har även hunnit med att njuta av solen på morgonkvisten. Gick ut en sväng med kameran och fick en del läckra bilder. Måste ju vidga mina kunskaper, så i dag provade jag en ny kamerainställning. När jag slutar plugga och blir rik ska jag ta tag i fotandet och införskaffa mig ett bättre objektiv! Just nu så är det bara det vanliga standard objektiv (18-55mm) som jag varvar med close-up filter +4. Hoppas få något användbart i julklapp också.

För övrigt hoppas jag att ni har en bra helg! 

Jag vill ha...


Vi hyr in en kock, som ska laga dagens middag. Med hjälp av Kenneth. Det ska bli spännande att se vad slutprodukten blir. Det enda jag vet är att det ligger två fläskfiléer på bordet och att kocken och Kenneth är på Willys och handlar. Hoppas på något smarrigt! Kocken by the way, är en vän...

Så rika är vi inte än, så att vi hyr in någon som lagar middag... But you never know ;)

Flitens lampa lyser, som min handledare brukade säga

Sitter nu och försöker spåna fram diskussionsfrågor till morgondagens seminarie. Har ni några tankar om professionellt förhållningssätt är de mer än välkomna. Jag har skrapat fram tre frågor, men de är sådär. Så jag måste nog hitta på några till, om läraren skulle vara där och bedömma mitt framträdande. Man vet ju aldrig. Och det vore lite skönt att göra bra ifrån sig.

Nehe, åter till verkligheten och det profesionella förhållningssättet!

Nyheter i garderoben behövs!




Japp. När vi flyttade ihop sa jag till mig själv. Jag ska aldrig tillåta mig gå runt i fula kläder mer. Vad tror ni jag gör här hemma? Jag springer alltid runt i urtvättade slitna mjukisbyxor och t-shirtar som man knappt ser vad de föreställt. Men nästa år. Då ska jag köpa lite nytt och försöka uppdatera garderoben. För jag vill inte springa runt i fula kläder, det blir mest så för att jag inte har pengar till att köpa massor av nytt. Och nu har ett till par av mina jeans gått sönder... Så nu finns bara två kvar. Ett par som sitter som en hösäck och ett par som är helt okej.

Jag tror faktiskt jag får ta mig i kragen och skaffa lite nya kläder...

Jag borde ta mig till gymmet nu medans jag har tid

Ska passa på och sola lite med. Har ju ett solkort jag måste använda innan årskiftet. Lite värme och lite avslappning. Precis vad jag behöver nu!


Idag har jag köpt en liten översakning till min älskling


Eftersom vi är ute och far så mycket nu innan jul så hinns det inte med att baka lussekatter. Vilket är väldigt tråkigt. Det är i så fall om man får in det en kvällstid. Men i alla fall. Så jag var och köpte lussebullar idag. Suprise honey! ♥ Lite julmys måste man ju få i alla fall! Tänk det är snart jul! Sags att börja ta tag i saken och handla alla julklappar. Än så länge är det mest idéer om vad som ska köpas.

Nu är praktiken slut

De 15 veckorna har gått otroligt fort och på fredag är det dags att sätta sig i skolbänken igen. Nästa kurs börjar på måndag, sen är det PM-skrivande över hela julen och några veckor framåt. Det är PM till kursen ledarskap i vården, sen är det PM för C-uppsattsen vi ska skriva i vår. Huua! Nu börjar det närma sig, det där som var så långt bort när man började att plugga. Nu är jag nästan framme vid slutspurten!

Åter hemma i Örebro


Nu är jag hemam igen. Dagarna gick så himmlans fort måste jag få lov att säga. Känner inte riktigt att jag hunnit med. Jag och mamma gick på julmarknaden i lördags, men det var då inte mycket. Men jag hann förälska mig i en ulltröja. En underbar stickad tröja, precis en sådan ska jag skaffa sen när jag får pengar! Sen ägnade vi hela kvällen att laga mat och dricka glögg.

Idag har vi firat mamma. Nästan hela familjen samlad (Kenneth är i Malmö i helgen). En trevlig stund. Men nu är jag hemme igen. Sitter och lyssnar på Kiss from a rose och funderar på vad jag borde göra nu. Kolla igenom arbetet en sista gång, städa, planera inköp, förbereda inför imorgon eller duscha... Känns inte riktigt som tiden kommer att räcka till. Tur att jag inte börjar förens 09.00 imorgon!

Nora

Nu ska jag åka till skogen. Hem till mamma. Men först ska jag ta en sväng på Nora. Det är nämligen julmarknad. Får se om man kan hitta något spännande där. Om inte annat är det förhoppningsvis en mysig känsla av att ströva runt på gatorna i lilla Nora. Kameran följer med och jag hoppas att det kan bli några bra kort om inte annat :)

Filmen vi var på igår var väldigt bra. Men nu är böckerna slut, och ingen mer film kommer komma. Vilket är lite tråkigt. Men men. Det finns ju andra filmer att se.

Ni får ha en bra helg!

Vaccinerad

Nu är sprutan tagen. Det kändes inte ett dugg, trots att jag var nervös och pulsen var på topp. Men det var så trevlig personal som jobbade så det gick bra tillslut i alla fall. Så nu inväntar jag den onda armen som de flesta får. Känner redan att det värker, men det är nog mer för att jag spänt mig.

Snart kommer älsklingen hem med middag, ingredienser till tacos. Mums!

Ikväll är det biobesök som gäller

 

Sista boken av Stieg Larsson.


Nu är jag färdig

Med andra uppgiften denna termin. Ett arbete om likheter, skillnader, reflektioner och kärnan i arbetsterapi. Låter detta enkelt? Det var det i alla fall inte. Men nu är jag äntligen klar och kan ta helg. Snart ska jag bege mig till mässan och ta vaccinet för Ah1n1. Får se hur jag mår ikväll/natt, hoppas på att det inte blir några större komplikationer.

Fasen vad kallt det är!

Men det är riktigt skönt att det är kallt istället för spöregn. Detta betyder också att man kan ta fram sin dunkappa och vinterstövlarna. Vilket uppskattas! Nu är det bara snön som saknas.